NOVICE

21. 11. 2022

Znana nova lokacija festivala MetalDays!

Včeraj je postalo uradno, da je Velenje nov dom festivala MetalDays: »Po dolgih letih iskanja nove lokacije, ki bi ustrezala tako edinstvenemu in unikatnemu dogodku, kot je festival MetalDays, organizatorji festivala potrjujejo selitev na lokacijo parka Vista na Velenjsko jezero. Organizatorji festivala MetalDays spremljajo projekt izgradnje parka Vista že od samega začetka in nad načrtovanjem projekta ter predvsem nad tem, kako je projekt na koncu tudi uresničen in udejanjen v praksi, ne skrivajo navdušenja. Velenje s svojo infrastrukturo ponuja odlične možnosti za razvoj festivala MetalDays, ki bo tako postala še močnejša, bolj obiskana in privlačnejša destinacija za vse metalce s celega sveta, hkrati pa bo s svojo ponudbo in gostoljubjem zadovoljila še tako zahtevnega gosta.

Festival MetalDays bo tradicionalno potekal cel teden, od 31. julija do 5. avgusta 2023, na 5 festivalskih odrih bo nastopilo 133 zasedb. Festival bo nudil tudi možnost zgodnjega prihoda, in sicer že od 27. julija dalje, z obveznimi glasbenimi nastopi prav vsak dan. Prvi nastopajoči so bili že objavljeni in nabor nastopajočih že zdaj zgleda naravnost osupljiv: mogočni Helloween, Anthrax s svojo 40. obletnico, Heaven Shall Burn, In Flames, Kreator, At the Gates, Paradise lost, Kataklysm, Beartooth, I am Morbid, Tesseract in mnogi drugi se bodo organizatorjem in obiskovalcem pridružili na tem edinstvenem dogodku v zgodovini festivala: MetalDays 2023 Restart Edition.«

Zgoraj naštetim nastopajič so bili včeraj dodani še Napalm Death, Vital Remains, Orbit Culture, Usa Unto Others in The Voynich Code. Vstopnice so na voljo na uradni spletni strani organizatorja.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
4. 2. 2023
Metal Erection XIV: Smrt, Deprivacija, AYD
MC Pekarna, Maribor
4. 2. 2023
Hangar 55, Moshead, Black Camo
Klub Jedro, Medvode
4. 2. 2023
Kadabra, Warlung, Buss
Kulturni Dom Prosek Kontovel, Italija
6. 2. 2023
Twilight Force, Seven Spires, Silver Bullet
Orto Bar, Ljubljana
6. 2. 2023
Grift, Gašper Letonja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 2. 2023
Warlung, Kadabra
MKNŽ, Ilirska Bistrica