NOVICE

6. 4. 2018

Mist predstavljajo novo skladbo Disembody Me s težko pričakovanega prvega dolgometražnega albuma z naslovom Free Me Of The Sun, ki bo izšel 1. junija pri nizozemski založbi Soulseller Records.

Skupina še vedno ostaja zvesta svojim tradicionalnim doomerskim koreninam, ki temeljijo na močnih rifih, prodornih ženskih vokalih in epskih kitarskih solažah.
Album je bil posnet v Studiu Ork, za produkcijo in miks pa je ponovno odgovoren Benjamin Kic, medtem ko je bil za mastering zadolžen Patrick W. Engel (Candlemass, Pentagram, Darkthrone, Exodus) iz Temple Of Disharmony. S to izdajo Mist začenjajo novo poglavje na svoji poti po globinah dooma.


Spisek skladb je sledeč:
The Ghoul
Ora Pro Nobis
White Torch
December
Altar Of You
Disembody Me
The Offering
Demonized
Delirium
Free Me Of The Sun

6. 4. 2018

Na zadnjem MetalPatriotu v tej sezoni, ki se bo 5. maja zaključila v novomeškem LokalPatriotu, bodo nastopile skupine Paragoria, Sarcom in Omega Sun.

Prvaki death/thrash/groove metala Paragoria se po dobrih dveh letih zatišja vračajo na odre in v letošnjem letu načrtujejo samo 3 koncerte, na katerih bodo predstavili nov avtorski material. Sarcom so »jezni Belokranjci«, ki preigravajo groove/death metal in so decembra praznovali 20. obletnico delovanja, medtem ko bo koprska doom metal/stoner rock zasedba Omega Sun dolenjskemu občinstvu v živo predstavila lani izdani prvenec Opium for the Masses, ki ga je založba On Parole pred nedavnim izdala tudi na vinilu.

Več o dogodku in nastopajočih lahko preberete v našem napovedniku in na Facebooku.

6. 4. 2018

Blackoutt so pravkar pod okriljem ZPP - Založbe Punk Portala izdali svoj drugi studijski izdelek, ki nosi naslov The Culture Of. Album, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi, prinaša naslednje skladbe:
Asteroid
Sinister
Rassham
Fly
Catacomba (feat. Alexandra S. Sadar)

Skupina je posnela tudi videospot za skladbo Fly, ki je na ogled spodaj.V maju se Blackoutt odpravljajo na turnejo po Italiji, v kratkem pa jih čakajo tudi sledeči nastopi:
14. 4. Klub Ajdovska Baza, Ajdovščina
27. 4. Koncertna Dvorana Rog, Ljubljana
28. 4. MKK, Črnomelj

6. 4. 2018

Med najnovejšimi potrditvami za letošnji Breka Fest XI so bolgarska hardcore skupina Last Hope, velenjski thrasherji Kaoz, ljubljanski grindcorovci Glista in ptujska metal skupina Ashine.

Poleg omenjenih na že enajsti izvedbi festivala na prostem, ki se bo 31. avgusta in 1. septembra odvijal v Srednji Bistrici pri Črenšovcih, igrajo še češki goregrinderji Gutalax, domača punk/ska/hc/metal skupina Pigs Parlament, švicarski nu-metalci Sickret, češki hardcore band NBF, češki goregrind/brutal death metalci Mincing Fury and G.C.o.Q.D., grindcorovci Spineless Fuckers, domači groove metalci Decage, avstrijsko-slovenska goregrind naveza Cult of the True Light, hrvaški grindcore band Gemišt in domači death metalci Smrt.

Več informacij o nastopajočih in festivalu najdete v našem napovedniku in na Facebooku.

6. 4. 2018

Light This City se po desetih letih oglašajo z novim singlom A Grotesque Reflection, s katerim napovedujejo tudi novi studijski album z naslovom Terminal Bloom, ki bo izšel 25. maja pri založbi Creator-Destructor Records.

Terminal Bloom prinaša naslednje skladbe:
Reality In Disarray
A Grotesque Reflection
Dormant Tide
Terminal Bloom
Death Downwind
Agents Of Fate
Extinguished
The Wake Of My Will
Neverlanding
Wildheart

6. 4. 2018

Švedski death metalci LIK na ogled ponujajo videospot za skladbo Dr Duschanka z drugega studijskega albuma z naslovom Carnage, ki bo izšel 4. maja pri založbi Metal Blade Records.6. 4. 2018

Gozu predstavljajo skladbo Manimal z novega studijskega albuma z naslovom Equilibrium, ki izide 13. aprila pri Blacklight Media/Metal Blade Records.

6. 4. 2018

Stone Sour so posneli videospot za komad St. Marie, ki se nahaja na aktualnem albumu Hydrograd.


6. 4. 2018

Windhand so pravkar v Soundhouse Studios v Seattlu pričeli s snemanjem novega studijskega albuma, ki ga bo ponovno produciral legendarni Jack Endino (Nirvana, Soundgarden, High On Fire). Njihov četrti album, ki bo nosil naslov Eternal Return, naj bi izšel letos jeseni pri založbi Relapse Records. Več podrobnosti lahko pričakujemo kmalu.

6. 4. 2018

Kanadčani Motion Device so posneli videospot za skladbo z naslovom Soul Shaker.

6. 4. 2018

Acherontas so objavili skladbo The Old Tree And The Wise Man s prihajajočega studijskega albuma Faustian Ethos, ki bo izšel 18. maja pri založbi Agonia Records.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
21. 5. 2018
Rotting Christ / Infest / Nature / Kholn
Reportaža
18. 5. 2018
Jex Thoth
Recenzija
16. 5. 2018
Primordial - Exile Amongst The Ruins
Recenzija
14. 5. 2018
The Canyon Observer - NØLL
Recenzija
11. 5. 2018
Carpathian Forest - Likeim (EP)
Reportaža
9. 5. 2018
Marduk / Ragnarok / Infernal War
Recenzija
9. 5. 2018
Marduk - Werwolf (single)
Galerija
6. 5. 2018
Rotting Christ / Infest / Kholn / Nature
KONCERTI & FESTIVALI
23. 5. 2018
Manilla Road, Küenring, Mathan
Viper Room, Dunaj, Avstrija
23. 5. 2018
Noctiferia: 20. obletnica albuma Baptism at Savica fall
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2018
Count Raven, Jack Frost, Sarcasm Syndrome, Angor
Viper Room, Dunaj, Avstrija
25. 5. 2018
Tomcat, Charlie Butter Fly
Rock Bar Down Town, Kranj
25. 5. 2018
The Cruel Intentions, Speed Stroke, The Lethal Idols
Grind House, Padova, Italija
25. 5. 2018
Kramp Fest
Bajer, Godovič