VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
1. 6. 2022

Festival Metaljot Raspaljot Open Air 2022 se bo zgodil čez natanko en mesec, zato vam organizator sporoča:

»1. julija se bo na idilični lokaciji občinskega dvorišču v Laškem odvila 3. edicija enodnevnega festivala METALJOT RASPALJOT OPEN AIR. Gre za festival, ki ponuja odličen program, kamor se vsako leto zgrinja več obiskovalcev, tako iz Slovenije, kot tujine. Celotno festivalsko prizorišče je pokrito s streho, tako da morebitno slabo vreme nikakor ne bo skazilo dogajanja na samem festivalu. Laško ima odlične povezave s celotno Slovenijo, kar se tiče cest in železnic, tako da vozi vlak za Laško praktično vsako uro. Organizatorji festivala obljubljajo edinstveno izkušnjo in atmosfero, kjer ne manjka bogate ponudbe hrane in pijač. Izven festivala, pa Laško ponuja tudi številne lepote, atrakcije, lahko pa se tudi pohvali z bogato zgodovino, pivovarsko tradicijo in termalnim turizmom – torej več kot dovolj razlogov za obisk festivala.

Ne glede na to, da Laško velja za turistično mestece s precej nastanitvene kapacitete, je slednje na voljo ostalo zelo malo, vsem, ki še iščete nastanitvene kapacitete, predlagamo obisk te spletne strani.«

Seznam nastopajočih: Benediction (death metal), Batushka (black metal), Cytotoxin (brutal technical death metal), Insanity Alert (crossover/thrash metal), Infest (death/thrash metal), Sarcasm (thrash metal), Metalsteel (heavy metal) in Daimona (black metal).

Vstopnice so še na voljo, vendar sta kompleta kart za 25 in 27 evrov že razprodana. Na voljo so vstopnice po običajni ceni v predprodaji, in sicer za 29 evrov, a tudi te se hitro prodajajo, na dan festivala pa bo mogoče kupiti vstopnice za 32 evrov, če festival do takrat ne bo razprodan. Spletni nakup vstopnic je možen tukaj, fizične vstopnice pa lahko kupite v trafikah 3DVA in na bencinskih črpalkah OMV.

1. 6. 2022

Metalsteel, ki trenutno pripravljajo prav poseben album, bodo to poletje za nekaj nastopov ponovno združili moči z legendarnim vokalistom Jamesom Rivero, s katerim so že sodelovali v preteklosti. Več informacij sledi.

1. 6. 2022

Primorski doom metal dvojec Chains je objavil live posnetek pesmi Black Wind, ki je nastal med njunim nastopom oktobra lani v Gradcu.

1. 6. 2022

King Diamond oziroma bolje rečeno band Mercyful Fate bo na prihajajoči evropski turneji najverjetneje predstavila povsem novi komad. Menda gre za kar devetminutno mojstrovino, ki pa niti še ni posneta in je v zaključni fazi nastajanja. Mercyful Fate se bodo med drugim ustavili tudi na letošnji ediciji domačega festivala Metaldays, sicer pa bodo nastopili še na festivalih Graspop Metal Meeting, Hellfest, Wacken, Brutal Assault in drugih.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2022

Floor Jansen, vokalistka zasedbe Nightwish, je predstavila drugi solo single, naslovljen Storm. Na vprašanje, ali se obeta studijski solo album, odgovarja z dejstvom, da novi studijski album pripravlja z Nightwish. Glede na bolj »pop« naravo pesmi, ki jih ustvarja s svojim solo projektom, pa bo brez težav uživala luksuz izdajanja singlov, ki je v teh vodah zelo pogost.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2022

Iz tabora metal velikanov Megadeth zdaj tudi uradno sporočajo, da je James LoMenzo postal uradni basist zasedbe. LoMenzo je opravljal to nalogo že pred 20. leti in se je zaradi nastale situacije najprej zasedbi pridružil kot koncertni basist, zdaj pa ponovno postal polnopravni član banda.

1. 6. 2022

Candlemass so trenutno v studio, kjer snemajo prihajajoči studijski album. Glede na nedavni intervju z vokalistom Johanom Längquistom je snemanje v zaključnih fazah, saj se že opravlja miks albuma.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2022

Hard rock zasedba The Dead Daisies je predstavila single Radiance, ki se nahaja na prihajajočem albumu. Ta naj bi izšel avgusta, band pa se bo večinski del junija in julija mudil po Evropi, kjer bo na turnejah spremljah večja imena iz sveta rocka in metala. Pri nas se bodo ustavili 12. junija v Stožicah z Judas Priest.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2022

Kot smo že poročali, se švedski temačneži Tribulation potikajo v studiu in pripravljajo nekaj svežega. To pot pa so oboževalcem ob ponovnem podpisu pogodbe s Century Media Records razkrili, da pripravljajo temačnejši, še bolj jezen in izjemno ciničen material, ki naj bi prišel na dan ob koncu tega leta.

1. 6. 2022

Vokalist Azif in manager Azean Rot sta zapustila zasedbo Wormrot. Njuno zadnje sodelovanje z bandom je oziroma bo zaključek vsega potrebnega okoli prihajajočega albuma Hiss. Kot vzroke odhoda navajata mnoge tegobe, s katerimi sta se soočala v zasedbi. Preostala člana bosta vsaj zaenkrat nadaljevala kot duet.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2022

Max Karon se vrača v zasedbo Bad Wolves. Po odhodu zdaj že bivšega kitarista Chrisa Caina se je band odločil, da ponovno združi moči z originalnim kitaristom Maxom, ki je kitarske naloge opravljal že na vseh treh izdajah zasedbe.

1. 6. 2022

Mednarodna black metal zasedba Liber Null bo jutri predstavila še zadnji, četrti single pred izidom novega albuma For Whom Is The Night. Plošček bo izšel 24. junija pri Immortal Frost Production, premieri komada Mercy As A Blade pa lahko sledite tukaj.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2022

Čilenski thrasherji Critical Defiance bodo 18. julija pri Unspeakable Axe Records izdali album No Life Forms. Tukaj že lahko prisluhnete prvemu singlu The Last Crusaders...Bringers Of Death!

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2022

Po petletnem zatišju se iz pozabe vrača brazilska black metal zasedba Patria in s seboj prinaša najnovejši izdelek z naslovom Hexerei. Izid albuma je napovedan za 15. julij, pred tem pa spodaj lahko prisluhnete prvemu singlu z naslovom Worms of Light.

1. 6. 2022

Italijanski death metalci Sonum so podpisali z založbo Wormholedeath Records, pri kateri bo 8. julija izšel album Visceral Void Entrophy. Zasedba je že predstavila prvi single z naslovom The Poison We Create.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2022

Thrash metal veterani Death Angel sporočajo, da so v začetni fazi priprave novega materiala, ki bo nasledil leta 2019 izdan plošček Humanicide. Kot pravi kitarist Ted Aguilar, zaenkrat še ni nič oprijemljivega, vendar se stvari premikajo v pravo smer.

1. 6. 2022

Progressive metal band Taliesin je predstavil akustično različico komada Faceless Woman. Zasedba je sicer znana po tem, da večkrat nastopa pod imenom Silentia in izvaja akustične različice metal in rock komadov.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2022

Deathcore zasedba Mankind Grief iz Španije sporoča, da bo 26. junija izdala dolgometražec z naslovom Monarch. Spodaj si lahko ogledate video za prvi single Scourge Of The Macrocosm. Album bo izšel pri založbi Lacerated Enemy Records in bo obsegal naslednje skladbe:

The Surge
Dead Sprawl
Colonial Dismemberment
Scourge Of The Macrocosm
The Outcome
Acheron (LV-426)
Planetary Inquisition
Monarch
Worldeater (feat. Fer Bonecarver)

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
27. 6. 2022
Gloryhammer / Elvenking / Victorius
Galerija
24. 6. 2022
Gloryhammer / Elvenking / Victorious
Galerija
23. 6. 2022
Ashine / Parnepar / Žblj Mozaik
Recenzija
22. 6. 2022
Deathspell Omega - The Long Defeat
Galerija
20. 6. 2022
SkyEye / Moshead
Recenzija
17. 6. 2022
Kreator - Hate über Alles
Reportaža
15. 6. 2022
Iz zakulisja: SkyEye
Galerija
15. 6. 2022
Iz zakulisja: SkyEye
KONCERTI & FESTIVALI
27. 6. 2022
Mastodon
Arena, Dunaj, Avstrija
28. 6. 2022
Alice Cooper, Michael Monroe
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
28. 6. 2022
Mastodon, Kvelertak, Baroness
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
30. 6. 2022
UK Tech-Fest 2022
Newark, Združeno kraljestvo
1. 7. 2022
Metaljot Raspaljot Open Air Festival 2022
Graščinsko dvorišče, Laško
2. 7. 2022
Whitesnake, Steel Panther
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška