NAPOVEDNIK

5. 8. 2021

Trnovfest: Hogminister

Center slovanskih kultur France Prešeren, Ljubljana
Organizator: CSKFP

Hogminister je band iz Šentjura, ki se je sestavil leta 2017, da bi igral hard rock. In to je tudi tisto, kar Miha Andrenšek (kitara), Luka Logar (vokal in kitara), Maks Ivo Moser (bas) in Filip Eisenkoler (bobni) najbolje počnejo. Zlahka pa bi jih uvrstili tudi med alternativne hard rokerje z rahlim priokusom progresivnega metala.

Lansko leto so zmagali na jubilejnem desetem natečaju Cityband celjskega Citycentra. Strokovna komisija v sestavi Tone Kregar (Mi2), Rok Drobež (Carpe Diem) in Jani Hace (Siddharta) je za zmagovalca soglasno razglasila skupino Hogminister, ki bi se morala predstaviti na velikem zaključnem koncertu že ob koncu šolskega leta, vendar so ga onemogočile razmere zaradi COVID-19, zato bodo v Celju kot predskupina Siddharti igrali letos 1.7.2021. To pa ni bil edini koncert s Siddharto, ki je bil na žalost odpovedan - z velikani slovenskega rocka bi morali nastopiti še na 20. obletnici ŠentRocka.

V letu 2020 so nastopili še v finalu natečaja ŠouRock v Mariboru in prepričali na ljubljanskem festivalu TrNOVfest. Po singlu 'Hog' sta sledila 'Irrelevant' in 'Time Machine'. V juliji pa si obetajo izdajo novega singla 'Come Along'.

Pred kratkim so odigrali svoj prvi LIVE STREAM koncert (s SickBreed), in sicer so oder tresli na železniški postaji Kranj (TrainStation SubArt), odziv pa je bil točno tak, kot so si ga želeli pred izdajo novega singla. Februarja so opravili svoje delo v studiu, mesec kasneje pa so samozavestno odkorakali proti natečaju BOB 2021 v Klubu Jedro (Battle of Bands), na katerem so za las zgrešili prvo nagrado.

SPREMLJAJTE HOGMINISTER
Facebook: www.facebook.com/hogminister/
Instagram: www.instagram.com/hogminister/

LINKI
Hog (https://tinyurl.com/y3c7hjvb)
Irrelevant (https://tinyurl.com/y5gqyall)
Time Machine (https://tinyurl.com/y3s9jubx)

Pogovor v oddaji Notice na Valu 202
https://tinyurl.com/y4xdtd63

Intervju za radio Altr
https://tinyurl.com/yyam5g4a

Nastop na Šourocku 2020
https://tinyurl.com/y4fx2utk

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
25. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
Morost, Agan
Mostovna, Nova Gorica
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
30. 9. 2021
Ambra, Hoba, Decair
Orto Bar, Ljubljana
1. 10. 2021
Kaoz, Reach A.D., Guattari, Smrt
Orto Bar, Ljubljana