Na današnji dan
2011
Amon Amarth izdajo svoj osmi album Surfur Rising
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

15. 5. 2004

Leipzig v črnem – Wave Gotik Treffen

“Vsakoletno gotsko srečanje, letos od 28. do 31. maja, bo tokrat že trinajstič po vrsti pomračilo vzhodnonemško mesto in predramilo zaspane zveste sence.
Festival je namreč največji tovrstni dogodek na svetu. Poleg štiridnevnega izobilja koncertov, govorno bralnih performansov, javnega nastopanja, avtografiranja, razstav, filmov v Cinestar središču, orgelskih koncertov na sakralnih lokacijah, gledališča in še marsičesa drugega, pa sledijo še štiri noči afterjev s svetovno znanimi DJ-ji in člani globalne mračne scene. Za potrošniško pripadniške užitke pa se lahko izgubite na največjem gotskem sejmu. Seveda še poganska nostalgija srednjeveškega tabora v poganski vasici, akrobatskega cirkusa in vitezovanja. Če ohranjate pripadniško asketski življenski stil, potem se bodo široko odprte oči naužile modnih revij, fetišističnih nastopov in iger z ognjem ter lučjo. Za globoko nafutran duh pa še ščepec mistične ezoterike.
Parkirišče za vse štiri dni brezskrbno varno in ugodno. Urejen kampirni prostor ob samem osrčju prizorišča, ki je seveda možen samo v kombinaciji z osnovno festivalno karto, ob kateri je priložen načrt vsemestnega dogajanja ter glasbena zgoščenka nastopajočih. Hrana za vse lačne obskurne duše. Brezplačni javni prevoz po mestu. Simbioza mnogoterih zvrsti gibanja, ki je preživelo, živi in bo živelo. Uradno potrjenih bandov v štirih dneh in štirih nočeh avtohedonističnega mučenja je že čez 140, zato za vse ostale informacije, podrobnejši spored nastopajočih in rezervacijo kart, kliknite na uradno spletno stran festivala Wave Gotik Treffen. In nikar predolgo ne zadržujte diha. Ne oksidirajte. Čas je sedaj. Ugasnite luč!”
SORODNE VSEBINE:
6. 9. 2013Waves Of Mercury / Novice
18. 7. 2012Chrome Waves / Novice
6. 3. 2012Fading Waves / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
28. 3. 2024
Inferno Metal Festival 2024
Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene, Oslo, Norveška
28. 3. 2024
KoD: Glista, Prototype 5, Black Camo
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija