NAPOVEDNIK

11. 8. 2020

Posebna projekcija in koncert glasbe iz filma Prekletstvo Valburge

Gala Hala, Metelkova, Ljubljana

*MAKING OF VALBURGA (kratki film)
*PREKLETSTVO VALBURGE (celovečerni film)
*HORROR NEVER REMAINS BURIED DEEP ENOUGH (kratki animirani film)
*KONCERT GLASBE IZ FILMA PREKLETSTVO VALBURGE V IZVEDBI ZASEDBE DIGITAL CRIMINAL


Po skoraj letu dni in navkljub korona krizi ter v še vedno trajajoči svetovno uspešni filmski festivalski turneji, kjer si je celo prislužila kakšno nagrado za najboljši film, se krvava komedija, prežeta s črnim humorjem in obilico nasilja - Prekletstvo Valburge oziroma The Curse of Valburga, vrača za enkraten in poseben dogodek v Ljubljano. Mednarodno pot je film začel s premiero na največjem žanrskem filmskem festivalu na svetu Sitges v Španiji, ki mu nekateri pravijo tudi Cannes horror filma. Prekletstvo Valburge je prvi slovenski film, ki se je kdajkoli predvajal v uradnem izboru v dvainpetdesetletni zgodovini tega festivala. Priznani slovenski filmski kritik Marcel Štefančič je o filmu med drugim zapisal ''Kri mutira v krik, krik v paniko, panika v slasher, slasher v splatter, splatter v torture porn, torture porn pa v slovensko verzijo Teksaškega pokola z motorko, no, v Slovenski pokol s cirkularko...'' in mu dal najvišjo možno oceno za+.

V igralski zasedbi se znajdejo Jurij Drevenšek, Marko Mandič, Saša Pavlin Stošič, Niklas Kvarforth, Žiga Födransperg, Katarina Stegnar, Grega Skočir, Tanja Ribič, Jonas Žnidaršič, Luka Cimprič, Zala Djurič Ribič, Anton Antolek in drugi. Pod režijo in scenarij se je podpisal Tomaž Gorkič, med drugim tudi avtor filma Idila, ki se je po besedah enih definiral kot prva prava slovenska grozljivka, in drugih kot najradikalnejši slovenski film. Poleg Prekletstva Valburge bo ta večer na ogled še kratki film Making of The Curse of Valburga, s sočnimi detajli iz ozadja o nastajanju filma in kratki animirani film Horror Never Remains Buried Deep Enough, ki razkriva krvavi del tistega, kar preži v temačnih hodnikih na nič hudega sluteče obiskovalce skrivnostnega dvorca Valburge.

Glasbo za film je ustvaril Jani Mujič, ki ga nekateri prepoznajo kot basista legendarne jazz-core zasedbe 2227, drugi pa morda preko kultne plošče Hard Core Ljubljana, v lomilcu strun benda Epidemija. Avtor bo v družbi skrbno izbranih glasbenikov pod imenom Digital Criminal tokrat ekskluzivno poskrbel za koncertno predstavitev glasbe, narejene za film Prekletstvo Valburge, kar je v slovenskem prostoru zaenkrat še bolj kot ne redkost. Koncert filmske glasbe bo sledil projekcijam filmov.

Vse to in še več vas čaka na Letnem vrtu Gala Hale na Metelkovi v Ljubljani, ki bo v torek, 11. avgusta 2020 od 20h naprej postal Gala kino. Za žejo po krvi oziroma pivu bo za prvih 100 gostov ob nakupu vstopnice poskrbela pivovarna Tektonik. Vsi filmi so nastali v neodvisni filmski produkciji s strani 666 Productions in Strup produkcije s koprodukcijskim elementom, ki so ga zapolnili NuFrame, Sonolab, MB Grip, Supermarket produkcija in Lepa Žoga.

Vstopnina: 8 € z rezervacijo na www.galahala. com/reservations, 10 € na dan dogodka

Music policy: movies/music/horror

*v primeru slabega vremena se dogodek prestavi!

PROJEKCIJI FILMOV BO SLEDIL ŠE KONCERT FILMSKE GLASBE

Glasbo za film je ustvaril Jani Mujič, ki ga nekateri prepoznajo kot basista legendarne jazz-core zasedbe 2227, drugi pa morda preko kultne plošče Hard Core Ljubljana, v lomilcu strun benda Epidemija.

Avtor bo v družbi skrbno izbranih glasbenikov pod imenom Digital Criminal tokrat ekskluzivno poskrbel za koncertno predstavitev glasbe, narejene za film.

SORODNE VSEBINE:
21. 12. 2010Helstar / Metalsteel / Decilence / Reportaže
15. 10. 2014Entombed A.D. / Grave / Implode / Reportaže
29. 9. 2010Initiation Of The Misled Tour 2010 / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 9. 2020
Vulvathrone
Recenzija
28. 9. 2020
Neurotech - Unreleased Demos (2011 - 2016) (kompilacija)
Galerija
28. 9. 2020
Vulvathrone
Intervju
25. 9. 2020
Snovalci slovenske metal scene: NKLG
Recenzija
24. 9. 2020
Marax - Still Think You're Holy? - A Tribute to Eliminator (EP)
Recenzija
23. 9. 2020
Finntroll - Vredesvävd
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
KONCERTI & FESTIVALI
1. 10. 2020
KoD: Malorshiga, Sober Assault, Ways of a Heretic
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana
3. 10. 2020
ODPOVEDANO! Bunkerfest Acoustic version: Noctiferia, X.U.L
Letni Kino Arrigoni, Izola
7. 10. 2020
Primal Fear, Freedom Call
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
9. 10. 2020
Keep It Low Festival 2020
Feierwerk, München, Nemčija
10. 10. 2020
Deathstars
Strom, München, Nemčija