REPORTAŽE

17. 10. 2001

Pomaranča / Forgotten Eden

Parje pri Pivki / 29. 9. 2001

Še preverim na zemljevidu, kje točno naj bi se nahajale Parje pri Pivki in stlačimo se v avto. Ko končno pridemo v to vas, že kar po tradiciji ne najdemo kraja dogodka. Vse mrtvo, nobenega nikjer, zaplezamo se v neko ozko cesto,… dokler končno ne najdemo nekih ljudi, ki nam povedo, da smo na pravi poti. Kva? Jebemti, pa tale cesta pelje v gozd, šumo, gmajno??!!!
Ampak bilo je prav. Dogajalo se je zunaj, na gozdni jasi. Zelo v redu, da sem s seboj vzel lederco, hehe. Prostor dogajanja je bil ogromen: zgoraj so obiskovalci postavili šotore, spodaj pa sta bili obe bistvi: šank in oder, za katerega so uporabili prikolico tovornjaka. Organizatorji so povabili tudi nekaj moto klubov, katerih člani so na prizorišču, jasno da, razstavili svoje zverine. Ob naši invaziji na kraj zločina (ups, dogodka) okrog devete ure so Pomaranča ravno začeli s tonsko vajo. Nadaljevali smo po ustaljenem protokolu: najprej za šank in s pivom v roki sem se takoj počutil bolje. Ker pa sem siten gost, imam seveda pripombo: dajte si, zaboga, naslednjič omislit en hladilnik.
Koncertiranje so začeli lokalni Forgotten Eden. Forgotten Eden so cover band, vendar nadvse uigran in kvaliteten. Priredbe, ki jih igrajo, preprosto obvladajo, razturajo! Slišali pa smo komade Europe, Stratovarius, Hammerfall, Iron Maiden, Deep Purple, Metallice,… Skratka, bolj primernega banda za žur in spravit narod na noge ne bi mogli najti.
Za njimi pa so seveda sledili Pomaranča. Za te legende je popolnoma odveč pisati, da je bil njihov nastop kvaliteten in odličen, ker je to samoumevno. Tudi tokrat so ostali pri svojem stalnem repertoarju in po tradiciji njihovih po-reunionskih nastopov začeli s komadom Naredil je rock ‘n’ roll in končali z legendarnim Soldatom. Jasno, da pa vmes ni šlo brez komadov kot so Takoj se dava dol, Honey Let Me Feel Your Pussy, Release, Uniformiranci, Do neba iz pekla, Poljub odprtih ust, Moli s kom si legla nocoj, pa da ne pozabim seveda tudi Smrkljica in Šminka.
Ušesa so dobila svoje, sledilo pa je še nekaj za oči: striptiz! Slik tokrat žal ni, ker so tako zelo prepovedali fotografiranje, da si niti pod razno nismo upali kaj “škljocati” okrog bionde na odru. Punca je nastopila dvakrat, ampak se po oceni strokovnjaka za striptiz (se pravi mene) ni najbolje vedela, kako se tem rečem streže. Kakorkoli, tiste cunje je zmetala s sebe, so pa med njenim nastopom na odru namestili tako temno rdečo svetlobo, da mi je pošteno žal, da nisem s sabo prinesel vsaj kakšne baterije. Kot pa nam je uspelo izvedeti iz zelo zaupnih in jako zanesljivih virov, punca dela preko študentskega servisa iz Kijeva. Bistvo pa ostaja bistvo: punca se je slekla.
Nadaljevali so Forgotten Eden, katerim se je poznalo, da so večino časa med obema nastopoma preživeli za šankom. Poleg nadaljevanja z dobro zaigranimi priredbami pa so poskrbeli tudi za zajebancijo in na odru je nastal živ “dizaster”! Če bi se še tako trudil z opisovanjem, se ne bi mogel niti približati resnično odtrganem dogajanju. Brez dvoma so ta dan postali Forgotten Eden moj najljubši cover band, daleč pred konkurenco.
Vse skupaj se je končalo enkrat v zgodnjih uricah. Kar prekmalu. Dejavniki kot so odlična organizacija, odtrgan cover band, legende slovenskega heavy metala, striptiz, pijača in hrana (mljask, kotleti so bili dobri za popizdit) pa lahko pomenijo samo eno: nadvse dober dogodek, kakršnih ni nikoli preveč.
Hvala organizatorju Janku za prost vstop in bambus!

Fotografije so poslikane s filmi Fuji.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
17. 7. 2006Heavy Metal Night 2006 / Reportaže
9. 8. 2007Heavy Metal Night 2007 / Reportaže
4. 5. 2001Extreme Progressive Night IV / Reportaže
19. 4. 2006Pomaranča / Metalsteel / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
20. 1. 2020
Assumption / Mist
Reportaža
20. 1. 2020
Dirty Skunks Fest 2020 (Orto Hala)
Reportaža
6. 1. 2020
Батюшка / Theotoxin / Irdorath / Heidnir
Reportaža
18. 12. 2019
Archspire / Beneath the Massacre / Vulvodynia / Inferi
Reportaža
17. 12. 2019
Gwar / Voivod / Childrain
Reportaža
16. 12. 2019
Tribulation
Reportaža
11. 12. 2019
Eluveitie / Lacuna Coil / Infected Rain
Reportaža
9. 12. 2019
Cult Of Luna / Brutus / A. A. Williams
KONCERTI & FESTIVALI
20. 1. 2020
Apocalyptica
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
21. 1. 2020
Sabaton, Apocalyptica, Amaranthe
Gasometer, Dunaj, Avstrija
21. 1. 2020
Melechesh, W E B, Selvans
Orto Bar, Ljubljana
21. 1. 2020
Veuve
El Covo De Jameson, Opčine, Italija
24. 1. 2020
Seitanik Ritval: Old Night, Ghost Of Veronica
Klub Gromka, Metelkova; Ljubljana
24. 1. 2020
Decatholicize, Amalgam, Protype5
Orto Bar, Ljubljana