NOVICE

3. 10. 2019

Storm Of Sedition in Hellcrawler danes zvečer v Gromki

Danes zvečer bo v Klubu Gromka na Metelkovi v okviru evropske turneje nastopila kanadska blackened crust zasedba Storm Of Sedition, kot njihova predskupina pa bodo za ogrevanje poskrbeli goriški death'n'roll protagonisti Hellcrawler.

Storm Of Sedition iz Britanske Kolumbije, ki so letos poleti izdali novi studijski album Howl Of Dynamite, preigravajo black metal s crust vložki, kar niti ne preseneča, saj si delijo člane z bandi kot so Iskra, Crepehanger, Leper in Mutiny. V svoji glasbi kombinirajo vojno in mir, romantiko in sovraštvo, srditost in zmernost, ki jih prelivajo skozi mešanico gromkega hrupa in občasnega počasnega, liričnega in čustvenega zvena, vse skupaj pa zaobjema dvojni vokal. Do sedaj so izdali tri albume, med njimi split LP z domačimi Human Host Body.

V Gromko se po devetih letih vračajo Hellcrawler, ki so se našli v simbiozi nasilja punka, stoner atmosfere in težkih riffov. Njihova glasba pa je motoriziran napad old school death metala in d-beata, ki odseva njihov glavni vir inspiracije – razkrajajočo estetiko post apokaliptične in grindhouse kinematografije.

Več o koncertu lahko preberete na Facebook strani dogodka in v našem napovedniku.

SORODNE VSEBINE:
28. 10. 2011Iron Lamb, Hellcrawler / Novice
1. 8. 2011Hellcrawler - Wastelands / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
29. 5. 2020
STREAM: Insomnium
Keikalla.fi
30. 5. 2020
STREAM: Sonata Arctica (akustični koncert)
Semilive.fi
30. 5. 2020
STREAM: Ahab
Youtube
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija