Na današnji dan
1986
Judas Priest izdajo legendarni single Turbo Lover
NAGRADNE IGRE
Traja do: 11. 4. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

3. 4. 2020

Iz tabora Mephistophelian smo prejeli spodbudno novico: »Po dolgi odsotnosti lahko s ponosom oznanimo, da je naš album končan. Minilo je skoraj desetletje od nastanka banda, da smo prišli do te faze. Resnično verjamemo, da je bilo vredno čakanja in truda, ki smo ga vložili.
Album je že v zadnjih stadijih miksa in masteringa, za katerega bo poskrbel Miguel Tereso iz Demigod Recordings, ki je precej znan po svojih delih z drugimi ekstremnimi metal bandi.

Več detajlov glede prvenca pričakujte v naslednjih tednih.«

3. 4. 2020

Fantje iz banda Pelhan so posneli novo skladbo in videospot. Skladba nosi naslov Za naju dva.  Z novo skladbo so se dotaknili problematike pretiranega ljubosumja, posesivnosti in jeze, čustev, ki so pogosto razlog za propade mnogih odnosov oziroma zvez, še posebej v današnji situaciji karantene, ko preživljamo z najbližjimi več časa kot smo navajeni.

Skladba Za naju dva tako neposredno z besedilom, pa tudi z videospotom opisuje in prikazuje skrajnost pretiranih negativnih čustev ter s tem poskuša opozoriti poslušalce in gledalce, da bodimo strpni drug do drugega, rešujmo težave sproti z dialogom in imejmo se radi.


3. 4. 2020

Finski zasedbi Insomninum in Omnium Gatherum, ki si delita ne le podobno zvrst glasbe, ampak tudi 2 člana, bosta naslednji petek, 10. aprila, pripravili poseben live dogodek. Na tej povezavi boste lahko za ceno 8,9 € spremljali koncerta v živo obeh zasedb, med menjavo in pripravo na naslednji band pa boste lahko s člani tako ene kot druge zasedbe tudi poklepetali. Koncerta bosta sicer objavljena 2 dni po samem dogodku, pa vendarle bo verjetno povsem druga izkušnja to spremljati v živo in s tem še podpreti glasbenike.

3. 4. 2020

Wednesday 13 na ogled ponujajo video za najnovejši single The Hearse, ki ga najdete na njihovem aktualnem studijskem albumu z naslovom Necrophaze, izdanem lansko leto pri Nuclear Blast Records.3. 4. 2020

Finske heavy metal legende OZ predstavljajo besedilni video za skladbo Break Out, prvi single s prihajajočega osmega dolgometražnega albuma Forced Commandments, ki bo izšel 22. maja pri založbi Massacre Records.

Forced Commandments prinaša naslednje skladbe:
Goin' Down
Prison Of Time
Switchblade Alley
Revival
The Ritual
Spiders
Long And Lonely Road
Liar
Diving Into The Darkness
Break Out
Kingdom Of War

3. 4. 2020

Preko spletne strani Cvlt Nation lahko premierno prisluhnete skladbi Bathsheba s samonaslovljenega debitantskega albuma ameriške sludge metal zasedbe Keverra, ki bo izšel 1. maja pri založbi Seeing Red Records.

Keverra so kitarist/vokalist Kurk Stevens (Mayan Bull), basist Scott Renner (Goatsnake, Sonic Medusa, ex-Sourvein) in bobnar/vokalist Mateo Pinkerton (ex--(16)-, ex-Crom, ex-Buzzov•en).

3. 4. 2020

Nemški power/speed metal veterani Paragon so objavili videospot za skladbo Mean Machine z novega studijskega albuma Controlled Demolition, ki bo izšel 26. aprila pri založbi Massacre Records.3. 4. 2020

Avstralski tradicionalni doomerji Witchskull nameravajo 24. aprila pri založbi Rise Above Records izdati svoj tretji dolgometražni album, ki so ga naslovili A Driftwood Cross.

A Driftwood Cross prinaša naslednje skladbe:
Black Cathedral
Baphomet's Child
The Silent Place
The Red Altar
Dresden
March Of Winter
Nero Order
A Driftwood Cross

3. 4. 2020

End so posneli videospot za skladbo Pariah s prihajajočega albuma Splinters From An Ever-Changing Face, ki bo izšel 5. junija pri založbi Closed Casket Activities.

Skupino po novem sestavljajo vokalist Brendan Murphy (Counterparts), kitarista Will Putney (Fit For An Autopsy) in Gregory Thomas (ex-Shai Hulud, Misery Signals), basist Jay Pepito (Reign Supreme) ter bobnar Billy Rymer (ex-The Dillinger Escape Plan, Thoughtcrimes), ki je zamenjal Andrewa McEnaneyja (Trade Wind, ex-Structures).

3. 4. 2020

1000mods v posluh ponujajo skladbo So Many Days s prihajajočega studijskega albuma Youth Of Dissent, ki v trgovine prihaja 24. aprila.

3. 4. 2020

Kanadski crust/d-beat/death metal razgrajači Collapsed so konec prejšnjega meseca izdali samonaslovljeni debitantski album, na katerem so naslednje skladbe:
Intro
Man/wars
Lost Tribes
Injustice In Distribution
Vicious Circles
To The Last Breath
Recurent Saga
Dead Before Birth

Še svežemu albumu lahko v celoti prisluhnete na njihovem Bandcampu ali na tej povezavi.

3. 4. 2020

Ameriška death/doom metal zasedba Temple Of Void, v kateri med drugim sodeluje tudi vokalist Mike Erdody (Acid Witch, Failed, Nuke, ex-Borrowed Time), je pretekli teden pri založbi Shadow Kingdom Records izdala svoj tretji album z naslovom The World That Was, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

3. 4. 2020

Finski blackened death/thrash metal trio Front, v katerem sodelujejo člani Evil Angel, Sacrilegious Impalement in Urn, je objavil naslovno skladbo prihajajočega EP-ja Antichrist Militia, ki bo izšel 5. junija pri založbi Iron Bonehead Productions.

Tracklista je sledeča:
Doom Cult Legion
Antichrist Militia
Iron Front
Venom & Salt
Mouths Of War
Machinegun Blasphemy

3. 4. 2020

Nemška death metal zasedba Sabiendas je objavila single The Siege s prihajajočega albuma z naslovom Repulsive Transgression, ki bo izšel 22. maja pri Massacre Records.

ZADNJE OBJAVE
Intervju
3. 4. 2020
Snovalci slovenske metal scene: Defenders of Metal Maribor
Recenzija
1. 4. 2020
Sabaton - The Great War
Recenzija
31. 3. 2020
1349 - The Infernal Pathway
Recenzija
30. 3. 2020
August Burns Red - Guardians
Intervju
27. 3. 2020
Interceptor
Recenzija
26. 3. 2020
Smrt - Oppression from All Suffering
Recenzija
25. 3. 2020
Sylosis - Cycle of Suffering
Recenzija
24. 3. 2020
Soilwork - Verkligheten
KONCERTI & FESTIVALI
4. 4. 2020
ODPOVEDANO! Bronze, Guattari
Klub eMCe plac, Velenje
4. 4. 2020
ODPOVEDANO! Metal klavnica LV
MIKK klub, Murska Sobota
4. 4. 2020
ODPOVEDANO! Hard Unity: Disbaja, Reach, Đornata, 8082, Opran Možgan
TrainStation SubArt, Kranj
4. 4. 2020
ODPOVEDANO! Bone Crusher: Vulvathrone, Extreme Smoke 57
XXX bar, Celje
10. 4. 2020
ODPOVEDANO! Doomas, The Canyon Observer, Morost
Klub Jedro, Medvode
11. 4. 2020
ODPOVEDANO! Culthe Fest 2020
Münster, Nemčija