RECENZIJE

1. 10. 2000
Sacred Steel - Wargods Of Metal
Metal Blade, 2000
Najprej en dober nasvet - če kdaj po vašem piru plava zlata ribica, jo hitro zgrabite za vrat in ji počasi zavijajte vrat, ker vam prasica mala sluzasta pač odžira pir. Če pa pred tretjim obratom vratu ribica reče, da vam izpolni tri želje če jo pustite živeti, potem jo dobro zvežite, da vam prej ne spizdi (v teh časih so tudi zlate ribice pokvarjene), potem pa si zaželite veliko zdravja in srečno življenje, tretjo željo pa obvezno izkoristite za Cd od Sacred Steel. Če pa slučajno že imate ta Cd, potem lahko zlati ribici brez škode zavijete vrat, kdo pa v teh časih sploh rabi zdravje in srečno življenje.
Konec pravljice, gremo na recenzijo.Sacred Steel igrajo pravi ameriški heavy metal. Tako kot skok z nebotičnika pomeni zagotovo smrt, tole pomeni hitro, udarno, spevno muziko. Pri Sacred Steel ne gre brez udarnih bobnov, močnih kitar (ki včasih potegnejo še kakšen skoraj Slayerski riff), kričečega vokala in spevnih refrenov. Na Cd-ju dobite, brez tega da predložite kupon za regresirano prehrano, 13 komadov, ki predstavljajo (razen uvoda) true metal v najboljši luči. Taka so tudi besedila - metalske himne. Za dokaz nekaj naslovov: Wargods Of Metal, Crusaders Of The Metal Blade, By Steel We Rule, Heavy Metal To The End,... Komadov, ki bi kvarili ploščo ni. Je pa gor odlična priredba komada Battle Cry (v originalu Omen), ki pa je po mojem mnenju še bolj udarna od originala samega, pa komad Dethrone The Tyrant King, ki je najbolj epski komad na plošči, pa spevna Iron Legions in Empire Of Steel, pa temačni Tonight The Witches Ride, pa...
Torej - če prisegate na bende kot so stari Omen, Accept, Manowar, Virgin Steele,... potem dodajte Sacred Steel v svojo zbirko. V glavnem pa - odjebite vse skupaj, poslušte “ta prav metal”!

Matija
SORODNE VSEBINE:
14. 12. 2006Sacred Steel - Hammer Of Destruction / Recenzije
14. 5. 2001Sacred Steel - Bloodlust / Recenzije
21. 10. 2002Sacred Steel - Slaughter Prophecy / Recenzije
28. 6. 2007Sacred Oath - Darkness Visible / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška