VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
15. 6. 2022

Finski heavy metalci Lordi so posneli novo pesem, ki nosi naslov Reel Monsters. Ta je del 7" izdaje z dvema komadoma, ki jo lahko naročite tukaj:

A  Reel Monsters
B  A Message From Lordi

15. 6. 2022

Španski atmosferični funeral doom projekt Ornamentos del Miedo bo 24. junija pri Negre planY, Vertebrae in Nekromantra Records izdal svoj tretji album, ki bo nosil naslov Yo, No Soy Yo. Tracklista:

Abismo interior
Todos los regalos que da la vida están enven...
Yo, no soy yo
Parásitos
Sombras de los dias venir
Insectos

15. 6. 2022

O tem, da se je kultna britanska death/doom metal zasedba Enchantment po 25 letih nedelovanja vrnila na sceno in da bo v sodelovanju z založbama Transcending Records in Cosmic Key Creations izdala svoj drugi album, ki bo nosil naslov Cold Soul Embrace, smo poročali lani konec leta. Zdaj je znano, da bo album izšel 24. junija, naslovnico lahko preverite na priloženi fotografiji, medtem ko sta na voljo za poslušanje že tudi dva komada od osmih:

As Greed As The Eye Beholds
A Swanlike Duet
Painting Amongst The Feathers
Of Glorious Vistas Forgot
The Wake Of The Hollering Tide
In A Cello-Felt Glare
The Beauty Of Liars
One Jump Of The Sun

Prednaročila albuma na CD-ju ali vinilu so možna tukaj.

15. 6. 2022

Conan bodo 19. avgusta pri Napalm Records izdali svoj šesti studijski dolgometražec Evidence of Immortality, ki prinaša naslednje komade:

A Cleaved Head No Longer Plots
Levitation Hoax
Ritual Of Anonymity
Equilibrium Of Mankind
Righteous Alliance
Grief Sequence

Za prvi single Levitation Hoax so posneli videospot.

15. 6. 2022

Nizozemski rockerji Black Nazareth so objavili besedilni video za pesem Cold as Stone s prihajajočega samonaslovljenega albuma, ki bo izšel 8. julija pri založbi Wormholedeath.

15. 6. 2022

Slovaški power metalci Signum Regis so razkrili še videospot za pesem Through The Desert Through The Storm. Ta je del aktualnega albuma Made in Switzerland, ki je izšel prejšnji teden:

The Promised Land
Through the Desert, Through the Storm
A Memory
Given Up For Lost
The City of God
Phantasmagoria
Enslaved
Prisoner's Elegy
I Always Go All-In
Never Surrender
My Guide in the Night
Fly Away
Living Well
Wrath of Pharaoh

15. 6. 2022

Grški black/death metalci Anticreation bodo 8. julija pri Nuclear Winter Records na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno izdali album From the Dust of Embers. Tracklista:

Faith's Demystification
From the Dust of Embers
The Beauty of Lava
Abomination Reborn
The Last Perception
A Journey Into the Throat of Death
The Swarm
Unborn
Kathagiasis
The Supreme Terror (Digital Only Bonus Track)

15. 6. 2022

Nemški melodični heavy metalci Reternity z videospotom za pesem Untamed Hearts najavljajo svoj tretji album, ki bo nosil naslov Cosmic Dreams. Album je produciral Andy Horn (Fight feat. Rob Halford, Rob Rock, Cage, Edenbridge itd.). Tracklista:

Building Better Worlds
Untamed Hearts
Depths Of Nothingness
Cosmic Dreams
Astronaut
Blitzwerfer Blues
Seemingly
Only Scars Remain
Wonderful Life
The Narrow Sleep
My Reternity

15. 6. 2022

Počasi se približuje izid novega albuma death metalcev Sonum. Dolgometražec Visceral Void Entropy bo izšel 8. julija pri Wormholedeath, do takrat pa lahko prisluhnete še enemu izmed novih komadov, New Omega.

Avtorica: Tina Urek
15. 6. 2022

Zasedba Wahnsinn Industries glasbeno meša cruel death metal, big beat in new wave. Točno en teden pred izdajo albuma Post Mundi, ki bo izšel digitalno in na CD-ju pri Elevate Records, je zasedba objavila video za single Nubifragio, ki ga lahko preverite spodaj.

15. 6. 2022

Avstralski melodični metalci Visualis so posneli videospot za pesem Doom Arise z lanskega EP-ja z naslovom Sunrise in Black.

15. 6. 2022

Indijski heavy metalci Illucia so izdali prvenec A New Reign, ki ga lahko preverite spodaj.

15. 6. 2022

Komaj leto dni po izidu dolgometražca Chronicles Of War so thrasherji Daily Insanity predstavili nov single Doomed. Ob izidu slednjega je trio razkril, da se je razšel z bobnarjem Gustlom – ta naj bi odšel zaradi osebnih razlogov. Na njegovo mesto je stopil Felix Pirk, sicer sin kitarista Gena. Mladenič opravlja tudi delo managerja zasedbe.

Avtorica: Tina Urek
15. 6. 2022

Finska pagan black metal izvajalka Vermilia predstavlja prvi komad s prihajajočega albuma Ruska. Album bo izšel 9. septembra in bo vseboval osem pesmi:

Alkusointu
Marras
Hautavajo
Kuun Tytär
Sanoittaja
Tuonen Joki
Ruska
Kaipaus

15. 6. 2022

Instrumentalni trio The Aristocrats je izdal album, ki je nastal v sodelovanju s Primuz Chamber Orchestra. Kje ga lahko kupite oz. mu prisluhnete, boste izvedeli tukaj. Projekt je ob izidu objavil še videospot za komad Stupid 7.

Avtorica: Tina Urek
15. 6. 2022

Danski death metalci Wayward Dawn bodo 9. septembra izdali tretji studijski album, naslovljen All-Consuming Void. Na ploščku bo 7 komadov, izšel pa bo digitalno, na CD-ju in limitiranem vinilu (300 izvodov transparentno oranžnih vinilk) pri Emanzipation Productions. Tracklista je naslednja:

Disorienting Verminosity
Cage Of Resentment
Isolation
The Crushing Weight
Bottomless Pit
House Of Mirrors
Pull Of The Boulder

Avtorica: Tina Urek
15. 6. 2022

Grški alternativni metalci Project Renegade so minuli teden izdali komad Bloodwitch, ki je drugi single s prihajajočega albuma Ultra Terra (prvega najdete tukaj). Videospot lahko preverite spodaj.

KONCERTI & FESTIVALI
5. 7. 2022
Five Finger Death Punch
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
6. 7. 2022
Rockharz Open Air 2022
Ballenstedt, Nemčija
7. 7. 2022
Masters of Rock 2021
Vizovice, Češka
7. 7. 2022
ODPOVEDANO! Aerosmith
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
8. 7. 2022
Guns N' Roses
Olympiastadion, München, Nemčija
8. 7. 2022
Odprto/Open: Razvalina
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana