NAPOVEDNIK

29. 11. 2019

Sound Arson 9.4: Omega Sun, Darla Smoking, StoneFlow

Klub eMCe plac, Velenje
Organizator: Sound Arson

Četrta epizoda devete sezone Sound Arson dogodkov nam bo tudi tokrat postregla z novo glasbeno poslastico. Kvartet Stoneflow zase pravi, da njihova glasbena kemija brezkompromisne kitarske muzike, tekočih ritmov in psihadeličnega flowa v kombinatoriki sega onkraj žanrskih omejitev. Omega Sun igrajo lastno interpretacijo stoner rock glasbe, Darla Smoking pa bosta v Velenju predstavila čisto nov album Extinct, preko katerega izražata gnev ob dejstvu, da kot družba že več desetletji ignoriramo in dovoljujemo vsa ta genocidna dejanja na račun ekonomskih in političnih odnosov.
Vstopnina: 3 €

OMEGA SUN

Omega Sun so stari znanci odrskih prizorišč, saj mastne kitarske rife stonerja in dooma tako doma kot v tujini preigravajo že od leta 2013. Po nekaj spremembah v zasedbi v preteklosti, so se ustalili kot trojec in konec leta 2017 povili svoj dolgometražni prvenec. Kdor jih je doživel v živo, lahko tudi ugiba, zakaj so si vzeli toliko časa. Trenutno preigravajo festivalske odre, ustavili pa se bodo tudi na najbolj poletnem vrtu v Ljubljani.

Plošček "Opium For The Masses" koherentno zaobjema vse tisto, kar zasedba delivera tudi v živo. Omega Sun z odločnim ritmom, subtilnimi činelami in bučnim basom gradijo zadimljeno atmosfero, ki ji z bogatim vokalom in iznajdljivimi kitarskimi vložki dodajajo širino. Zvok benda je zasidran v zapuščini stonerja in starošolskega rocka, a ga Omega Sun skozi svoj premišljen pritop nadgrajujejo in izpopolnjujejo. 

https://www.facebook.com/omegasvn/
https://omegasun.bandcamp.com/

DARLA SMOKING 

Darla Smoking se po prvencu Big Bug in plošči Pass The Bless v sodelovanju z raperji in producenti Levnijem, Stormtrap Asifehom, Ethnique Punchem in Najijem iz Turčije, Palestine in Irana posveča bitjem, ki se borijo s preživetjem in se v zadnjih slabih sto letih soočajo z izumrtjem. Nova plošča Extinct bo govorila in ponovno opozorila na zdesetkane Indijance brez prerije, Tibetance, ki jih silijo biti Kitajci, Maore in Aborigine, ki se utapljajo v mestni bedi, amazonski masaker nad gozdovi in ljudstvi največjih pljuč planeta,vse do zadnjega pastirja v Bolgariji,ki izumira skozi globalizacijo, posegla pa bo tudi v živalski zvočni svet pod Antarktiko.Predvsem pa bo nova plošča izpljunila gnev, ki ga Darla občuti ob dejstvu,da kot družba že več desetletji ignoriramo in dovoljujemo vsa ta genocidna dejanja na račun ekonomskih in političnih odnosov, ki jih gojimo v strahu pred kritiko in ultimati svetovnih velesil in mogotcev, a se hkrati ne zavedamo, da s svojo tišinoravnopodpiramo vsa ta globalna dejanja, kot narodi in prav tako kot posamezniki. Extinct is the new dead. 

www.darlasmoking.com
https://www.facebook.com/DarlaSmoking/
https://darlasmoking.bandcamp.com/

STONEFLOW

StoneFlow, navdušujoči tako za tradicionaliste, ki prisegajo na bolj heavy rock alternative s prizvokom puščavskega peska, kot za odločne ljubitelje svežega in udarnega avtorskega zvoka, vas vabijo na pokušino avtentičnega šusa do konca in naprej.

Glasbena kemija med člani banda, je botrovala nastajanju avtorskih komadov brezkompromisne kitarske muzike, tekočih ritmov in psihadeličnega flowa v kombinatoriki, ki sega onkraj žanrskih omejitev. Mare, Žiga, Andraž ter Boštjan so skupaj zadnji kamen v mozaiku, ki je sestavil edinstveni "go with the stonefflow" odrsko razpuščeni šarm.

https://www.facebook.com/stoneflowmusicofficial/

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
23. 1. 2021
Vulvathrone, Iritator
Dvorana Gustaf, Maribor
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška