Na današnji dan
1952
Rodi se Udo Dirkschneider, vokalist zasedbe U.D.O. in nekdanji vokalist Accept
NAGRADNE IGRE
Traja do: 11. 4. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

11. 3. 2020
Sinn - Nocturnal Souls (EP)
samozaložba, 2019

Ob projekt Sinn sem bil spotaknjen, ko sem pisal recenzijo zadnjega albuma simfonične black metal zasedbe Condemnatio Cristi, ki sliši na ime At Peace with War. Zakaj oziroma kako to? Sinn je uradni stranski projekt Denisa Maukota, idejnega očeta projekta Condemnatio Cristi. Za razliko od že poznanega in recenziranega banda zveni Sinn bolj surovo in bolj tradicionalno. A kljub vsemu ni vse tako črno-belo.

Pod imenom Sinn je bil v lanskem letu izdan EP z naslovom Nocturnal Souls, naslovni komad pa je drugi od treh po vrsti. Najprej je treba mimo uvodnega in samonaslovljenega Sinn, ki je vse kaj drugega kot reprezentativen za recenzirani plošček. Gre za manj kot štiriminutni komad, ki v primerjavi z ostalima dvema izstopa po dolžini oziroma kračini. Poleg tega je Sinn najbolj neposreden, najbolj umazan in najbolj thrashersko oldskulish, zaradi svojega uvodnega besedila »As the eternity opens« pa me zmeraj znova spomni na komad iz hiše Immortal z dotičnim naslovom. A čeprav je Sinn po naravi neposreden, s svojim vmesnim atmosferičnim delom, pri katerem se oglasijo tudi klaviature, nakaže, v katero smer se bo razvijal polvečerec. Naslovni komad nato z repetitivnim riffom zavije v ponavljajoče in nič več thrashersko black metalske vode, plesti se začnejo vezi z monotonostjo v slogu starih Burzum, ki se prepleta z melodičnostjo in riffanjem velikega brata Condemnatio Cristi. Ko pa Nocturnal Souls preseneti še s kratkim jazzovskim insertom na clean kitari, je jasno, da nadaljevanja ploščka ni več moč napovedati. Atmosferičnost naslovnega komada doseže vrhunec z nežnim zborovskim petjem, ki sledi nevihtnemu riffingu, ki se proti koncu postopoma upočasnjuje. Tretji, zadnji in ponovno za nekaj sekund manj kot sedem in pol minutni komad se začne počasi, nato razvije burzumovski galop v slogu komada Jesu død. Galop na kitari je v stalni spremljavi konstantno slišnega basa, nakar se brez izrečene besede kitare umaknejo klaviaturam in te na koncu tišini.

Z do vrhunca navito repetitivnostjo je naenkrat vse konec, poslušalec je vržen iz transa in si želi malo manj kot 19 minut trajajočo meditativno izkušnjo ponoviti.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
6. 4. 2020
Sarke - Gastwerso
Recenzija
1. 4. 2020
Sabaton - The Great War
Recenzija
31. 3. 2020
1349 - The Infernal Pathway
Recenzija
30. 3. 2020
August Burns Red - Guardians
Recenzija
26. 3. 2020
Smrt - Oppression from All Suffering
Recenzija
25. 3. 2020
Sylosis - Cycle of Suffering
Recenzija
24. 3. 2020
Soilwork - Verkligheten
Recenzija
23. 3. 2020
Tulus - Old Old Death
KONCERTI & FESTIVALI
10. 4. 2020
ODPOVEDANO! Doomas, The Canyon Observer, Morost
Klub Jedro, Medvode
10. 4. 2020
STREAM: Insomnium, Omnium Gatherum
StreamTV (online)
11. 4. 2020
ODPOVEDANO! Culthe Fest 2020
Münster, Nemčija
11. 4. 2020
ODPOVEDANO! KTŠ meets MetalDays #2: Doomas, Metalsteel, Agan
Mink, Tolmin
11. 4. 2020
ODPOVEDANO! Jegulja, Maskardh in Guattari
MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka
12. 4. 2020
ODPOVEDANO! Seitanik Ritval: Elizabeth Colour Wheel, Body Void, Drowse
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana