Na današnji dan
1975
Rodi se norveški glasbenik Satyr
NAGRADNE IGRE
Traja do: 22. 11. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

1. 10. 2000
Edguy - Savage Poetry
AFM Records, 2000
Največje odkritje nemškega heavy metala zadnjih let so, predvsem zaradi odličnih plošč, Vain Glory Opera in Theatre Of Salvation, prav gotovo Edguy. Vendar je bilo pri nas malo komu znano, da so že leta 1995 v samozaložbi v majhni nakladi izdali Cd (demo posnetke) Savage Poetry, ki ga je bilo moč kupiti le preko pošte. Ker albuma seveda že dolgo ni moč dobiti in ker je bilo predvsem v Nemčiji veliko povpraševanja po teh posnetkih, so se Edguy odločili za ponovno izdajo.
Ker je bila kvaliteta njihovega igranja takrat (stari so bili malo nad 15 let) na dosti nižjem nivoju in produkcija zelo slaba so se odločili, da skladbe posnamejo na novo in jih v določenih delih tudi malo spremenijo, saj fanom niso hoteli ponuditi nizko kvalitetnega izdelka.
Plošča razumljivo ne dosega kvalitete prejšnjih dveh, vendar pa so to pravi Edguy - hiter ritem, double bass, melodične solaže, ki v določenih trenutkih spominjajo na njihove vzornike Helloween, zborovski refreni, zelo dober vokal ter melodije, ki gredo zelo hitro v uho. Med pesmimi bi v prvi vrsti omenil odlično Key To My Fate, potem pa še Misguiding Your Life, Frozen Candle, Power And Majesty. A to ne pomeni, da so ostale slabe. Daleč od tega. Seveda pa to ne bi bili Edguy, če ne bi imeli še nekaj za bolj nežne dušice - baladi Sands Of Time, kjer Tobbias poje le ob spremljavi klavirja, ter Roses To No One.
Vsekakor si Edguy za potezo, da so nam ponudili tako redke posnetke, zaslužijo pohvalo. Za naslednjič pa lahko brez strahu pričakujemo novi killer v stilu prejšnjih dveh plošč.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
25. 10. 2001Edguy - Mandrake / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 11. 2020
Jarboe feat. Peter Emerson Williams
Menza Pri Koritu, Metelkova, Ljubljana
4. 12. 2020
Rome
Orto Bar, Ljubljana
10. 12. 2020
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
11. 12. 2020
30 let Interceptor & Fuck off Commercial
Orto Bar, Ljubljana
12. 12. 2020
Nightwish
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
24. 12. 2020
Evanescence, Within Temptation
Zenith, München, Nemčija