NOVICE

20. 1. 2020

Jutri se v sklopu turneje Sumerian Sonic Magick 2020 v Ljubljano vračajo sicer redni obiskovalci slovenskih odrov Melechesh, ki bodo po Menzi pri korituChannel Zeru in Mostovni tokrat zavzeli Orto Bar. Poleg bobnarja Simona Škrleca jih tokrat na turneji spremlja tudi basist Uroš Apat (Vulvathrone).

Za ogrevanje bojo poskrbeli grški simfonični black metalci W.E.B. in italijanski post/black metal band Selvans.

Vstopnice so danes do polnoči še naprodaj v spletni trgovini On Parole, v Orto Baru in v trgovini Big Nose v Ljubljani. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Časovnica jutrišnjega koncerta:

19.15 vrata/blagajna
19.45 SELVANS
20.40 W.E.B.
21.50 MELECHESH

20. 1. 2020

Kot verjetno že veste, se bo letos ponovila turneja z imenom Europe Under Black Death Metal Fire, v okviru katere si oder delijo Suffocation, Belphegor in Hate. Turneja se bo imenovala Europe Under Black Death Metal Fire II, karavana pa se tokrat ne bo ustavila v Sloveniji, vendar v njeni neposredni bližini, in sicer 7. marca v Zagrebu, kjer bodo kot predskupina nastopili tudi domači death metalci Carnifliate. To pa ne bo edini nastop Velenjčanov v okviru te turneje, kajti naslednji dan potujejo s celotno karavano še v Benetke, en dan kasneje pa še na Dunaj.

20. 1. 2020

Iz tabora skupine Marax, simfoničnih black metalcev iz Savinjske doline, sporočajo, da se jim je pridružil violinist Mors Violinis. Poleg tega sporočajo, da je prihajajoča plošča The Witch, studijski naslednik EP-ja Dance Within the Flames of Burning Fire, skoraj končana.

20. 1. 2020

Grška black metal zasedba Yoth Iria, v kateri sta moči ponovno združila basist Jim Mutilator (Medieval Demon, ex-Rotting Christ, ex-Varathron) in vokalist Magus Wampyr Daoloth (Necromantia, Principality Of Hell, Thou Art Lord, ex-Rotting Christ, ex-Raism, ex-Diabolos Rising, ex-Necromancy), predstavlja videospot za skladbo Sid Ed Djinn z debitantskega EP-ja Under His Sway, ki je izšel prejšnji teden pri založbi Repulsive Echo Records.

20. 1. 2020

Projekt Demons & Wizards predstavlja komad Midas Disease, ki precej spominja na dobri stari hard rock. Ta se nahaja na prihajajočem albumu III, prisluhnete pa mu lahko tukaj.

20. 1. 2020

Švedska death metal zasedba Sarcasm, ki je oktobra lani pri Chaos Records izdala album Esoteric Tales Of The Unserene, je sedaj podpisala za založbo Hammerheart Records. Skupina ima pripravljen že celoten material za nov studijski album, katerega izid zaenkrat še ni znan.

20. 1. 2020

Suicide Silence so objavili videospot za komad Two Steps, ki se nahaja na prihajajočem albumu Become The Hunter. Ta bo izšel 14. februarja pri Nuclear Blast.
20. 1. 2020

Alicia Vigil (Vigil Of War) se bo na basu in spremnih vokalih pridružila power metal prvakom DragonForce na njihovih prihajajočih turnejah.

DragonForce v začetku prihodnjega meseca v okviru turneje Europe 2020 - Level 1 prihajajo tudi v Evropo, kjer bodo kot posebni gostje z njimi nastopali Frozen Crown in Athanasia.

20. 1. 2020

Code Orange so objavili videospot za naslovno skladbo novega studijskega albuma Underneath, ki bo izšel 13. marca pri založbi Roadrunner Records.
20. 1. 2020

Ameriški progressive sludge metal kvartet Hyborian namerava 20. marca izdati svoj drugi dolgometražni album, ki nosi naslov Volume II. Konceptualni album nadaljuje tam, kjer je zaključil njihov prvenec, spremljamo pa zgodbo na podlagi znanstveno-fantastičnega romana The Traveller, ki ga je v celoti napisal kitarist/vokalist Martin Bush. Tukaj lahko prisluhnete tudi prvemu singlu Planet Destructor.

Volume II prinaša sledeče skladbe:

Driven By Hunger
Stormbound
Sanctuary
Planet Destructor
The Entity
Expanse
Portal
In The Hall Of The Travellers

20. 1. 2020

Elder Druid so objavili videospot za skladbo Sentinel z najnovejšega studijskega albuma z naslovom Golgotha, ki je izšel v petek.

Severnoirski okultni doomerji se v prvi polovici prihodnjega meseca odpravljajo tudi na krajšo evropsko turnejo, v okviru katere bodo obiskali Belgijo, Nemčijo in Poljsko.

20. 1. 2020

Newyorški death metal trio Grey Skies Fallen predstavlja skladbo Visions From The Last Sunset z novega albuma z naslovom Cold Dead Lands, ki ga bo 24. januarja izdal v samozaložbi.

Cold Dead Lands prinaša naslednje skladbe:

Visions From The Last Sunset
Cold Dead Lands
Procession To The Tombs
Picking Up The Pieces
Ways Of The World
After The Summer Comes The Fall

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 1. 2020
Apocalyptica
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
21. 1. 2020
Sabaton, Apocalyptica, Amaranthe
Gasometer, Dunaj, Avstrija
21. 1. 2020
Melechesh, W E B, Selvans
Orto Bar, Ljubljana
21. 1. 2020
Veuve
El Covo De Jameson, Opčine, Italija
24. 1. 2020
Seitanik Ritval: Old Night, Ghost Of Veronica
Klub Gromka, Metelkova; Ljubljana
24. 1. 2020
Decatholicize, Amalgam, Protype5
Orto Bar, Ljubljana