NOVICE

27. 1. 2021

Hrvaška epic doom metal zasedba Elusive God predstavlja videospot za skladbo Dream Within A Dream z aktualnega debitantskega EP-ja The Darkest Flame, ki je izšel lansko poletje pri založbi Solitude Productions.27. 1. 2021

Ameriška legendarna sludge/doom metal zasedba Bongzilla je podpisala za založbo Heavy Psych Sounds, pri kateri bo izšel njihov nov studijski album Weedsconsin, ki je obenem tudi njihov prvi album v zadnjih šestnajstih letih.

Bongzilla so po novem Muleboy (bas, vokal), Spanky (kitara) in Magma (bobni).

27. 1. 2021

Danski death metalci Deiquisitor bodo 5. februarja izdali EP Humanoid. Tukaj že lahko prisluhnete komadu Empyrean Lifeform, celoten spisek pa je sledeč:

World in Flames
Autonomous Warfare
Below the Frozen Tundra
Empyrean Lifeform
Dictate the Believers
Blinded by Wisdom
27. 1. 2021

Progressive sludge/post-metal zasedba Dvne s sedežem v Edinburghu na Škotskem je objavila videospot za nov single Sì-XIV s prihajajočega dolgometražnega albuma Etemen Ænka, ki bo izšel 19. marca pri založbi Metal Blade Records.

Etemen Ænka prinaša naslednje skladbe:
Enûma Eliš
Towers
Court Of The Matriarch
Weighing Of The Heart
Omega Severer
Adræden
Sì-XIV
Mleccha
Asphodel
Satuya

27. 1. 2021

Simfonični death/groove metalci Genus Ordinis Dei so objavili že šesti videospot z aktualnega albuma Glare Of Deliverance. Odločili so se za komad Judgement.
27. 1. 2021

Prvi mesec novega leta je prinesel dobršen val novosti, med njimi tudi album Dystopian Syndrome, ki je izšel v samozaložbi 15. januarja. Debitantski plošček kalifornijske peterice Molten, napisan med leti 2018 in 2019, je miks thrash, death, doom in black metala, besedila pa »srhljivo odražajo dogajanja v najbolj čudnem letu, 2020.« Album lahko v celoti poslušate prek platforme Bandcamp, za komad Zombie's Curse pa si lahko pogledate pravi pravcati mini filmček.

Tracklista:
Shadows in Quarantine
Virulence
Dystopian Syndrome
Un Sepulcro De Honor
Holy Macabre
Zombie's Curse
On Through Phlegethon
The Void
Rising Embers

27. 1. 2021

Irski atmosferični doomerji Soothsayer so objavili animirani videospot za skladbo Cities Of Smoke, drugi single s prihajajočega prvenca Echoes Of The Earth, ki bo izšel 9. aprila pri založbi From Transcending Obscurity Records. Na albumu kot gostujoči vokalisti sodelujejo tudi Ralf W. Garcia (Poltergeist, Wolf Counsel, Requiem), Paul Catten (ex-Lazarus Blackstar, ex-Medulla Nocte, ex-Stampin' Ground) in Dave Ingram (Benediction, Down Among The Dead Men, ex-Bolt Thrower, ex-Hail Of Bullets).

Echoes Of The Earth ponuja naslednje skladbe:
Fringe
Outer Fringe
War Of The Doves
Cities Of Smoke
Six Of Nothing
True North

27. 1. 2021

Če ste oboževalci bandov, kot so Vektor, Kreator ali Voivod, in si želite poskusiti kaj novega, so Paranorm pravi za vas. Izid prvega albuma Empyrean pri založbi Redefinig Darkness Records so napovedali za 26. februarja, do takrat pa lahko za pokušino poslušate EP-je Pandemonium's Rise in The Edge of Existence.

Prihajajoči plošček vsebuje naslednje komade:
Critical Mass
The Immortal Generation
Edge of The Horizon
Intelligence Explosion
Cannibal
Empyrean
Lost Cause
Desolate Worlds (Distant Dimensions)

27. 1. 2021

Blackened death metalci Unflesh so objavili prvi single prihajajočega albuma Inhumation. Tukaj lahko prisluhnete komadu To Renounce Flesh And Blood, dolgometražec pa bo izšel 2. aprila v samozaložbi.

27. 1. 2021

V več kot 4-urnem pretočnem koncertu oziroma dogodku Stream Bloody Stream so se združile 4 stockholmske zasedbe: heavy metalci Wolf, doom legende Sorcerer, progresivni death metalci Descend ter 70's hard rockerji Lugnet. Koncert bo predvajan to soboto, 30. januarja, ob 19.15, več informacij kot tudi možnost nakupa vstopnic pa najdete na tej povezavi.

27. 1. 2021

Nemški antikozmični pogan Urfeind je prejšnji teden v samozaložbi izdal tretji studijski izdelek z naslovom Wraiþaz. Dobrih dvajset minut surovega pravovernega black metala izpod Skadwazovih rok je na voljo samo še v digitalni obliki na njegovi bandamp strani.

 

 

27. 1. 2021

Finski melodični metalci se ne grejo prvoaprilskih šal, zato bomo tretji studijski album Demons Within lahko poslušali že 2. aprila letos. Od nastanka leta 2013 je peterica z ženskim growlom izdala že dva studijska albuma pri založbi Reaper Entertainment Europe. Še trši in še bolj eksplozivni Evil Drive so za pokušino že delili prvi videospot Rising From The Revenge, ki je bil izbran, »ker odraža težo, melodijo in tehničnost novega albuma«.

Tracklista:
Payback
Chains
Demons
Revenge
We Are One
Too Wild
Lords
Bringer
In The End
Ghosts

27. 1. 2021

Ljubitelji viking/folk metala bodo zopet prišli na svoj račun. Švedski »sam svoj bend« Feskarn napoveduje izid tretjega studijskega albuma Raven's Sky za 5. februar. Z novimi instrumenti prinaša nove melodije šamanskih bobnov, grlenega petja in black metal elementov. Album bo izšel v standardni obliki s 13 pesmimi, v omejeni izdaji pa bo na voljo še 100 CD-jev s preoblikovanimi komadi. Do izida lahko na tej povezavi poslušate kratke izseke iz prihajajoče mojstrovine.

Tracklista: 
Ravens Way
Broken World
Sigur
Vägen framåt
Parasite
War
Relics from the Past
Livets tid
Golden Age
Strong from Nature
Destroyed
Yggdrasil
The Frost of the Fallen
Ein Bier

27. 1. 2021

Ameriški rockerji Thunder Horse bodo 12. marca pri Ripple Music izdali nov album, ki nosi naslov Chosen One. Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za prvi single in otvoritveno skladbo Let Them Bleed.

Tracklista je sledeča:
Let Them Bleed
Among The Dead
Rise Of The Heathens
Chosen One
Broken Dreams
Song For The Ferryman
Texas
Halfway To Hell
Remembrance
Dear Mr. Fantasy (bonus track)
Texas (extended version)

Thunder Horse iz San Antonia v Texasu so kitarist/vokalist Stephen Bishop, kitarist T.C. Connally, basist Dave Crow in bobnar Jason »Shakes« West.

27. 1. 2021

Indijski tehnično progresivni death metal trio Dead Exaltation je predstavil še tretji single, in sicer za komad Omnia Mors Aequat, s prihajajočega albuma Despondent. Ta bo izšel 5. februarja.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
27. 1. 2021
Ellende - Triebe (EP)
Recenzija
26. 1. 2021
Frozen Soul - Crypt Of Ice
Recenzija
25. 1. 2021
Ensanguinate - Entranced by Decay (demo)
Galerija
24. 1. 2021
Iritator / Vulvathrone
Recenzija
22. 1. 2021
Soilwork - A Whisp of the Atlantic (EP)
Recenzija
20. 1. 2021
DeathOmen - Above Holy Ground
Intervju
18. 1. 2021
Ashine
Intervju
15. 1. 2021
Snovalci slovenske metal scene: Bastian Doblekar
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
28. 3. 2021
Draconian, Nightfall
Viper Room, Dunaj, Avstrija