NAPOVEDNIK

10. 7. 2020

Bednja, The Canyon Observer, Guattari

MC Pekarna, Maribor
Organizator: ACFH in Brutal Partysan

V upanju, da odprava splošne omejitve gibanja na občine postopoma privede do sledečega koncerta, smo moči združili A Cure for Happiness in Brutal Partysan:

The Canyon Observer (SI)

Ta peterica skrbi za glasbeno spremljavo vaših najhujših nočnih mor, veličastne apokalipse, ki nas čaka, ali tradicionalnega nedeljskega kosila z družino. Vse je isto. Njihov eksperimentalen zvok prepleta delikatne in atmosferične dele z besno, neposredno kombinacijo black metala, dooma in sludga. Ko ga v živo podkrepijo nepredirna megla in zaslepljujoči stroboskopi, vas čaka težko, grozeče potovanje. Visceralno potovanje, ki ga niti puhaste muce ne morejo omiliti. Svoj kritiško hvaljeni prvenec “FVCK” so izdali leta 2015, ko so igrali po vsej Evropi in celo na Kubi. Vedno zvedava ekipa je v 2018 pripravila nekaj novega – na drugem albumu “NØLL” so se poglobili v glasbeno eksperimentiranje in zvrtinčili v brezno človeških duš ter svoje okolice. Ob koncu 2019 pa so izdali 17 minutni single “Urn”, ki služi kot nekakšen prehod med novim materialom, ki ga The Canyon Observer trenutno dela, in starim.

https://kaparecords.bandcamp.com/album/n-llBednja
 (HR)

Bednja je trio iz bližnjega Varaždina, ki so presegli meje svoje dežele in se v relativno kratkem času prebili na svetovno metal sceno z intrigantsko mešanico iz nasilnih rafalov hardcora ter gosto-zlobnega black metala. O njih so pisali vsi večji metal blogi in strani (Cvlt Nation, No Clean Singing, Black Metal Daily, Angry Metal Guy), ki so za njihov prvenec “Doline Su Ostale Iza Nas” (2019) imeli le visoke pohvale. Album je ne le v veliki meri nepredvidljiv, ampak tudi energičen, s pomirjujočimi prehodi, ki prekrivajo silovito divjajoče se dele. To je album, h kateremu se boste še naprej vračali po več, preprosto zaradi neprimerljivega izraza in načina, ki navkljub strnjenosti ne daje vtisa prenapetosti. Le redko je takšna mešanica black metala in hardcorea imela tolikšen smisel, saj zaobjema atmosfersko in spontano stran stvari, kjer se sama enako odločno nahaja.

https://bednjacroatia.bandcamp.com/
Guattari (SI)

Obalni Guattari dostavljajo vnetljivi sludge/beatdown/groove koktajl, ki poslušalca stežka pusti ravnodušnega. Začetki delovanja segajo v leto 2008 ko je bend nastal kot stranski projekt takratnih Hiram in Shiv, nato pa po letu delovanja zamrl. Ponovno je oživel spomladi 2019 v okrepljeni postavi članov zasedb Shiv, Incarnated in Naio SSaion. Avgusta 2019 je bend izdal svoj prvi EP "Demiurge" in se prvič predstavil občinstvu v živo.

https://guattari13.bandcamp.com/


SORODNE VSEBINE:
17. 10. 2018Vrača se kultni Oluja Fest / Novice
23. 10. 2013The Canyon Observer, Armaroth / Novice
4. 1. 2012Negligence / The Canyon Observer / Reportaže
KONCERTI & FESTIVALI
10. 7. 2020
Bednja, The Canyon Observer, Guattari
MC Pekarna, Maribor
10. 7. 2020
ODPOVEDANO! 23. festival drugačne glasbe Trnje
Trnje pri Pivki
11. 7. 2020
Srd, Britof
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
16. 7. 2020
Kiss
Papp László Sportaréna, Budimpešta, Madžarska
17. 7. 2020
ODPOVEDANO! Dynamo Metalfest 2020
Eindhoven, Nizozemska
18. 7. 2020
Neuromancer, Shadow Universe
Letni vrt Gala hale, Metelkova