Na današnji dan
2015
Kanadski death metalci Tales of the Tomb debitirajo z EP-jem Volume One: Morpras
NAGRADNE IGRE
Traja do: 22. 11. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

26. 11. 2020

Razvalina so v polnem zagonu snemanja EP-ja. Nov izdelek bo vseboval 5 avtorskih komadov in bo predvidoma dokončan in vsem oboževalcem na voljo spomladi 2021. Kot pravijo fantje sami, snemanje poteka večinoma v lastni režiji, v takoimenovani DIY maniri, pomaga pa jim tudi Denis Mauko iz Negligence Studia.

26. 11. 2020

Jeseniški slamming death metalci Within Destruction bodo svoj nedavno izdani četrti studijski album Yōkai ponudili še v instrumentalni različici. Za miks albuma, na katerem je gostoval Jason Richardson, je poskrbel Lance Prenc. Plošček bo v fizičnih formatih na voljo 25. decembra, za pokušino pa so na Bandcamp profilu od Within Destruction, kjer se tudi sprejemajo prednaročila, že objavljeni trije komadi:

26. 11. 2020

Na sceno se vrača projekt Nader Sadek. Pretekli teden so namreč izdali EP The Serapeum, h kateremu je Sadek povabil Karla Sandersa (Nile), Dereka Roddya (Serpents Rise) in Mahmuda Gecekusuja (Perversion). Izdelek je nastal, ko so prej omenjeni glasbeniki leta 2017 na Sadekovo povabilo obiskali Egipt. Še bolj zanimivo pa je dejstvo, da je Nader vokale posnel kar v piramidi Snefru.

26. 11. 2020

Založba Argonauta Records napoveduje koncertni album sedaj že razpadlih ameriških doom metal legend Iron Man z naslovom Hail To The Riff, ki v trgovine prihaja 5. marca 2021. Album je posvečen spominu na leta 2018 tragično preminulega ustanovnega člana in kitarista Alfreda Morrisa III. Gre za posnetek njihovega nastopa na Castle of Doom Festival v Pagazzanu iz leta 2014, ko je skupina nasploh prvič v svoji karieri gostovala v Italiji. Ob tej priložnosti je vokalist Dee Calhoun ustvaril tudi videospot za skladbo As The Gods Have Spoken, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Tracklist je sledeča:
The Fury
Run From The Light
The Worst And Longest Day
Ruler Of Ruin
South Of The Earth
Grown
As The Gods Have Spoken
Hail To The Haze
Sodden With Sin
A Whore In Confession
On The Mountain
Fallen Angel
Black Night
Black Morning (do sedaj še neizdana studijska skladba)

26. 11. 2020

Belgijski Amenra bodo 12. decembra predvajali dogodek Le Cercle. Pravzaprav gre za posnetek odličnega koncerta, ki ste ga lahko spremljali na letošnjem online festivalu European Metal Festival Alliance, za Amenra pa je bil toliko bolj poseben. Zakaj? V celoti so odigrali aktualni plošček MASS VI, koncert se je odvijal nekega poletnega večera na zapuščenem travniku ob svetlobi ognja, obenem pa je šlo za zadnji koncert z basistom Levyem Seynaevejem. Gre za res edinstven nastop, za ogled katerega boste odšteli 10 EUR (nakup tukaj), spodaj pa si lahko ogledate tudi krajši napovednik. Zasedba je najavila tudi evropsko turnejo za začetek prihodnje jeseni. Najbližje nam se bodo ustavili 24. septembra v Budimpešti.

26. 11. 2020

Finska blackgaze zasedba Einvigi je objavila videospot za drugi single s prihajajočega albuma Sielulintu. Ta bo izšel 11. decembra pri Inverse Records.

 26. 11. 2020

Ameriški black/death metal trio Suffering Hour je razkril skladbo Strongholds Of Awakening s prihajajočega albuma The Cyclic Reckoning, ki bo izšel 19. februarja pri založbi Profound Lore Records.

The Cyclic Reckoning prinaša sledeče skladbe:
Strongholds Of Awakening
Transcending Antecedent Visions
The Abrasive Black Dusk Part II
Obscuration
The Foundations Of Servitude

26. 11. 2020

Avstralska hard rock zasedba Shotgun Mistress je objavila videospot za sveže izdani single Collide. 


26. 11. 2020

Novinci na avstralski death metal sceni Escarion so objavili drugi single Greed, ki se nahaja na prihajajočem prvencu Pillars Of The Faith. Ta bo izšel 29. januarja, slišali pa boste lahko sledeče komade:

Inferno
Envy
Gluttony
Lust
Greed
Pride
Wrath
Sloth
Home (Where the Heart Is)

26. 11. 2020

Poljski death metalci Dira Mortis bodo 25. decembra pri Selfmadegod Records izdali tretji studijski plošček. Ancient Breath Of Forgotten Misantrophy bo vseboval sledeče komade:

Legions Heading For Eternity
Worshipping The Terror Of Madness
Twilight Of Divine Purgatory?
The Falling Majesty Of Abomination
Forward To The Abyss Of Misanthropy
The Altars Fall
26. 11. 2020

18. decembra bo Ashes of Ares, projekt, ki ga sestavljata Matt Barlow in Freddie Vidales, izdal prav poseben EP z naslovom Throne Of Iniquity. Fanta sta pri snemanju k sodelovanju povabila bobnarja Kyla Taylorja in Raya Hunterja, ki je odigral akustično kitaro. Izdaja, na kateri bosta poleg naslovnega komada tudi dve priredbi, bo omejena na 300 kosov.

Tracklista je naslednja:
Throne Of Iniquity
25 or 6 to 4 (Chicago)
Dust in the Wind (Kansas)

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 11. 2020
Jarboe feat. Peter Emerson Williams
Menza Pri Koritu, Metelkova, Ljubljana
4. 12. 2020
Rome
Orto Bar, Ljubljana
10. 12. 2020
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
11. 12. 2020
30 let Interceptor & Fuck off Commercial
Orto Bar, Ljubljana
12. 12. 2020
Nightwish
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
24. 12. 2020
Evanescence, Within Temptation
Zenith, München, Nemčija