NOVICE

20. 8. 2021

Dickless Tracy predstavljajo single Dawn Of The Living Dead

Domači nažigači Dickless Tracy predstavljajo drugi single s prihajajoče plošče Grave New World, ki bo izšla 15. septembra 2021 prek založbe Monsterbilly Records.

Single Dawn Of The Living Dead je poklon tako death in thrash klasikam kot kultnemu filmu Georgea Romera, Dawn Of The Dead iz leta 1978. Tema besedila, ki ga je napisal kitarist/vokalist Tomi, je zajeta v verzu »Consumer be consumed!!!«
Single je tudi eden od treh komadov digitalnega maxi-singla Dawn Of The Living Dead, ki ga lahko zastonj pretočite na njihovem Bandcampu in ki poleg omenjene pesmi vsebuje še dve pesmi, posneti v Brežicah 13. 10. 2017 na koncertu, s katerim so obeležili 20 let grindanja. Pozor! Obe v živo posneti pesmi sta »total live grindmageddon!«

Naslovnico za single je ustvaril Jurij Mikuletič (Psycho-art), ki je za band že ustvarjal v preteklosti, ustvaril je dizajn majice ob bendovi 10. obletnici, na sceni pa se je zapisal kot vokalist kultne zasedbe Magus Noctum. Band je pritegnilo Jurijevo ustvarjanje v sklopu ustvarjalnega izziva Inktober, znotraj katerega že nekaj let ustvarja zanimive in zlovešče risbe. Sam Inktober zahteva, da posamezni artist/-tka ustvari eno skico za vsak dan v oktobru. S tem v mislih so se Dickless Tracy odločili Juriju ponuditi možnost, da bi za knjižico CD-ja ustvaril 11 skic, ki bi ponazarjale vsako pesem posebej. Posel je, kot boste videli, opravil odlično.

Kmalu pa bo band predstavil še en single, hkrati pa tudi razkriva, da se bo »release party« novega albuma zgodil – če se seveda razmere v družbi ne obrnejo v drugo smer – v petek, 8. 10. 2021, ko bodo Dickless Tracy nastopili v klubu Gromka na Metelkovi skupaj z jezdeci črne ljubljanske smrti Ensanguinate.

SORODNE VSEBINE:
9. 9. 2021Dickless Tracy - Grave New World / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
19. 1. 2022
ODPOVEDANO! The Black Dahlia Murder, Rings of Saturn, Viscera
Kino Šiška, Ljubljana
21. 1. 2022
ODPOVEDANO! Tormentor, Cult of Fire
Orto Bar, Ljubljana
25. 1. 2022
Swallow the Sun, Avatarium
Orto Bar, Ljubljana
29. 1. 2022
Madness of the Fall III: Dickless Tracy, Decatholicize, Human Host Body
Klub eMCe plac, Velenje
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana