NOVICE

2. 7. 2020

Tehnični death metalci Psycroptic iz Avstralije so obelodanili videospot za pesem Beyond The Black. Gre za pesem, ki jo najdete na njihovem še zmeraj aktualnem albumu sedmem albumu As the Kingdom Drowns iz leta 2018. Video je nastal septembra 2019 Wilsonom Bambrickom, a je bila njegova uradna predstavitev zaradi aktualne zdravstvene krize prestavljena.

2. 7. 2020

Poljaki Black Altar in Norvežani Kirkebrann so združili moči za skupno izdajo z naslovom Deus Inversus. Split izdaja je izšla 30. junija pri založbi Odium Records, prisluhnete ji pa lahko spodaj:

 

 

 

2. 7. 2020

Avstrijski crossover/thrash metal manijaki Insanity Alert predstavljajo nov digitalni single, ki nosi naslov Shredator.

2. 7. 2020

Kalifornijski doom metalci Stygian Crown, pri katerih igrajo člani Morgion, Gravehill in Morbid Eclipse, so pretekli petek za založbo Cruz Del Sur Music izdali svoj samonaslovljeni studijski prvenec, ki mu lahko v celoti prisluhnete preko spletne strani Decibel Magazine.

Tracklista albuma je sledeča:
The Hall Of Two Truths
Devour The Dead
Up From The Depths
Through Divine Rite
Flametongue
When Old Gods Die
Trampled Into The Earth
Two Coins For The Ferryman

2. 7. 2020

Ameriški okultni heavy metal trio Vestal Claret, v katerem so moči združili vokalist Phil Swanson (B.C:A.D., Lords Of Triumph, Seamount, Sumerlands, Briton Rites, ex-Upwards Of Endtime, ex-Atlantean Kodex, ex-Hour Of Thirteen, ex-Nightbitch), multi-inštrumentalist Simon Tuozzoli (B.C:A.D., Murder Castle, Owl Maker) in bobnar Justin DeTore (Magic Circle, Sumerlands, Innumerable Forms), je pretekli teden izdal nov samonaslovljeni album, ki je na voljo preko Bandcampa.

2. 7. 2020

Finski death metalci Revulsion so objavili skladbo Pyre, prvi single s prihajajočega samonaslovljenega studijskega prvenca, ki bo izšel za Transcending Obscurity Records.

2. 7. 2020

Infection Code so objavili videospot za skladbo Slowly We Suffer z aktualnega albuma z naslovom In.R.I., izdanega novembra lani pri založbi Argonauta Records.
2. 7. 2020

Perujski psihedelični stoner/doom metal trio Cuarzo je nedavno izdal svoj drugi dolgometražni album Vol​.​ II, ki ga lahko v celoti preverite spodaj.

Cuarzo iz perujske prestolnice Lima po novem tvorijo kitarist Edson Gutierrez, basist Ademir Agurto in bobnar Renato Salmon.

KONCERTI & FESTIVALI
2. 7. 2020
ODPOVEDANO! UK Tech-Fest 2020
Newark, Združeno kraljestvo
2. 7. 2020
Bring Me The Horizon
Volt Festival, Sopron, Madžarska
3. 7. 2020
Skalp, Pelhan
Bar hiša mladih, Pale, Ajdovščina
4. 7. 2020
ODPOVEDANO! Sick Midsummer 2020
Bäckerberg Scharnstein, Avstrija
4. 7. 2020
ODPOVEDANO! Alter Bridge
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
6. 7. 2020
ODPOVEDANO! Faith No More
Ippodromo Snai, Milano, Italija