RECENZIJE

1. 10. 2000
Edguy - Savage Poetry
AFM Records, 2000
Največje odkritje nemškega heavy metala zadnjih let so, predvsem zaradi odličnih plošč, Vain Glory Opera in Theatre Of Salvation, prav gotovo Edguy. Vendar je bilo pri nas malo komu znano, da so že leta 1995 v samozaložbi v majhni nakladi izdali Cd (demo posnetke) Savage Poetry, ki ga je bilo moč kupiti le preko pošte. Ker albuma seveda že dolgo ni moč dobiti in ker je bilo predvsem v Nemčiji veliko povpraševanja po teh posnetkih, so se Edguy odločili za ponovno izdajo.
Ker je bila kvaliteta njihovega igranja takrat (stari so bili malo nad 15 let) na dosti nižjem nivoju in produkcija zelo slaba so se odločili, da skladbe posnamejo na novo in jih v določenih delih tudi malo spremenijo, saj fanom niso hoteli ponuditi nizko kvalitetnega izdelka.
Plošča razumljivo ne dosega kvalitete prejšnjih dveh, vendar pa so to pravi Edguy - hiter ritem, double bass, melodične solaže, ki v določenih trenutkih spominjajo na njihove vzornike Helloween, zborovski refreni, zelo dober vokal ter melodije, ki gredo zelo hitro v uho. Med pesmimi bi v prvi vrsti omenil odlično Key To My Fate, potem pa še Misguiding Your Life, Frozen Candle, Power And Majesty. A to ne pomeni, da so ostale slabe. Daleč od tega. Seveda pa to ne bi bili Edguy, če ne bi imeli še nekaj za bolj nežne dušice - baladi Sands Of Time, kjer Tobbias poje le ob spremljavi klavirja, ter Roses To No One.
Vsekakor si Edguy za potezo, da so nam ponudili tako redke posnetke, zaslužijo pohvalo. Za naslednjič pa lahko brez strahu pričakujemo novi killer v stilu prejšnjih dveh plošč.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
25. 10. 2001Edguy - Mandrake / Recenzije
22. 12. 2010Eden's Curse / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška