NAPOVEDNIK

26. 2. 2016

Metaljot Raspaljot Vol. 3: Cordura, Armaroth, Panikk, Ways of a Heretic

ŠMOCL, Laško

Vstopnina: 5 €
Začetek: 19h


Povezave:
Armaroth
Cordura
Panikk
ŠMOCL
Ways of a Heretic

Časovnica:
19:00 - vrata
20:00 - 20:45 - Ways of A Heretic
21:00 - 21:50 - Cordura
22:00 - 22:50 - Panikk
23:00 - 00:00 - Armaroth
00:00 -> KLjUB set afterparty

Metaljot Raspaljot Vol.3
Na 3. ediciji mini festivala Metaljot Raspaljot nadaljujemo s tradicijo, da vam predstavimo najboljše, kar naša metalska scena premore. Tokrat se nam bodo predstavili prvaki slovenskega progresivnega death metala in izvrstni glasbeniki CORDURA(Official). Družbo ob video projekciji jim bodo delali eni, od gotovo vodilnih predstavnikov slovenskega death metalaArmaroth, s pristnim “Bay Area” thrash metalom bodo česali Panikk, da pa bo večer žanrsko res pester in zanimiv pa bodo poskrbeli še black metalci iz skupine Ways of A Heretic, ki že na samem začetku svojega ustvarjanja zelo resno opozarjajo nase. Poleg klasične ponudbe za šankom, pa nam bodo tokrat borbončice razvajala tudi piva odlične craft pivovarne Zmajska pivovara, ki se je na najbolj znanem portalu za ocenjevanje pivovarn in piv (RateBeer.com) uvrstila med top 10 novoodprtih pivovarn na svetu, podobno velja za njihova piva (porter), ki so uvščena med top 15 piv na svetu. Po samem koncertu pa bomo poskrbeli, da vas z vsem kar je potrebno popeljemo v čase legendarnega KLjUBa.

CORDURA (Velenje) - Progressive death metal
CORDURA je progresivna death metal zasedba sestavljena iz zares odličnih glasbenikov, katerih ideja o pretvorbi iz one-man projekta v skupino se je porodila kitaristu Timu Drakslerju (ex-Eliminator, Interceptor), po tem, ko je v začetku leta 2012 že izdal svoj EP. Na njem je sodeloval tudi nadarjen vokalist iz Čila César Andrés Vigouroux Gutiérrez (Rusted). Ostali člani v bendu so še Uroš Apat(bas) ter Grega Plamberger (bobni). Ko je izšel debitantski album Astral Projection, se je band razšel z Cezarjem. Novi vokalist je postal Nejc Heine.. Večino leta 2014 je band promoviral album Astral Projection po Sloveniji. Nastopili so tudi na festivalu Metaldays v Tolminu. Band je trenutno v procesu ustvarjanje drugega albuma iz katerega si lahko obetamo tudi kakšen komad na njihovi setlisti. Njihova tehnična dovršenost in energija je zagotovilo za odličen nastop.

ARMAROTH (Kranj) - Psychedelic death metal
Armaroth je petglava entiteta, ki prebiva nekje v obskurnem podzemlju Kranja. Od prvih zapisov iz leta 2008, pa do danes, se je bend vzpostavil kot ena najobetavnejših sil slovenske metal scene. Po demu Burning Execution (2010), ki je prave podvige šele nakazoval, je band leta 2013 izdal EP False Vision, ki je visoko čislan tako med podporniki, kot med recenzisti. Čeprav Armaroth najraje ustvarja v svojem betonskem brlogu, pa svoj pravi obraz pokaže šele, ko zavzame oder. S svojo naravno karizmo in odersko prezenco, bend zastruplja in zapeljuje občinstvo. Band je oborožen z izredno glasno in precizno ritem sekcijo, mastnimi in sprevženimi kitarskimi riffi ter psihadeličnimi vložki solo kitare in matrice, na čelu pa rohnijo trije peklenski vokali, ki se jim uklanjajo strahovi sami. Armaroth so v preteklosti že nastopili na festivalih, kot sta MetalDays in Metal Mania Opan Air, oder pa so si delili s skupinama, kot sta naprimer Skeletal Remains in Gutalax. Brez dolgovezenja, čaka nas energičen nastop in doza pristnega death metala s strani enega od vodilnih predstavnikov v tem žanru pri nas!

PANIKK (Ljubljana) - Brutal thrash metal
Skupina je nastala leta 2008 in je s svojim old school Bay Area thrash metalom že leto kasneje ob izidu demo posnetka »Panikk« zelo resno opozorila nase. V začetku leta 2013 so pod založbo Metal Tank Records izdali prvi težko pričakovani album »Unbearable Conditions«, ki je takoj požel plaz pozitivnih kritik, njihov velik potencial je v letu 2014 prepoznala tudi španska založba Xtreem Music, ki jih je vzela pod svoje okrilje. Leta 2015 Panikk izdajo še svoj drugi odlično sprejeti dolgometražni album »Unbearable Conditions« in tako brez dvoma postanejo eden največjih thrash metal bandov v širši regiji. S svojo brutalno energijo so tako v preteklosti že prepričali občinstvo na glavnem odru našega največjega festivala MetalDays, isto velja tudi za festival Metal Mania Open Air, poleg številnih koncertov, pa so med drugim nastopili tudi skupaj z legendarnimi skupinami, kot so Nuclear Assault. V njihovi setlisti ta večer bomo med drugim slišali tudi kakšen komad iz njihovega svežega EPja »Pass the Time« posnetega lansko leto 2015. Pristen thrash!

WAYS OF A HERETIC (Sevnica) - Black Metal
Mlada skupina iz Sevnice, ki s svojo energijo prinaša nov val teme na slovensko black metal sceno. Z vplivi skupin Mayhem, Burzum, Gorgoroth, Darkthrone in mnogih drugih ustvarjajo svoj stil, ki bo prvič slišan na njihovem prvem EPju, ki bo izšel v kratkem.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
5. 8. 2020
Iritator - Drek!
Recenzija
3. 8. 2020
Taake / Deathcult - Jaertegn (split)
Recenzija
31. 7. 2020
Snøgg - Ritual of the Sun
Recenzija
29. 7. 2020
Children Of Bodom - Hexed
Recenzija
27. 7. 2020
Chaos Over Cosmos - The Ultimate Multiverse
Intervju
24. 7. 2020
Snovalci slovenske metal scene: Kontejnr
Intervju
22. 7. 2020
Dead Crew
Recenzija
20. 7. 2020
Living Gate - Deathlust (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
5. 8. 2020
ODPOVEDANO! Headbanger's Holiday 2020
Vallelunga, Pulj, Hrvaška
7. 8. 2020
ODPOVEDANO! Pietra Sonica Fest #12
Osoppo (UD), Italija
7. 8. 2020
ODPOVEDANO! Sauzipf Rocks Festival 2020
Döbriach, Avstrija
7. 8. 2020
STREAM: European Metal Festival Alliance
8. 8. 2020
Morywa, Dickless Tracy
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
10. 8. 2020
ODPOVEDANO! Gold, Rosalie Cunningham
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana