RECENZIJE

23. 9. 2009
Avulsed - Nullo (The Pleasure of Self-Mutilation)
Xtreem Music, 2009

Groteskni, direktni, brutalni, a vselej zabavni Avulsed so se letos po štirih letih premora odločili, da izdajo nov album (prvi s podnaslovom, če lahko dodam). Očitno sicer je, da skozi leta niso spremenili glasbenega stila, vendar mislim, da ni poslušalca na svetu, ki bi si tak preobrat želel. Nullo (The Pleasure of Self-Mutilation) vas bo zabaval slabe tričetrt ure, pri čemer bo možno slišati enajst brutalnih komadov.

Če obstaja faktor, pri katerem se Avulsed res izkažejo »über-dobri«, je to prepoznavnost. Riffi so že od nekdaj močni in udarni in s sabo nosijo sapice južnih, latinskih in sub-orientalnih harmonij. Tudi na tem albumu ni nič drugače. Intro, ki je kratek (a dovolj dolg), se prelije v pravo nevihto, ko Španci udarijo vsak po svojem »orožju«. Ta udarnost je slišna skozi ves album in popusti le na trenutke, ko se vrinejo komadi, kjer je intro bolj melodičen, počasen in vreden španske romantike. Skorajda ni nobenih novosti kar se tiče splošnega glasbenega pogleda, kar sem nekako pričakoval, je pa res, da bo vsak novi komad, ki ga prinesejo Avulsed, od pravih fanov sprejet z odprtimi rokami. Produkcija je za moje pojme med »solidno« in »dobro«, je pa res, da se pogovarjamo o brutal death metalu, kjer je zvok kot ga lahko slišite na tem albumu prava delikatesa. Besedila so še vedno ostala pri dobri stari krvavi spolnosti, mrtvem poželenju in uživanju človeškega mesa. Dobri stari časi ... Poleg tega je na albumu prisoten tudi Roger »Rogga« Johanson, ki je pri dveh komadih imel vlogo besedilopisca.

O albumu bi lahko rekli še in še, ampak tisti, ki poznamo Avulsed vemo, da se prava stvar ponuja šele v živo, ko odštekani Španci stopijo na oder in publiko povabijo v »real-live-audio-masaker«, ki ga vsak obdrži v lepem spominu. Naslednji mesec se bodo ustavili tudi v Ljubljani, zato bi vsem death metalcem, ki jih še niste videli, priporočal prav ta koncert, kjer se boste lahko na lastne oči (in ušesa) prepričali o kvaliteti nastopa teh »Señorov« iz Madrida. Ole!

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
16. 9. 2019
Kampfar - Ofidians Manifest
Recenzija
13. 9. 2019
Tryglav - Night of Whispering Souls
Recenzija
12. 9. 2019
Left Hand Path - Left Hand Path (EP)
Recenzija
6. 9. 2019
An Isolated Mind - I'm Losing Myself
Recenzija
19. 8. 2019
Gaahls Wyrd - GastiR - Ghosts Invited
Recenzija
13. 8. 2019
Dekadent - The Nemean Ordeal
Recenzija
2. 7. 2019
The Stone - Kruna praha (EP)
Recenzija
1. 7. 2019
Snøgg - Chhinnamasta
KONCERTI & FESTIVALI
18. 9. 2019
KŠ X: The Curse of Valburga (ljubljanska premiera)
Kino Šiška, Ljubljana
19. 9. 2019
MikhMakh
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 9. 2019
Year Of The Cobra, Blackoutt, Borgonaut
CMK, Koper
20. 9. 2019
11. MetalWitch
ČinČin Tobačna, Ljubljana
20. 9. 2019
Virtue Of The Vicious, Path of Cestoda, Phezulu
Kontejnr, Postojna
20. 9. 2019
Weg Einer Freiheit, Downfall Of Gaia
TrainStation SubArt, Kranj