NOVICE

11. 12. 2019

Jutri v Kino Šiška prihaja razvpita ameriška zasedba Gwar, ki po odrih straši že od leta 1984 in je po nebroju singlov, videov in štirinajstih albumih pred dobrim mesecem pri založbi Church of Vinyl izdala EP Gor-Gor. Veseli Dihurčki o njih pravijo: "Mnogi narodi že od nekdaj pišejo o legendarni zapuščini teh jezdecev apokalipse, ki ima več imen – America Must Be Destroyed, Scumdogs Of The Universe, Ragnarök, Violence Has Arrived itd. Torej – ubijalska glasba, ubijalska scena in nastop, ki ga gotovo ne vidite vsak dan."

Na turneji po Otoku in starini celini Use Your Collusion jih spremljajo še nekoliko starejši in ustvarjalo še plodnejši veterani thrash/progresivnega metala Voivod, ki so lani pri Century Media izdali svoj štirinajsti studijski dolgometražec The Wake. Nazadnje so najbližje Sloveniji igrali predlani v Zagrebu z Earth Ship, predtem pa so leta 2016 z Entombed A.D., Lord Dying in Barren Womb obiskali Orto Bar.

Za ogrevanje bo poskrbela španska melodična death metal/metalcore skupina Childrain, ki že ima pod pasom EP in štiri albume. Od tega so zadnjega – The Silver Ghost – izdali spomladi pri Graviton Music Services. Fantje so doslej med drugim igrali že z Gojiro, Napalm Death, Hatebreed in Atreyu.

Ugodnejše vstopnice po 28 € so v predprodaji na voljo le še danes, in sicer prek spletne trgovine On Parole, portala mojekarte.si in v Orto Baru. Jutri bo vstopnina na vratih 32 €. Več informacij o nastopajočih in koncertu najdete v našem napovedniku in na Facebooku.

Jutrišnja časovnica je naslednja:

18.30 blagajna
19.00 vrata
19.30 Childrain
20.20 Voivod
21.50 Gwar

11. 12. 2019

Velenjski Železni Aktivizem si že peto leto uradno kot društvo in s pomočjo kluba eMCe plac, Šaleškega študentskega kluba, Velehooda, MOV in nekaj ključnih posameznikov prizadeva za kvaliteten program in ohranitev vzdušja in dolgoletne tradicije alternativnih koncertov na Šaleškem.

Letošnjo obletnico bodo to soboto v klubu eMCe plac obeležili s koncertom škofjeloških thrasherjev Moshead, velenjskih groove/new age metalcev Decage in kranjskih psihedeličnih death metalcev Armaroth. V duhu praznovanja bo Železni Aktivizem tudi podelil abonma za vse njihove koncerte v letu 2020.

Dogodek poteka v sklopu Potujoče Železarne, ki je plod sodelovanja Zavoda O, zavoda škofjeloške mladine, kluba Pri Rdeči Ostrigi ter društev KRDM in Železni Aktivizem.

Vstopnina znaša simboličnega petaka. Več informacij o nastopajočih in samem dogodku najdete v našem napovedniku in na Facebooku. Vabljeni!

11. 12. 2019

Namesto Nargaroth bojo na festivalu Kaltenbach Open Air naslednje leto nastopili norveški black metal veterani Taake. Poleg tega so organizatorji včeraj najavili še nastop nemških speed/thrash metal veljakov Sodom, ki bojo na čelu z Angelripperjem nastopili v postavi Husky (Asphyx, ex-Desaster) na bobnih ter Frank Blackfire (ex-Sodom, ex-Kreator, Assassin) in Yorck Segatz na kitari.

Poleg enodnevnih in festivalskih vstopnic so zdaj v prodaji tudi VIP-vstopnice, ki zajemajo festivalsko vstopnico in dostop do zaodrja oziroma našteto s festivalsko majico.

Doslej potrjene skupine za 15. izvedbo festivala, ki se bo med 20. in 23. avgustom odvijal pri kraju Spital am Semmering, so: 1914, Asenblut, Benighted, Cattle Decapitation, Cyrox, Darkfall, Decapitated, Desaster, Diabolical, Ellende, Erebos, Fleshless, Hellmetall, Helrunar, Hideous Divinity, Ingested, Klynt, Lowbau, Malokarpatan, Man Must Die, Misanthropic Might, Morost, Mortal Strike, Nordjevel, Pequod, Pornthegore, Primordial, Rohstoff, Sin Eater, Sarcastic Terror, Skull Crusher, Sodomized Cadaver in Stormrage.

11. 12. 2019

Pyogenesis predstavljajo videospot za skladbo Will I Ever Feel The Same z novega konceptualnega albuma z naslovom A Silent Soul Screams Loud, ki bo izšel 24. januarja pri založbi AFM Records.11. 12. 2019

Nizozemski atmosferični black metal trio Turia predstavlja naslovno skladbo tretjega albuma Degen van Licht, ki bo 14. februarja izšel pri založbi Eisenwald na CD-ju in vinilu ter pri Haeresis Noviomagi na kaseti.

Degen van Licht prinaša komade:

I
Merode
Met Sterven Beboet
Degen van Licht
Storm
II
Ossifrage

Poleg tega prihajajo Turia naslednje leto v Slovenijo, saj bojo 27. februarja skupaj s francoskim black metal dvojcem Iffernet v režiji kolektiva R.A.F.A.L. nastopili v klubu Gromka na Metelkovi. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

11. 12. 2019

Švedska space rock zasedba Yuri Gagarin je objavila dražilnik za prihajajoči studijski album The Outskirts Of Reality, ki bo izšel 31. januarja v sodelovanju z založbama Kommun 2 Records in Sound-Effect Records. Naslovnico za album je prispeval švedski umetnik Påhl Sundström.

Tracklista je sledeča:
QSO
Oneironaut
Crystal Dunes
Laboratory 1
The Outskirts Of Reality

11. 12. 2019

Belgijska black metal zasedba Cult of Erinyes, ki je iz dvojca prerasla v kvintet – Déhàju in Corvusu so se namreč pridružili basist Algol, kitarist Baron in bobnar Ahephaïm, bo 21. decembra pri Amor Fati Productions izdala svoj četrti album Æstivation. Ta prinaša naslednje skladbe:

Death as Reward
Corruption
Broken Conclave
Healer - Fever
Nothing Is Owed to the Void
Nihil Sacrum Est

11. 12. 2019

Brazilski tradicionalni doomerji Dirty Grave so na svojem Bandcampu objavili drugi album z naslovom Sin After Death, ki je izšel konec prejšnjega tedna.
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
13. 12. 2019
Extreme Smoke 57, The Knobheads
Klub Baza, Ajdovščina
13. 12. 2019
Friday the 13th: Metallica & Rage Against The Machine Tribute
Kmkc Kompleks, Ravne na Koroškem
13. 12. 2019
Guns N’ Roses Experience
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
14. 12. 2019
BD BASH: Armaroth, Decage, Moshead
Klub eMCe plac, Velenje
14. 12. 2019
MetalFiesta vol 1.: Dethrone The Corrupted, Harvest Their Bodies, Silent Generation, Taste Of Plague
MC Pekarna, Maribor
14. 12. 2019
Srd, Maskardh
KVŠ Zakon, Vrhnika