REPORTAŽE

2. 6. 2001

Extreme Progressive Night V

K4, Ljubljana / 2. 6. 2001

Sobota, pred vhodom v K4 se je že zbralo nekaj ljudi, a manj kot ponavadi. Ura je nekaj minut čez deveto zvečer – organizatorji se tudi tokrat niso izneverili tradiciji (zamujanju). Malo pred pol deseto so se vrata le odprla.
Prvi so nastopili ljubljanski Magus Noctum, ki so s svojo dokaj izvirno glasbo poskrbeli za ogrevanje. Na začetku se je poznalo, da imajo fantje kar nekaj treme, saj je bil to njihov prvi nastop nasploh. Trema je bila iz komada v komad manjša in nastop boljši. Zvok je bil na nivoju, le vokal ni bil dovolj glasen. Odigrali so pet komadov: The Run, Mountains Of Triglav, Kings Of The Desert Dawn, I Hold A Sword, Dragon Heart.
Po krajšem premoru so bili na vrsti primorski thrasherji Root A' Balluta. Že z uvodnim instrumentalom The Awakening so ogreli folk. Tudi ostale komade (Root A' Balluta, Wrong Ways, Lie After Lie, en nov komad: »nevemo še naslova«, Area 51) so vsi sprejeli z navdušenjem. Če pa koga niso ogreli njihovi avtorski komadi, jih je prav gotovo priredba Metallice, Master Of Puppets, pri kateri je publika preglasila pevca. Skupina je pokazala, da ima potencial in verjetno jih boste še kdaj videli igrati na tako velikih koncertih. Več aplavza so poželi le stari mački Sarcasm. Manjšega spodrsljaja (tehnične napake – bobnarju se je polomil pedal) jim ni nihče zameril...
Sledil je krajši premor, zatem pa sta oder »okupirali« dve Gorenjski skupini. Najprej God Scard. Med njihovim nastopom je bila dvorana bolj prazna kot pri prejšnem, a jih to ni motilo. Začeli so s starim, dobro poznanim komadom Dive My Rose, nadaljevali pa z novejšim materialom. Fantje so se po svojem stylingu kar precej razlikovali od ostalih nastopajočih, saj so bili v »bojnih barvah«. Drugače pa je bil njihov nastop precej kratek.
Zopet je sledil krajši odmor. Na vrsti je bil striptiz. Da pa ne bi bilo striptizeti na odru dolgčas, se ji je pridružil naš Matija. Kaj se je dogajalo potem, si predstavljajte sami :).
Napovedanih gostov, Avstrijcev Golhotha, ki naj bi sledili, ni bilo. Razloga za odpoved ne vemo.
Zadnji band večera, drugi del »gorenjske naveze«, so bili Sarcasm. Kot na zadnjih nekaj koncertih so tudi tu odigrali mešanico novih in starih, dobro znanih komadov. Ker so bili glavni band večera, so si lahko privoščili tudi daljše igranje. V slabi uri so odigrali dvanajst komadov, ki so si sledili takole: Intro, Genocid, Road Warriors, Pričakovanje, instrumental, Love At First Sight, Mora, Žena, Seek And Destroy, Sarajevo, Crematory in za zaključek še Thrash Tonight.
Po končanem koncertnem delu je sledil izbor za Miss Heavy Metala in na oder je ponovno stopil Matija (tokrat skupaj z Romanom kot vodja programa). Od prijavljenih kandidatk (in kandidatov?!) so si na oder upale le tri (kandidata Štorkljo so diskvalificirali). Glas ljudstva je odločil, da je zmagovalka Ana, ki je za nagrado prejela vibrator (širijo se govorice, da še do danes ni prišla iz svoje sobe).
Čisto za konec pa so prišli na svoj račun tudi moški. Govorim o tekmovanju o pitju piva. S številno konkurenco je brez problema pometel Makedonac Žika in si kot zmagovalec prislužil 3 pločevinke piva.
Extreme Progressive Night 5 je bil zelo uspešen zaključek koncertne sezone v ljubljanski K4. V vseh petih koncertih se je zvrstilo preko petnajst slovenskih skupin, koncerte si je ogledalo okoli 2000 navdušencev. Se že veselim naslednje sezone, ki se prične jeseni!
Hvala Maši za karte in Fujiju za filme.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
11. 9. 2003Metal Mania Open Air 2003 / Reportaže
29. 9. 2004Metal Camp 2004 / Reportaže
17. 2. 2004Dirty Skunks Birthday Fest part 1 / Reportaže
27. 9. 2006Sarcasm / Novice
13. 4. 2003God Scard / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
13. 12. 2018
Benefit za ukradeno opremo Haiku Garden
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
14. 12. 2018
Riffeater: Amalgam, Usil, Đezm
Orto Bar, Ljubljana
14. 12. 2018
Mist, Dark Nativity, Deumus
Music House, Gradec, Avstrija
15. 12. 2018
Disbelief, Firtan, Thormesis, Seduced, Veins Of Suffering
Club Q, Gradec, Avstrija
15. 12. 2018
Inmate, Pale Origins, Sober Assault
Klub eMCe plac, Velenje
15. 12. 2018
Metal Klavnica LI
MIKK klub, Murska Sobota