NOVICE

14. 2. 2019

Domača progresivna stoner metal/rock skupina Ambra predstavlja skladbo Sombre s prihajajočega albuma. Fantje so ga posneli v studiu Beartracks, njegov miks in mastering pa zaupali Tinetu Janžku.
14. 2. 2019

Domači black metalci Srd so podpisali s Kvarforthovo založbo The Sinister Initiative in se s Shining  spomladi podajajo na evropsko turnejo, naslovljeno Return of the Enemy.

Na vseh 23 datumih (po Nemčiji, Franciji, Španiji, Avstriji, Madžarski, Poljski, Danski in Nizozemskem) bodo Srd nastopili kot edina predskupina, Shining pa zato obljubljajo daljši set v podporo aktualnemu, desetemu (kronološko enajstemu) albumu Varg utan flock, ki je predlani izšel pri založbi Season of Mist.

Srd in Shining bodo turnejo skupaj zaključili na festivalu Throne Fest, ki bo 8. in 9. junija potekal v kraju Kuurne v Belgiji.

14. 2. 2019

Hecate Enthroned so na aktualnem albumu z naslovom Embrace Of The Godless Aeon izdali komad, ki je bil rezultat sodelovanja z vokalistko Sarah Jezebel Devo. Prej omenjeni plošček je njihova prva izdaja po petih letih in je trenutno eden izmed najbolje ocenjenih izdaj (letos) v svetu ekstremnega metala. Videospot za komad Erebus And Terror si lahko ogledate spodaj.

14. 2. 2019

Kanadski okultni rockerji Blood Ceremony so pri založbi Rise Above Records izdali novi 7" single z naslovom Lolly Willows, ki poleg naslovne skladbe prinaša še manj znano priredbo skupine The Who z naslovom Heaven & Hell.

14. 2. 2019

Švedska doom metal zasedba Dun Ringill, v kateri sodelujejo člani skupin The Order Of Israfel, Doomdogs, Intoxicate, Grotesque in drugih, predstavljajo videospot za skladbo The Door s prihajajočega debitantskega albuma z naslovom Welcome, ki bo izšel 1. marca pri založbi Argonauta Records. Za snemanje je bil zadolžen tonski mojster Julien Fabré, ki se je podpisal tudi kot koproducent albuma, kot eden izmed glasbenih gostov pa se jim je med drugim pridružil klaviaturist Per Wiberg (Candlemass, Kamchatka, ex-Opeth).

Welcome prinaša naslednje skladbe:
Welcome To The Fun Fair Horror Time Machine (feat. Emil Rolof + Björn Johansson)
Black Eyed Kids (feat. Emil Rolof)
Open Your Eyes (And See The Happiness And Truth)
The Door
Snow Of Ashes
The Demon Within (feat. Per Wiberg + Matilda Winberg)

14. 2. 2019

Kittie so objavili napovednik za koncertni film Kittie: Live At The London Music Hall, ki bo premierno objavljen 26. marca. Gre za posnetek koncerta ob 20. obletnici skupine iz leta 2017, ko so se ji na odru pridružili tudi nekateri bivši člani, kot recimo Ivy Vujic (bas), Jennifer Arroyo (bas), Jeff Phillips (kitara/bas), Fallon Bowman (kitara/vokal) in Tanya Candler (bas).

14. 2. 2019

Legendarna brazilska underground black metal zasedba Mystifier je objavila skladbo Six Towers Of Belial's Path s prihajajočega albuma z naslovom Protogoni Mavri Magiki Dynasteia, ki izide 8. marca pri založbi Season Of Mist.

14. 2. 2019

Trauma na ogled ponujajo sveži videospot za skladbo From Here To Hell z aktualnega studijskega albuma z naslovom As The World Dies, ki jutri ponovno izide pri Pure Steel Records.
14. 2. 2019

Zig Zags predstavljajo skladbo Punk Fucking Metal, prvi single z novega studijskega albuma z naslovom They'll Never Take Us Alive, ki bo izšel 10. maja pri založbi RidingEasy Records. Skupina iz Los Angelesa v novi skladbi zveni kot hibrid Metallice iz obdobja Kill 'Em All in drvečih Motörhead, z umazano garage rock produkcijo.

Tracklista je sledeča:
Punk Fucking Metal
Killer Of Killers
Fallout
No Way Out
Ms 45
The Shout
Why I Carry A Knife
They'll Never Take Us Alive
Nothing To Do
God Sized

14. 2. 2019

Avstralska doom/heavy metal zasedba Lucifer's Fall (na fotografiji) in švedski doomerji Acolytes Of Moros so pri založbi Canometal Records izdali split album, s katerega lahko prisluhnete naslednjima skladbama:

Lucifer's Fall - Death Of The Mother
Acolytes Of Moros - Nocturnal Visitations

14. 2. 2019

Islandska black metal zasedba Sinmara bo 8. marca izdala album z naslovom Hvísl Stjarnanna. Le-tega so posneli v Studio Emissary v Reykjaviku, za produkcijo pa je poskrbel Stephen Lockart. Na tej povezavi lahko prisluhnete komadu Crimson Stars.

14. 2. 2019

Ameriški sludge metal hrupneži Inter Arma so na svojem Bandcampu objavili skladbo Citadel s četrtega studijskega albuma z naslovom Sulphur English, ki bo izšel 12. aprila pri založbi Relapse Records.

Sulphur English prinaša naslednje skladbe:
Bumgardner
A Waxen Sea
Citadel
Howling Lands
Stillness
Observances Of The Path
The Atavist's Meridian
Blood On The Lupines
Sulphur English

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
19. 2. 2019
Extreme Smoke 57 / Vulvathrone / Drobovina
Recenzija
18. 2. 2019
1914 - The Blind Leading the Blind
Recenzija
15. 2. 2019
Inmate - Anarthas
Reportaža
13. 2. 2019
Smrt / Britof / Grob
Recenzija
13. 2. 2019
Degress - Imperfect Hell
Galerija
13. 2. 2019
Francetova Kulturno Umetniška Ropotarnica
Reportaža
11. 2. 2019
Ways of a Heretic / Marax / Chains
Galerija
11. 2. 2019
Smrt / Britof / Grob
KONCERTI & FESTIVALI
19. 2. 2019
Project for Bastards, Sedmina, Facial Tissue Dispenser
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
21. 2. 2019
KoD: Morywa, Maskardh, Morost
Orto Bar, Ljubljana
22. 2. 2019
Alter za Matjaža: Tomato Punx, Britof, Underpodngrabn, Beerfits, Jut
Špajz, Slovenj Gradec
23. 2. 2019
Obscura, Fallujah, Allegaeon, First Fragment
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
23. 2. 2019
Carnival of Death Metal Fest: Ater Era, Ursus' Escape, Dark Pools
El Covo de Jameson, Trst, Italija
23. 2. 2019
SkyEye
Mladinski center Brežice