Na današnji dan
2016
Izide novi album Black Wizard z naslovom New Waste
NAGRADNE IGRE
Traja do: 29. 1. 2023
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
6. 1. 2023

The Canyon Observer so posneli videospot za skladbo Kri s prihajajočega albuma Figura, ki ga bodo izdali v ponedeljek, 9. januarja, pri založbi KAPA Records in v živo predstavili v petek, 13. januarja, v Centru kulture Španski borci v Ljubljani.

6. 1. 2023

V petek in soboto, 20. in 21. januarja, praznujejo Dirty Skunks dvojno obletnico, za katero so že objavili razpored nastopajočih, ki bodo oba dni nastopili v petih klubih, in sicer v Gala Hali, Channel Zeru, Gromki in Jalli Jalli na Metelkovi ter v Orto Baru. Po koncertnem delu sledi še afterparty z izbranimi DJ-ji.

Tukaj najdete več informacij o dogodku. Karte so že na voljo preko sistema mojekarte.si (Petrol, OMV, Trafika 3DVA) in preko spletne predprodaje On Parole. V predprodaji so na voljo samo dvodnevne karte po ceni 22 EUR (število kart je omejeno). Enodnevne karte po ceni 20 EUR bodo na voljo samo na dan koncerta.

6. 1. 2023

Srbski black/speed thrasherji Terrörhammer so konec novembra pri Osmose Productions izdali svoj drugi dolgometražni album Gateways to Hades, ki ga lahko preverite in kupite na Bandcampu.

6. 1. 2023

Obituary so objavili besedilni video za komad My Will to Live, ki bo na novem albumu Dying of Everything, ki izide naslednji petek, 13. januarja.

6. 1. 2023

Norveški black/death melodičarji Keep of Kalessin bodo na letošnji ediciji festivala 70000 Tons of Metal premierno predstavili svoj najnovejši album Katharsis. Po osmih letih zatišja je to zasedbin sedmi dolgometražec, vseboval pa bo osem komadov:

Katharsis
Hellride
The Omni
War of the Wyrm
From the Stars and Beyond
Journey’s End
The Obsidian Expanse
Throne of Execration

6. 1. 2023

Po Spirit in the Flesh so avstrijski simfonični/progresivni power metalci Serenity objavili še koncertni video za skladbo Souls and Sins, ki jo je band v živo odigral s Sascho Paeth & Michele Guaitoli. Skladbi sta v začetku decembra izšli na koncertnem albumu Memoria pri Napalm Records.

6. 1. 2023

Ameriški death metalci Nothingness so objavili single Catapulted Into Hyperspace s prihajajočega albuma Supraliminal, ki bo 20. januarja izšel pri založbi Everlasting Spew. To bo bandov drugi studijski izid in obsega naslednje komade:

Curse of Creation
Horrendous Incantation
Catapulted Into Hyperspace
Temple of Broken Swords
Festering Abstraction
Inviolate Viscera
Beacon of Loss
The Anvil
Decimation Mechanism

6. 1. 2023

Ruski simfonični metalci KiaRa so posneli videospot za pesem Nostalgia, ki je del lanskega albuma Archangel.

6. 1. 2023

Black metal superskupina Høstsol, ki jo sestavljajo Cernunnus (Manes), Kalmos (ex-Barathrum), Rainer Tuominkanto (Ajattara) in Niklas Kvarforth (Shining), bo naslednji teden, natančneje v petek, 13. januarja, pri Avantgarde Music izdala svoj prvenec z naslovom L​ä​nge leve dö​den. Mastering je naredil legendarni Andy LaRocque (King Diamond). Tracklista:

As seen through the eyes of the prophet
Det som en gång var (det kommer aldrig igen)
Länge leve den ansiktslöse mördaren
Din skördetid är nu kommen
Parallellt dubbelliv

6. 1. 2023

Nemški death metalci Magefa so danes izdali single Pathology Calls, ki so ga pospremili z besedilnim videom.

6. 1. 2023

Ameriški progresivni death metalci Contrarian predstavljajo skladbo In Gehenna s prihajajočega albuma Sage Of Shekhinah, ki bo 17. marca izšel pri Willowtip Records in prinaša naslednje komade:

Sage of Shekhinah
In Gehenna
Ibn al Rawandi
The Guide for the Perplexed
Zabur of Satfiyah al Shamal
Apollonius of Tyana
A Madman from Island Patmos

6. 1. 2023

Kanadski black/death simfoničarji Fall Of Stasis so s pomočjo Viky Boyer (The Monster Factory, Ariel) posneli videospot za naslovni komad svojega lanskega prvenca The Chronophagist.

6. 1. 2023

Švedski death metalci Skineater so konec decembra v samozaložbi izdali EP Repercussions, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

6. 1. 2023

Bavarski folk metalci Feuerschwanz so pripravili besedilni video za priredbo klasike The Final Countdown. Ta je konec decembra lani izšla pri založbi Napalm Records na kompilaciji Todsünden, na kateri so še priredbe skladb ABBA, Amon Amarth, Bloodhound Gang, Deichkind, Die Ärzte, Die Toten Hosen, Eda Sheerana, Ghost, Manowar, O-Zone, Powerwolf, Rammstein, Sabaton, Seeed in The Weeknd.

6. 1. 2023

Ameriški death metalci Evil Incarnate s komadom Great Dragon of Thunder napovedujejo svoj četrti album, ki naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Deicide, Archgoat in Dismember. Več informacij sledi.

6. 1. 2023

Nemški dark rockerji Lord Of The Lost so konec decembra izdali album Blood & Glitter, ki ga ponujajo v posluh tukaj. Na prvi dan novega leta so objavili še videospot za komad Leave Your Hate In The Comments.

6. 1. 2023

Konec meseca, natančneje 27. januarja, bo EP poljskih Mardom z naslovom Longing for a New Dawn izšel tudi na CD-ju. Tako kot za digitalno bo tudi za fizično izdajo poskrbela založba Via Nocturna, medtem ko prinaša plošček slabih 22 minut black metala v obliki treh komadov:

Buried in the Dust of Stars
The Moon Lured Me to the Sleeping Woods to Rest in Winter’s Silence
Dance of Shadow and Twilight

6. 1. 2023

Russkaja predstavljajo videospot za skladbo Shapka s prihajajočega albuma Turbo Polka Party, ki bo izšel 3. februarja pri Napalm Records.

6. 1. 2023

Ameriški enočlanski death/doom metal band Palace of Worms na portalu No Clean Singing kot drugi single s četrtega albuma Cabal premierno ponuja v posluh komad When the Stones Come Tumbling Down. Album Cabal bo izšel 3. februarja pri založbi Acephale Winter Productions.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 1. 2023
Katatonia, Sólstafir, Som
Arena Wien, Dunaj, Avstrija
30. 1. 2023
Deprivacija, Ater Era
Kontejnr, Postojna
1. 2. 2023
Revocation, Goatwhore, Alluvial, Creeping Death
Viper Room, Dunaj
2. 2. 2023
KoD: Deprivacija, Sign of the Devil
Orto Bar, Ljubljana
3. 2. 2023
On Parole XXI – 21 let založbe On Parole
Kulturno društvo Svoboda Trbovlje
3. 2. 2023
Beesus, Jegulja
Figa Rock Bar, Koper