RECENZIJE

19. 9. 2001
Hades - Damnation
Metal Blade, 2001
Hades, tokrat s sedmim studijskim albumom in tretjim za Metal Blade, ter nekaj spremembami v zasedbi glede na prejšnjega The Downside. K bandu se je vrnil originalni basist Jimmy Schulman, Ron Lipnicki je njihov novi bobnar.
Tudi z Damnation se Hades držijo svojega sloga, ki pa seveda doživlja nekaj malenkostnih evolucijskih sprememb. Njihov power metal je v popolnoma ameriškem slogu (jasno, od tam so fantje tudi doma), do neke mere tudi progresiven. Ostri in težki riffi med seboj običajno nepovezani, vendar pa za to, da je glasba tekoča, poskrbi lepo potekajoč, za ameriški power metal tipičen vokal, ki iz srednje višine kakšne verze dokonča z višjim glasom. Bobnanje je pestro, z dogajanjem, vendar se mi zdi, da je na določene trenutke malo preveč mlatenja po činelah. Na določenih delih kakšno stvar tudi malo zakomplicirajo, kdaj morda celo po nepotrebnem. Sem sodijo tudi težki in turobni deli, ki dajejo občutek, da so na plošči samo zato, da zavirajo dogajanje.
Na Damnation se srečujejo moderni in tradicionalni elementi, tudi z dodatkom takšnih, ki jih morda ne bi pričakovali. Poleg tega ima njihov slog skozi ploščo dovolj variacij, da razbije monotonost. Nasplošno je Damnation dokaj tipičen izdelek ameriškega power metala in dovolj zanimiv, da si morda z njim Hades prislužijo malenkost več zaslužene pozornosti.

Matija

Album je posodila trgovina Müller. Lahko ga kupite v Ljubljani na Čopovi 40: www.dom.si.
SORODNE VSEBINE:
28. 5. 2008Brain Drill - Apocalyptic Feasting / Recenzije
19. 6. 2003John Arch - A Twist Of Fate / Recenzije
3. 11. 2004Unearth - The Oncoming Storm / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
22. 3. 2019
Cowboys From Hell z gosti
Center mladih Koper
22. 3. 2019
Battle of Bands: Sketne, Chatte Noire, Fresh In The Middle, Imperij
Klub Jedro, Medvode
22. 3. 2019
Metal March Maribor Fest vol. 2
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
22. 3. 2019
Ostrigina Metalurgija: Dickless Tracy, Paragoria, Glista
MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka
22. 3. 2019
Ritval VII: Darkfall, Ashine
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
22. 3. 2019
Slowtorch, Vu Garde, Inspector Fuzzjet
Music-House, Gradec, Avstrija