Arhiv novic

4. 3. 2021

Švedska štiričlanska post-metal/sludge zasedba Kollaps\e je prejšnji mesec objavila EP z naslovom The Pandemic Sessions, ki je na voljo na vseh vodilnih digitalnih platformah kot tudi na Bandcampu. Kollaps\e so nastali leta 2018, predvsem pod vplivi skupin, kot so Breach, Cult Of Luna, Neurosis in podobne.

Tracklista je naslednja:
Radiant//Static
Murrain

4. 3. 2021

Brazilski hipnotični death/doom metal dvojec Fossilization, v katerem sodelujeta V. (vokal, kitara, bas) in P. (bobni) iz skupine Jupiterian, naj bi kmalu na kaseti pri založbi Transylvanian Recordings izdal svoj debitantski EP z naslovom He Whose Name Was Long Forgotten. Za miks in mastering je bil zadolžen Otso Ukkonen (Krypts).

Tracklista je sledeča:
Neanderthal Tombs
Blight Cathedral
Caronte
He Whose Name Was Long Forgotten
A Deplorable Epoch

4. 3. 2021

Ukrajinski psychedelic stoner rock trio Somali Yacht Club je podpisal za založbo Season Of Mist, pri kateri bo še letos izdal nov album kot tudi vso dosedanjo diskografijo.

4. 3. 2021

Švedski sludge/doom metal trio Kråkslott je te dni izdal povsem nov EP z naslovom The Witchhhamer, ki ga lahko preverite spodaj.

Za snemanje in produkcijo je poskrbela skupina sama ob pomoči Sebastiana Dartha, medtem ko je za miks poskrbel Simon Söderberg (Henrik Palm, Magna Carta Cartel), za mastering pa Magnus Lindberg (Cult Of Luna, Lucifer, Russian Circles, Tribulation).

4. 3. 2021

Eden izmed mnogih bandov po imenu Mara je tudi švedska melodic death četverica, ki za 12. marec napoveduje plato Djävulstoner. Pod okriljem založbe WormHoleDeath so sicer na sceni že od leta 2012. Pred dvema tednoma so za pokušino ponudili video za pesem Blessed Shores, konec januarja pa prvi singel s prihajajočega albuma Born to Die. Album lahko že prednaročite tukaj

4. 3. 2021

Kanadski blackened death/doom metalci Ischemic predstavljajo prvi single in otvoritveno skladbo Scabs s prihajajočega samonaslovljenega albuma, ki bo izšel 2. aprila. Štiričlanska zasedba iz Toronta se več kot očitno spogleduje s pogubnim početjem skupin, kot so Celtic Frost, Autopsy, Thorr's Hammer, Conan, Krallice, in Ahab.

Tracklista albuma je sledeča:
Scabs
Crawl Out Of Hell
Illusion Of Humanity
Scattering Garden

4. 3. 2021

Nemško-avstrijska naveza Oceans za 30. april pri založbi Nuclear Blast napoveduje album We Are Not Okay, s katerim opozarja na nevarnost depresije in duševnih bolezni ter njihove posledice. Pred časom so izdali tudi zelo nazoren video izdelek za istoimensko pesem s prihajajočega albuma, ki si ga lahko ogledate spodaj. Svoj glas je tukaj posodil tudi Andy Dörner (Caliban).

4. 3. 2021

Grški ekstremneži Karma Violens bodo 2. aprila izdali album Mount of the Congregation. Ta je bil posnet v Symbolic Studios, za mastering pa so poskrbeli v Hertz Studios (Behemoth, Decapitated). Na ploščku bodo sledeči komadi:

Necropolis
One Way Journey
Great Old Ithaqua
My Storm Upon You
Kingdom of the Deserters
Exodus
Mount of the Congregation
Fly into Starlight
The Gathering
Mark on my Forehead
Light Beyond the Event Horizon
4. 3. 2021

Jutri izide prvi EP čilske death doom zasedbe Sporae Autem Yuggoth z naslovom The Plague of the Aeons, ki je v digitalni obliki sicer že na voljo od začetka februarja. EP prinaša trideset minut temnega, primitivnega death dooma s sludge težnjami in obsega naslednje pesmi:

The Malignant Observer
Crawling Towards The Tyrant
Teleport To Obscurity
Cathedral Of The Abuser

4. 3. 2021

Legende death metala Obituary so najavili 2 pomladanska pretočna koncerta. 27. marca bodo setlisto sestavljali izbrani najljubši komadi članov, 3. aprila pa bodo v celoti odigrali plošček The End Complete. Oba koncerta se bosta pričela ob 19. uri, na tej povezavi pa boste lahko od jutri dalje kupili vstopnice, posebne majice ali pakete za podporo zasedbe.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 3. 2021
Abigor - Totschläger (A Saintslayer's Songbook)
Recenzija
1. 3. 2021
Decline The Fall - Our Own Demise
Intervju
26. 2. 2021
Snovalci slovenske metal scene: Janez Zega
Recenzija
24. 2. 2021
Soen - Imperial
Recenzija
22. 2. 2021
Endezzma - The Archer, Fjord and the Thunder
Recenzija
19. 2. 2021
Luminescence - L#I
Recenzija
18. 2. 2021
Wayfarer - A Romance with Violence
Recenzija
17. 2. 2021
Silent Obsession - Lost (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška