NOVICE

29. 9. 2016

Samo še dober teden dni nas loči od dvodnevnega festa Scena se pedena - Punk, HC & HM pod Slovenci 2.0! Škuc Ropot in Dirty Skunks sporočajo, da je na voljo samo še 100 dvodnevnih vstopnic, ki so v predpordaji preko On Parole Productions, v trgovini Truga (LJ) in v Orto baru. Brez skrbi, fest ne bo razprodan, saj bodo dnevne vstopnice na voljo v petek in v soboto na blagajni Orto bara. Omejene so samo cenejše dvodnevne vstopnice, ki so na voljo samo v predprodaji. Vam pa vseeno priporočamo, da si priskrbite vstopnice v predprodaji in s tem prihrnite 8 €.

»TO NE BO CVETJE V JESENI, TO BO DRETJE V JESENI! PUNK, HC & HM POD SLOVENCI 2.0 - SCENA SE PEDENA!«

Skoraj leto dni je minilo od lanske uspešno izvedene edicije - Punk pod Slovenci 1.0 - Slovenska Punk transverzala, kjer se je na odru legendarnega nočnega kluba v prestolnici zbrala punkerska karavana s sončne strani alp. Naj to postane tradicija in v ta namen letos pripravljamo dvodnevno edicijo, ki bo še dodatno začinjena. Punk, HC & HM pod Slovenci 2.0 - Scena se pedena!
Tako je. Poleg Punka bo na odru dominiral tudi Hardcore in Heavy metal s svojimi podžanri. V dveh dneh se bo na dveh odrih predstavilo petnajst alternativnh glasbenih skupin z naše podalpske vasice. Temelje Orto bara bodo dodobra pretresli prekaljeni mački, ki odrsko kilometrino nabirajo že deset in več let, ki imajo za seboj že zavidljivo število albumov, domačih in evropskih turnej. Slišali bomo tudi novo nastale zasedbe , ki jih zastopajo stari in malo mlajši obrazi te naše alternativne scene. Seveda nismo pozabili na podmladek. Na mladino, ki je pred kratkim osnovala bande in se podala na to trnovo D.I.Y. (naredi si sam) pot in že kažejo pozitivne rezultate, ki bodo po godu vašim ušesnim brbončicam.

Od gorenjskih »Psychadelic death metal« razgrajačev Armaroth, do mariborskih »Pop Punk« sladkorčkov Trash Candy. »D-beat/Hardcore/Metal« punkerji SHIV s slovenske obale in ajdovski »Punkrock« zabavljači Real Life Version skupaj z ljubljanskim triom White Stain... S Prekmurja pridejo »Sludge/Hardcore/Punk« Mt.Blanc iz Rovt pa zasanjani »Post/Rock/Metal« kozmonavti Seul Ocean... Nikar ne pozabite na ljubljanski »Psychobilly« tornado Clockwork Psycho in na novo nastalo »All star Death metal« zasedbo Demutilated, ki so si glasbeno v sorodu z zombijevskimi Hellcrawler z Nove Gorice... Štajerski Morywa in Heart's Abyss, ki vsak s svojo različico modernega »Progressive/Death/Metalcore« žanra širijo železni plamen decibelov, prav tako kot dolenjski »Thrash metal« razbijači Sober Assault in »hardkorovci« Laid to Rest izpod Karavank.
Na letošnji ediciji bodo gostovali tudi nemški punkrokerji, ki slišijo na ime James First. Kako? Zakaj? Ravno v teh dneh se potepajo na evropski turneji in ker nesreča nikoli ne počiva, so jim odpovedali nastop pri naših sosedih. Priskočili smo na pomoč in jim ponudili nastop v Ljubljani, ker to je scena in scena se pedena. Pa vendar se scena ne pedena kar tako sama od sebe, zato podpri lokalno sceno, ker na koncu koncev si scena tudi Ti! Se ga vidimo 7. in 8. oktobra v Orto baru!

29. 9. 2016

Skupini Blues Pills in Kadavar jutri pričenjata s skupno evropsko turnejo, na kateri ju bo spremljala tudi odlična slovenska heavy blues rock zasedba Stray Train. V okviru več kot enomesečne turneje bodo tako obiskali Švedsko, Dansko, Nemčijo, Švico, Italijo, Avstrijo, Španijo, Francijo, Veliko Britanijo, Irsko, Belgijo in Nizozemsko.

29. 9. 2016

The Agonist so objavili sveži videospot za skladbo The Hunt z najnovejšega studijskega izdelka z naslovom Five, ki izide jutri pri založbi Napalm Records.
29. 9. 2016

Preko Theobelisk.net lahko premierno v celoti prisluhnete najnovejšemu albumu finske zasedbe Seremonia z naslovom Pahuuden Äänet, ki izide jutri pri založbi Svart Records.

29. 9. 2016

Alunah so razkrili naslovnico svojega četrtega studijskega albuma z naslovom Solennial, ki naj bi izšel januarja prihodnje leto pri založbi Svart Records. tracklista je sledeča:
The Dying Soil
Light Of Winter
Feast Of Torches
The Reckoning Of Time
Fire Of Thornborough Henge
Petrichor
Lugh's Assembly
A Forest

29. 9. 2016

The Devil Wears Prada so objavili videospot za skladbo To The Key Of Evergreen s prihajajočega albuma Transit Blues, ki bo izšel 7. oktobra pri založbi Rise Records.

29. 9. 2016

Kalifornijski enočlanski skupini Oskoreien in Botanist bosta 15. oktobra pri založbi Avantgarde Music izdali split z naslovom Deterministic Chaos/Green Metal, ta pa prinaša naslednje skladbe:
Oskoreien - Deterministic Chaos
Oskoreien - Without You I’m Nothing
Botanist - Amorphophallus Titanum
Botanist - Clathrus Columnatus
Botanist - Varkoor
Botanist - Saprophyte
Botanist - Dracula Vampira

Oskoreien že predstavlja priredbo pesmi Without You I'm Nothing skupine Placebo:

29. 9. 2016

Enočlanski »parthenopean epic black metal« band Scuorn iz Neaplja predstavlja besedilni video za skladbo Viriglio Mago, ki se nahaja na prihajajočem prvencu z naslovom Parthenope. Ta bo pri založbi Dusktone izšel v začetku prihodnjega leta. Na predstavljeni skladbi gostujeta Riccardo Studer (Stormlord), ki je poskrbel za orestracijo in Daniele »Ogre« Cristiano (Nofuck, ex-Terrorfront) kot narator Publius Vergilius Maro.

29. 9. 2016

Švedski power metalci Lancer so podpisali za založbo Nuclear Blast Records, pri kateri bodo 13. januarja izdali svoj tretji studijski album z naslovom Mastery.

Lancer bodo v začetku prihodnjega leta na evropski turneji s HammerFall in Gloryhammer, v okviru katere bodo med drugim nastopili tudi 27. 1. v München, 29. 1. v Milanu, 1. 2. na Dunaju in 2. 2. v Gradcu.

29. 9. 2016

Siberian Meat Grinder so skupaj s ska-punk legendami Distemper posneli videospot za skladbo z naslovom Fire In The Heart ali v originalu Пламя в Груди.

29. 9. 2016

Avstrijska »alcoholic death/thrash« zasedba Moros predstavlja novi videospot za skladbo z naslovom Psychotic Maniäcs.
29. 9. 2016

Tyketto so objavili skladbo Big Money s prihajajočega albuma z naslovom Reach, ki bo izšel 14. oktobra pri založbi Frontiers Music.

29. 9. 2016

Finska death metal zasedba Sepulchral Curse predstavlja skladbo Envisioned In Scars s prihajajočega EP-ja At The Onset Of Extinction, ki bo izšel 15. decembra pri založbi Transcending Obscurity.

29. 9. 2016

Severnoirska doom/sludge zasedba Elder Druid je prejšnji teden izdala novi EP z naslovom Magicka, ki ga lahko v celoti preverite spodaj.
29. 9. 2016

Shotgun Revolution so objavili videospot za skladbo Rise To Power z aktualnega albuma All This Could Be Yours, izdanega pri založbi Mighty Music. Novi album so posneli z legendarnim producentom Flemmingom Rasmussenom (Metallica, Morbid Angel, Pretty Maids, Blind Guardian), medtem ko je za miks poskrbel Ben Grosse (Slipknot, Alter Bridge, Disturbed, Marilyn Manson), za mastering pa Ryan Smith (Ozzy Osbourne, AC/DC, Joe Satriani, Soilwork).

29. 9. 2016

Stoner metal zasedba Twingiant iz Phoenixa v Arizoni je podpisala za založbo Argonauta Records. Skupina trenutno že dela na novem studijskem albumu, ki naj bi izšel poleti prihodnje leto.

29. 9. 2016

Tukaj lahko ekskluzivno prisluhnete skladbi Abstract Submission s prihajajočega albuma indijske death metal zasedbe Darkrypt z naslovom Delirious Excursion, ki bo izšel 15. oktobra pri založbi Transcending Obscurity Records.

29. 9. 2016

Italijani Noise Pollution so objavili videospot za novi single Mad s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Unreal, ki bo izšel 14. oktobra pri založbi Scarlet Records.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
29. 9. 2016
Paradox - Pangea
Intervju
28. 9. 2016
PAIN IS
Recenzija
26. 9. 2016
Imperium Dekadenz - Dis Manibvs
Recenzija
23. 9. 2016
Sarke - Bogefod
Recenzija
22. 9. 2016
Russian Circles - Guidance
Recenzija
21. 9. 2016
Inquisition - Bloodshed Across the Empyrean Altar Beyond the Celestial Zenith
Recenzija
20. 9. 2016
Seventh Station - Between Life And Dreams
Recenzija
19. 9. 2016
Nephrolith - Paleness of the Bled World
KONCERTI & FESTIVALI
30. 9. 2016
Wrench
Klub Uljanik, Pula, Hrvaška
30. 9. 2016
Hesperian Death Horse, Portman
Klub, Zagreb, Hrvaška
30. 9. 2016
Invasion From The East
KSET, Zagreb, Hrvaška
30. 9. 2016
Invasion from the East: Bad Blood, Kymera, From Ashes, Rum Smugglers, Mephisto's Requiem
KSET, Zagreb, Hrvaška
30. 9. 2016
Penitenziagite, Sarcom, Release The Ectoplasm
Rock Bar Down Town, Kranj
1. 10. 2016
Kill, Morte Incandescente, Kripl
Mladinski center Postojna