NAPOVEDNIK

17. 3. 2016

Kadilnica of Death: Deck Janiels release party z gosti Tomcat

Orto Bar, Ljubljana
Organizator: Dirty Skunks

Ker se bo isti večer v hali Kadilnice odvil koncert Happy Ol' McWeasel, bo četrtkov metal večer tokrat potekal zgoraj v klubu, vstop pa je po koncertu brezplačen!

Začetek koncerta v klubu ob 21:30.
Cena vstopnice za koncert: 4 €
Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!
Po koncertu vstopnine ni.
Metal večer v klubu traja od 21h do 4h.

Povezave:
Deck Janiels
Dirty Skunks
Kadilnica of Death
Orto Bar
Tomcat

Kadilnica of Death: DECK JANIELS release party albuma II z gosti TOMCAT
V okviru Kadilnice of Death se obeta poseben večer za vse ljubitelje pristnega starega rokenrola, saj s ponosom napovedujemo release party nove studijske plošče kamniške zasedbe Deck Janiels! Fantje so namreč tekom lanskega leta pridno pilili material in posneli svoj drugi album, ki nosi prikladno ime II!
Band, ki se počasi približuje svoji deseti obletnici nastanka, je sceno navdušil že z leta 2013 izdanim prvencem On the Rocks ter videospotom za skladbo Last Days of Paradise, pod njegovega naslednika, ki bo izšel na vinilni plošči in v digitalni obliki, pa so se poleg članov banda pri snemanju podpisali še Gilian Adam, Matevž Kraševec, Rado Černe in Miha Nedoh. Miks plošče je prevzel Borut Žbogar,mastering pa Justin Weis iz studia Trakworx v San Franciscu.
Bandu se bo kot poseben gost na bas kitari pridružil Žiga Jerič, da pa bo večer še nekaj bolj posebnega, vam bodo Deck Janiels na koncertu v celoti odigrali obe plati, kar jim lahko povrnete s podporo izpod odra in nakupom katerega izmed albumov ali drugega merchandisea!
Za ogrevanje bodo poskrbeli njihovi hard'n'heavy prijatelji, v Ljubljani situirani mačji pritepenci z vseh vetrov – Tomcat! Zasedba se je pred kakim letom skoraj povsem prevetrila, svežina pa se odraža v novem zanosu, energiji in kreativnosti, ki se trenutno pridno izoblikujejo v prihajajočo drugo studijsko ploščo. Če prenovljenih Tomcat po kakem naključju v zadnjem letu še niste ujeli v živo, ne izpustite te prilike za popravni izpit!
Vrata zgornje koncertne dvorane odpremo ob 21:30, večer pristnega umazanega old school rocka pa se začne malce zatem!
Cena vstopnice za koncert znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen! Članske izkaznice so še vedno na voljo na šanku Kadilnice, v zameno za 13 € pa z njimi pridobite brezplačen vstop na vse KoD koncerte do konca sezone.

DECK JANIELS
Ideja o nastanku skupine se je kovala kar nekaj časa, band pa se dokončno zbere konec leta 2008. Danes ga sestavljajo Tine Žnidaršič (vokal), Mitja Groznik (kitara), Gregor Vrtnik (kitara), Matevž Kraševec (bas) in Jan Merčon (bobni). Skupina uspešno koncertira po večjih in manjših odrih od rock festivalov do moto zborov. Odlikuje jih energičen nastop na odru, ki razgreje publiko in ustvarja pravo rokersko atmosfero. Leta 2013 je izšel prvi album z naslovom On the Rocks. Na njem pa se nahaja deset skladb, ki s težko rokerskimi zvoki poslušalca ne pustijo ravnodušnega. Leto kasneje izide tudi videospot za skladbo Last Days of Paradise, ki se nahaja na skupininem prvencu. Band se je v 2015 pripravljal na snemanje novega albuma, ki bo luč sveta ugledal 17. marca. Deck Janiels bomo 17. Marca izdali svoj drugi dolgometražni album z naslovom “II”, ki bo nasledil prvenec “On The Rocks” iz leta 2013.

TOMCAT
TomCat was formed by ex-members of Glenn Moore, Strock and Cyclone in autumn 2010. The beginning of their story is quite typical -- playing local shows and suffering many line-up changes. Through all this turmoil, TomCat managed to solidify the band with Denis Jambrosic (vocals), Rok Barle (guitar), Gregor Sujica (bass) and Ziga Ravselj (drums) and began writing material for their debut album. When it came to the recording of 'Bits N' Pieces', TomCat chose to work with people their own age. The album was recorded, mixed and mastered in Safe & Sound Studio by Beny Kic and Matej Susnik (both members of Metalsteel, Sabbath Judas Sabbath).
TomCat walk on the thin line between classic hard rock and '70s heavy metal, and at the same they are not hiding the fact they are influenced by big names of the '80s. Apart from that, TomCat showcases sophisticated musical expression, fueled by youthful energy, sincerity, creativity and unbridled life will.
This quarted really don't need hairspray, fancy clothes or glamourous stage names -- just jeans and leather. On 'Bits N' Pieces', they won't bother you with philosophy or teach you how to live, just tell you ten stories about life around them. Actually, about life all around us. Relax, it's only rock 'n' roll and they believe you will like it!
Tomcat had changed its line-up entirely in december 2015 and is working on a sophmore album which is to be released in 2015, featuring a new sound and new look of the band.

Kadilnica of Death:
Dirty Skunks predstavljamo vsakoletno serijo metal večerov, ki se pod imenom Kadilnica of Death odvijajo vsak 1. in 3. četrtek v mesecu, od 21h dalje, v Orto Baru. Pričakujete lahko veliko raznolike metal glasbe z različnimi DJ-i in tematskimi večeri, seveda pa sprejemamo tudi glasbene želje. Zagotovo vas bodo razveselile tudi akcijske cene pijač in biljarda, približno enkrat mesečno pa bomo v okviru metal večera priredili tudi koncert domačega metal benda s simbolično vstopnino. Kadilnica of Death se ob vstopu skozi vhodna vrata Orto Bara nahaja naravnost pred vami.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
28. 9. 2020
Neurotech - Unreleased Demos (2011 - 2016) (kompilacija)
Galerija
28. 9. 2020
Vulvathrone
Intervju
25. 9. 2020
Snovalci slovenske metal scene: NKLG
Recenzija
24. 9. 2020
Marax - Still Think You're Holy? - A Tribute to Eliminator (EP)
Recenzija
23. 9. 2020
Finntroll - Vredesvävd
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Galerija
21. 9. 2020
Taste Of Plague
KONCERTI & FESTIVALI
1. 10. 2020
KoD: Malorshiga, Sober Assault, Ways of a Heretic
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana
3. 10. 2020
ODPOVEDANO! Bunkerfest Acoustic version: Noctiferia, X.U.L
Letni Kino Arrigoni, Izola
7. 10. 2020
Primal Fear, Freedom Call
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
9. 10. 2020
Keep It Low Festival 2020
Feierwerk, München, Nemčija
10. 10. 2020
Deathstars
Strom, München, Nemčija