NOVICE

5. 8. 2020

Postojnski dvojec Nefarious Vermin je pravkar objavil svoj prvenec z naslovom Elongated Misery, ki prinaša umazan death metal, okužen s hrupnimi d-beat vplivi in občasnimi izleti v black metal. Za nameček sta dodala tudi priredbo Cries Of Pain legendarne švedske crust punk zasedbe Anti-Cimex.

Gre za nov projekt bratov Sajevic, ki ju sicer poznamo kot člana oziroma nekdanja člana tamkajšnjih zasedb, kot so Morbid Creation, FTD, Zabojnik, CarlxJohnson in Sedmina, pa tudi kot nepogrešljiv del ekipe iz Kontejnrja.

Nefarious Vermin boste lahko v živo občudovali 10. decembra v Klubu Gromka na Metelkovi, kjer si bodo oder delili z novimi domačimi death metal upi Siderean, Ensanguinate in Razvalina.

5. 8. 2020

Angleška industrial black metal/grindcore zasedba Anaal Nathrakh je objavila videospot za naslovni komad prihajajočega albuma Endarkenment. Album je napovedan za 2. oktober pri založbi Metal Blade Records in bo vseboval naslednje pesmi:

Endarkenment
Thus, Always, to Tyrants
The Age of Starlight Ends
Libidinous (A Pig with Cocks in Its Eyes)
Beyond Words
Feeding the Death Machine
Create Art, Though the World May Perish
Singularity
Punish Them
Requiem

5. 8. 2020

Norveška black metal zasedba Immortal, ki verjetno velja za eno legendarnejših imen omenjene scene, spet buri duhove. Spomnimo, da se je ob škandaloznem razhodu vnel še sodni boj med Abbathon na eni in Demonazom ter Horghom na drugi strani, ki se je končal z odločitvijo, da ime zasedbe pripada slednjima, medtem ko je Abbath že začel z novimi glasbenimi podvigi. Zdaj pa se je vnel boj za ime še med Demonazom in Horghom.

Demonaz je namreč preteklo leto registriral ime kot svojo blagovno znamko, zaradi česar je dobil tudi vse ostale pravice do uporabe imena. Na to potezo se je pritožil Horgh, saj naj bi bili Immortal pomemben del njegove glasbene kariere in se imenu ter posledično očitno tudi zaslužku ne bo kar tako odrekel. Pomembno je vedeti še, da je Demonaz originalni član zasedbe, Horgh pa se je pridružil zasedbi leta 1996.

Kakorkoli že, norveški urad za patentiranje znamk je odločil, da znamka Immortal pripada bandu kot celoti in se ne more deliti med posamezne člane. Horgh se je na slednje odzval z željo, da se škandal pozabi in da bi zasedba ponovno pisala novo glasbo in igrala v živo.

5. 8. 2020

Death sludge zasedba Primitive Man je objavila videospot za komad Entity, ki se nahaja na prihajajočem albumu Immersion. Ta bo izšel 14. avgusta pri Relapse Records.


 


5. 8. 2020

V začetku tedna je Devin Townsend preko družbenih omrežij sporočil, da dela na materialu za nov studijski album, ki ga je poimenoval Lightwork. Šlo naj bi za precej abstraktno stvaritev, polno vesoljskih zvokov in številnih drugih nenavadnih elementov. Kaj drugega pa naj od Devina pričakujemo?

5. 8. 2020

Kill The Lights, pri katerih delujejo nekdanji člani zasedb Bullet For My Valentine in Throw The Fight, bodo 21. avgusta pri Fearless Records izdali album The Sinner. Spodaj si lahko ogledate videospot za single Through The Night.5. 8. 2020

Dead Lord na ogled ponujajo besedilni video za skladbo Messin' Up, tretji single s prihajajočega dolgometražnega albuma Surrender, ki izide 4. septembra pri založbi Century Media Records.

5. 8. 2020

Avstrijska melodična death metal/metalcore zasedba Altar Of I je posnela »karantenski« videospot za novo verzijo skladbe Resurrection.

Skupino iz bližnjega Celovca sestavljajo Georg Axmann (vokal), Marvin Sablattnig (kitara), Philip Kirchbacher (kitara, spremljevalni vokal), David Kraßnitzer (bas) in Ossian Gratzer (bobni).

5. 8. 2020

Ruski brutal death metalci Ossuary Anex so objavili single Path To Golgotha. Gre za drugi komad prihajajočega albuma Obscurantism Apogee, ki bo izšel 22. septembra pri Xtreem Music.

5. 8. 2020

Italijanski sludgerji Athon so podpisali za založbo Argonauta Records, pri kateri bo 25. septembra izšel njihov samonaslovljeni debitantski album. Tukaj lahko prisluhnete tudi prvemu singlu Reverse Satyr.

Tracklista albuma je sledeča:
Kaleidogscope
Dakhma
Reverse Satyr
The End
Absinthe

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
5. 8. 2020
Iritator - Drek!
Recenzija
3. 8. 2020
Taake / Deathcult - Jaertegn (split)
Recenzija
31. 7. 2020
Snøgg - Ritual of the Sun
Recenzija
29. 7. 2020
Children Of Bodom - Hexed
Recenzija
27. 7. 2020
Chaos Over Cosmos - The Ultimate Multiverse
Intervju
24. 7. 2020
Snovalci slovenske metal scene: Kontejnr
Intervju
22. 7. 2020
Dead Crew
Recenzija
20. 7. 2020
Living Gate - Deathlust (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
5. 8. 2020
ODPOVEDANO! Headbanger's Holiday 2020
Vallelunga, Pulj, Hrvaška
7. 8. 2020
ODPOVEDANO! Pietra Sonica Fest #12
Osoppo (UD), Italija
7. 8. 2020
ODPOVEDANO! Sauzipf Rocks Festival 2020
Döbriach, Avstrija
7. 8. 2020
STREAM: European Metal Festival Alliance
8. 8. 2020
Morywa, Dickless Tracy
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
10. 8. 2020
ODPOVEDANO! Gold, Rosalie Cunningham
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana