Na današnji dan
1995
At the Gates izdajo četrti album z naslovom Slaughter Of The Soul
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

23. 9. 2009
Avulsed - Nullo (The Pleasure of Self-Mutilation)
Xtreem Music, 2009

Groteskni, direktni, brutalni, a vselej zabavni Avulsed so se letos po štirih letih premora odločili, da izdajo nov album (prvi s podnaslovom, če lahko dodam). Očitno sicer je, da skozi leta niso spremenili glasbenega stila, vendar mislim, da ni poslušalca na svetu, ki bi si tak preobrat želel. Nullo (The Pleasure of Self-Mutilation) vas bo zabaval slabe tričetrt ure, pri čemer bo možno slišati enajst brutalnih komadov.

Če obstaja faktor, pri katerem se Avulsed res izkažejo »über-dobri«, je to prepoznavnost. Riffi so že od nekdaj močni in udarni in s sabo nosijo sapice južnih, latinskih in sub-orientalnih harmonij. Tudi na tem albumu ni nič drugače. Intro, ki je kratek (a dovolj dolg), se prelije v pravo nevihto, ko Španci udarijo vsak po svojem »orožju«. Ta udarnost je slišna skozi ves album in popusti le na trenutke, ko se vrinejo komadi, kjer je intro bolj melodičen, počasen in vreden španske romantike. Skorajda ni nobenih novosti kar se tiče splošnega glasbenega pogleda, kar sem nekako pričakoval, je pa res, da bo vsak novi komad, ki ga prinesejo Avulsed, od pravih fanov sprejet z odprtimi rokami. Produkcija je za moje pojme med »solidno« in »dobro«, je pa res, da se pogovarjamo o brutal death metalu, kjer je zvok kot ga lahko slišite na tem albumu prava delikatesa. Besedila so še vedno ostala pri dobri stari krvavi spolnosti, mrtvem poželenju in uživanju človeškega mesa. Dobri stari časi ... Poleg tega je na albumu prisoten tudi Roger »Rogga« Johanson, ki je pri dveh komadih imel vlogo besedilopisca.

O albumu bi lahko rekli še in še, ampak tisti, ki poznamo Avulsed vemo, da se prava stvar ponuja šele v živo, ko odštekani Španci stopijo na oder in publiko povabijo v »real-live-audio-masaker«, ki ga vsak obdrži v lepem spominu. Naslednji mesec se bodo ustavili tudi v Ljubljani, zato bi vsem death metalcem, ki jih še niste videli, priporočal prav ta koncert, kjer se boste lahko na lastne oči (in ušesa) prepričali o kvaliteti nastopa teh »Señorov« iz Madrida. Ole!

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
8. 11. 2019
Mayhem - Daemon
Recenzija
7. 11. 2019
Insomnium - Heart Like a Grave
Recenzija
6. 11. 2019
Mgła - Age of Excuse
Recenzija
29. 10. 2019
Musmahhu - Reign of the Odious
Recenzija
18. 10. 2019
Rammstein - Rammstein
Recenzija
14. 10. 2019
Sacred Reich - Awakening
Recenzija
11. 10. 2019
Batushka - Hospodi
Recenzija
8. 10. 2019
Rotting Christ - Non Serviam: The Official Story of Rotting Christ (knjiga)
KONCERTI & FESTIVALI
14. 11. 2019
Amon Amarth, Arch Enemy, Hypocrisy
Gasometer, Dunaj, Avstrija
14. 11. 2019
Sick Of It All, Comeback Kid, Cancer Bats, This Means War
Backstage, München, Nemčija
14. 11. 2019
Stonebride
El Covo De Jameson, Opčine, Italija
14. 11. 2019
Madvice, The Mothman Curse, Devil Crusade
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
14. 11. 2019
Mayhem, Gaahls Wyrd, Gost
SiMM City, Dunaj, Avstrija
15. 11. 2019
Metal Erection XII: Chains, Deep Down Bellow, Ambra
MC Pekarna, Maribor