NAPOVEDNIK

11. 4. 2020

ODPOVEDANO! KTŠ meets MetalDays #2: Doomas, Metalsteel, Agan

Mink, Tolmin
Organizator: Klub tolminskih študentov

KTŠ že drugič pripravlja metal ogrevanje v sodelovanju z MetalDays! 

DOOMAS 
Štiričlanska slovaška zasedba Doomas ne predstavlja le doom metala - servirajo z melodičnim death metalom, ki v svoji raznolikosti zadovolji tako poslušalce željne zla in teme kot pristaše bolj "keči" melodij. V svojih vrstah so od prve izdaje leta 2006 zamenjali več najbolj uveljavljenih slovaških metalcev in opernih pevk. Veliko nastopajo po Evropi, Angliji, Irski in vse do Avstralije ter na elitnih festivalih kot je Brutal Asault.
V čast nam je lahko, da bodo obiskali tudi našo Soško dolino. So tik pred izdajo novega albuma, ki je že napovedan za letos.

METALSTEEL
Metalsteel so kot otroci desetletje in pol nazaj začeli odraščati ob svoji viziji heavy metala. Danes so vodilna slovenska heavy metal institucija z lastno identito, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji. Rezultat tega je udaren heavy
metal s progresivnimi elementi, katerega so doslej manifestirali na sedmih albumih, še najbolj dovršeno in ostro pa na zadnjem albumu “Beyond The Stars”.
Skupina sodeluje z ameriškim pevcem Jamesom Rivero (Helstar, Malice, Seven Witches, Distant Thunder), s katerim se vsako leto odpravijo na turnejo po evropskih državah.

Metalsteel so poleg nastopanja po evropskih odrih tudi prva slovenska metal skupina, ki je nastopila s simfoničnim orkestrom na državni prireditvi v Cankarjevem domu. Napisali in posneli so tudi uradno himno za festival Metaldays 2015.
Metalsteel se z novim albumom Beyond The Stars dvigajo med neznane galaksije in zopet dokazujejo, da tudi mlajša generacija goji pristen in iskren metal!

AGAN
V ozki dolini, ki je imenovana Baška grapa, se je rodila ideja o pripovedovanju zgodb, ki črpajo snov iz narave in človeške duše. Ta ideja je poimenovana z arhaično slovensko besedo Agan.
Agan je simbioza udarnih bobnov, kitar, ki rjovijo ter kričijo iz globin in orkestracij, ki segajo do neba.

SORODNE VSEBINE:
12. 2. 2003Metalsteel v Metal Maniacs / Novice
27. 12. 2012Metalsteel / Freeway Machine / Reportaže
5. 12. 2006Metalsteel / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
29. 5. 2020
STREAM: Insomnium
Keikalla.fi
30. 5. 2020
STREAM: Sonata Arctica (akustični koncert)
Semilive.fi
30. 5. 2020
STREAM: Ahab
Youtube
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija