NAPOVEDNIK

25. 1. 2020

Phantasmagoria, Cold Storm

MC Pekarna, Maribor
Organizator: Brutal Partysan

Brutal Partysan, v sodelovanju z Indijanez, predstavlja:

DANSE MACABRE vol. II

Na zadnjem Danse Macabre, ki se je odvil med (ne)veselim decembrom, smo tako uživali v melanholiji, da smo se odločili, da že konec duhamornega janurja organiziramo drugo edicijo. Da vse skupaj bolj popestrimo, bodo poleg dveh DJ-ov, nastopali eni in edini PHANTASMAGORIA, ki na dark sceni delujejo že več kot 30 let in so nedavno nastopali s She Past Away v Ljubljani. Kot support bodo zraven še darkvejverji Cold Storm z Bavarske.

PHANTASMAGORIA (Hrvaška, Dark/Goth rock)

Phantasmagoria je izbrala svojo pot skozi glasbo z idejo, da bi na post-punk sceni konec osemdesetih ustvarila nekaj drugačnega. Navdih za ime so našli pri istoimenskem albumu skupine The Damned. V času stare Jugoslavije so veljali za temačno in kontraverzno skupino, ki si je kmalu po nastanku ne le na Hrvaškem, ampak tudi po celi Jugoslaviji, prislužila kultni status. Na sceni so jih primerjali z nekaterimi največjimi imeni, kot The Sisters of Mercy, Killing Joker, The Fields of the Nephilim. Uspeli so že s prvim singlom "Alex" (1988), ki je prodrl na prvo mesto na indie glasbeni lestvici. Naslednja singla "Poziv u raj" in "Ja gledam svojim ocima" sta ta položaj le še utrdila. Prvi videospot so izdali leta 1991 za pesem "Boljši svet", ki je takoj pristal na prvem mestu glasbene lestvice hrvaške nacionalne televizije. S popularnostjo pa je skupina trčila ob interese katoliške cerkve na Hrvaškem, ki se je na vse pretega trudila med širšo javnostjo očrniti skupino in jih povezati s satanizmom. Vrstili so se nenehni napadi s strani Cerkve in prišlo je celo do trganja plakatov s sten, zaradi uporabe pentagrama kot simbol skupine in sklicevanja na filozofijo Aleisterja Crowleya. Povrh tega je vojna na Hrvaškem resno ogrozila njihovo kariero, vendar se Phantasmagoria ni odrekla igranju v živo, tako v vojnih conah kot tudi na protivojnih shodih in festivalih. Dvakrat so nastopili na slovitem goth festivalu "Wave Gotik Treffen". Poleg tega so še nastopali na festivalu "Dark Nation Day" na Dunaju, na "MetalCampu" v Sloveniji, na "Viva La Pola!" festivalu v Pulju na Hrvaškem, na "Exitu" v Novem Sadu, INmusic Festivalu v Zagrebu. Nastopali so tudi z mnogimi znanimi imeni, kot so Mladi bogovi, Mizar, Let 3, New Model Army, Iggy Pop, Borghesia , Christian Death, Kismet, Clan Of Xymox, Theatres Des Vampires, Diva Destruction, Moriis, In Extremo, Charon, Deathstars, Type O Negative, The 69 Eyes, The Mission, Paradise Lost, Love Between Ruin, Moonspell, She Past Away.

COLD STORM (Bavarska, Dark Wave)

Že ime vas spomni na nekaj mrzlega in temačnega. Na nekaj kar v vsakem zbudi nelagodje. Hladno nevihto elektronskih zvokov, ki v vsakem zbudi norost in gnev. Na nemški dark sceni je duet že dolgo precej uveljavljen, zunaj Nemčije pa pridobiva vse širši krog oboževalecev. Cold Storm prepleta Darkwave z New Wave, Dark pop, Electro in Synth pop. Najdejo se tudi vplivi Industrial Metala. Torej pravi kakotelj temačnih melodij, ki vas bo pripravil na smrt.

_____________________________________
AFTERPARTY WITH:
TOMI PHANTASMA (Dark Rock, Gothic, Industrial...)
MARKO OBSCURA (Classix Dark, New Wave, EBM...)
_____________________________________

SOBOTA
25. 1. 2020

Časovnica:

20.00 vrata
21.00 DJ Marko Obscura (Coffins as Beds)
22.00 COLD STORM
23.00 PHANTASMAGORIA
00.30 AFTERPARTY w/ DJ Tomi Phantasma and DJ Marko Obscura


Prispevek:
Z rezervacijo 5 € (od januarja naprej preko: http://www.pekarna.net/)
BREZ: 7 €
AFTERPARTY: 3 €

SORODNE VSEBINE:
28. 1. 2020Phantasmagoria / Cold Storm / Reportaže
22. 8. 2013Metaldays 2013, 5. dan / Reportaže
26. 5. 2001Christian Death / Phantasmagoria / Reportaže
29. 8. 2016Metaldays 2016, 4.dan / Galerija
KONCERTI & FESTIVALI
28. 2. 2020
Lipstikk & Leathür: Broken Arrow, Tomcat, Street Creeps
Klub Jedro, Medvode
28. 2. 2020
Alcest, Birds in Row, Kælan Mikla
Kino Šiška, Ljubljana
28. 2. 2020
Metal vikend: Deri po Brešcah
Mladinski center Brežice
29. 2. 2020
AC/DC tribute
MC Pekarna, Maribor
29. 2. 2020
Ri Rock Autobus
MKNŽ in Art of Music, Ilirska Bistrica
29. 2. 2020
Strike of the beast: Smrt, Carnifliate
Kmkc Kompleks, Ravne na Koroškem