RECENZIJE

6. 2. 2008
Fleshcrawl - Structures Of Death
Metal Blade, 2007
Fleshcrawl se po dolgem času vračajo iz onkraj. Ne, band medtem ni razpadel ali kaj podobnega, ampak je pač death metalska zadeva in death metalci zmeraj poniknejo na ono stran. In se potem reanimirajo. Tako so se tudi Fleshcrawl, ki ne ponujajo čaše tople krvi in frišnih trupel, ampak je njihova morbidna umetnost še zmeraj čila in zdrava, ne glede na to, da so na njihovem nekrofilnem meniju že celi kupi "of rotting corpses".
Ali imate radi zombie filme? No, jaz jih po svoje imam rad, a fan nisem. Resda cenim Day Of The Dead in še kakšne "klasike", a pretiravanje z zombiji me odvrača bolj kot klišejske naslovnice modernih brutal death gore bendov. Zato tudi nisem gledal Redneck Zombie, I Dated A Zombie, Black Sheep ipd. Fleshcrawl in njihove strukture smrti so kot zombi film. Nekako sem se tega že prenagledal oz. v slučaju CD-jev malce preveč naposlušal, a Fleshcrawl so me - po globljem posluhu - vseeno nekako pritegnili. Kot bi recimo po dolgem času italijanskih zombijad pogledal kak Manchester Morgue. Novi Fleshcrawl bo povšeči vsem, ki prisegate na zvoke death metala zgodnjih devetdesetih, še posebej tistih, ki so prišli iz švedske geografske dolžine. Z eno razliko - moderna produkcija je naredila izredno brutalno plato, kar se tiče masivnosti zvoka, po drugi strani pa ima Fleshcrawl še par nians, ki jih loči od kakšnih Dismember ali Unleashed. Žal ne poznam zgodovine Fleshcrawl tako dobro, da bi sodil, ali je ta del "fleshcrawlovskega" zombie filma boljši od prejšnjega, vem pa le, da - kljub vsemu slišanemu - sede v uho kot sveže truplo popusti zombijevim zobem. Vem pa, da je vokal kljub podobnosti Dismember, jasen in zveni kot Jack Nicholson, ki z bridko sekirico teče po hotelu in se dere "Here's Johnny!" Kitare so izredno podobne vsem stvaritvam iz zgodnjega obdobja Sun Studios, medtem ko tankovski boben rešuje stvar s svojo dinamiko.
Zombie film poln protislovij, ampak Structures Of Death je vseeno svež veterc prek grobov scene, ki veliko gradi na ultra hitrosti, ultra nerazumljivih vokalih ipd. Čeprav gre za "deja vu", pa mu je le uspelo najti vmesno in novo pot v svet groze, smrti in nasilja, ki ga predstavljajo predvsem bendi evropske death metal šole. Fleshcrawl - a whole new level of pain, brutality and destruction. Nothing but flesh remains!

Ivan
SORODNE VSEBINE:
4. 12. 2001Fleshcrawl - Soulskinner / Recenzije
28. 2. 2007Symphorce - Become Death / Recenzije
4. 3. 2004Fleshcrawl - Made Of Flesh / Recenzije
21. 11. 2011Deals Death / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
22. 3. 2019
Cowboys From Hell z gosti
Center mladih Koper
22. 3. 2019
Battle of Bands: Sketne, Chatte Noire, Fresh In The Middle, Imperij
Klub Jedro, Medvode
22. 3. 2019
Metal March Maribor Fest vol. 2
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
22. 3. 2019
Ostrigina Metalurgija: Dickless Tracy, Paragoria, Glista
MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka
22. 3. 2019
Ritval VII: Darkfall, Ashine
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
22. 3. 2019
Slowtorch, Vu Garde, Inspector Fuzzjet
Music-House, Gradec, Avstrija