VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
14. 1. 2022

Srbi Enjoy Sarma bodo 20. januarja izdali album z naslovom Lost, ki prinaša tri nove skladbe in štiri stare, posnete na novo:

Alive (re-recorded)
Lost Generation
Face Scar Time
No Fake Smiles (re-recorded)
Better Days (re-recorded)
I’m My God (re-recorded)
Forged in Hell

14. 1. 2022

Francozi Gojira so odpovedali prvi del letošnje turneje, odpadejo vsi koncerti med 17. januarjem in 9. februarjem, torej tudi nastopa v Budimpešti in v Zagrebu. Zasedba naj bi kmalu objavila nadomestne terminu, ki se bodo zgodili kasneje v tem letu, že kupljene vstopnice pa bodo ostale veljavne tudi za nove termine.

14. 1. 2022

Fit For An Autopsy so objavili animirani videospot za komad Two Towers, ki se nahaja na danes izdanem albumu z naslovom Oh, What the Future Holds.

14. 1. 2022

Venom Prison so včeraj predstavili videospot za najnovejši single Nemesis, ki je del njihovega prihajajočega albuma Erebos. Ta bo izšel 4. februarja pri Century Media Records.

14. 1. 2022

Battle Beast predstavljajo video za skladbo Where Angels Fear To Fly s prihajajočega albuma Circus Of Doom, ki bo izšel prihodnji teden.

14. 1. 2022

Deathcore zasedba Wretched Tongues je razkrila drugi komad s svojega debitantskega albuma Ulter Praefinitum, ki izide 18. marca. Gre za komad Call Of The Chasm.

14. 1. 2022

Od leta 2020 ponovni aktivni Agathodaimon bodo 18. marca pri založbi Napalm Records izdali album z naslovom The Seven. Sedmi studijski izdelek Nemcev prinaša naslednje komade:

La Haine
Ain't Death Grand
Wolf Within
Ghosts of Greed
Mother of all Gods
Estrangement
In my Dreams (Part 1 - Prelude)
In my Dreams (Part 2 - In Bitterness)
Kyrie / Gloria
The Divine

Za komad Ain't Death Grand so že objavili video, ki si ga lahko ogledate spodaj.

14. 1. 2022

Tukaj lahko slišite debitantski izdelek švedske skupine Necrophagous z naslovom In Chaos Ascend, ki je izšel 7. januarja pri založbi Transcending Obscurity Records.

14. 1. 2022

Ameriški instrumentalni projekt Haunted Shores, ki ga sestavljata Mark Holcomb in Misha Mansoor (oba Periphery), bo 11. marca izdal drugi album z naslovom Void. Uvodnemu komadu Hellfire že lahko prisluhnete tukaj.

14. 1. 2022

Nemci Warpath so objavili besedilni video za komad Parasite, ki se nahaja na prihajajočem album z naslovom Disharmonic Revelations, ki bo izšel 4. marca pri založbi Massacre Records.

14. 1. 2022

Švedski dvojec Bhleg za 1. april napoveduje izid četrtega studijskega izdelka z naslovom Fäghring, ki prinaša naslednje komade:

Vårdträdet
Grönskande gryning
Alyr i blom
Befruktad jord
Solvigd
Frö
Fagna sumrí

14. 1. 2022

Grški death metalci Ectoplasma predstavljajo Appalling Abomination, komad s prihajajočega četrtega albuma z naslovom Inferna Kabbalah, ki bo izšel 24. januarja pri založbi Memento Mori. 

14. 1. 2022

Album Over Opiated in a Forest of Whispering Speakers kanadskih progresivcev Seven Nines and Tens je v celoti na voljo za poslušanje.

14. 1. 2022

Tukaj lahko v celoti slišite danes izdani EP skupine Ecryptus z naslovom Kyr'am Beskar.

14. 1. 2022

Starosta italijanske heavy metal scene Pino Scotto (ex-Vanadium) je objavil video za skladbo Talking Trash z lanskega albuma, ki nosi naslov Dog Eat Dog.

14. 1. 2022

Danske death/doom metalke Konvent predstavljajo video za skladbo Grains, ki se nahaja na prihajajočem drugem albumu z naslovom Call Down the Sun, ki bo izšel 11. marca pri založbi Napalm Records in vseboval naslednje komade:

Into the Distance
Sand is King
In the Soot
Grains
Fatamorgana
Interlude
Never Rest
Pipe Dreams
Harena

14. 1. 2022

Shield of Wings bodo 11. februarja izdali prvenec z naslovom Unfinished, ki prinaša naslednje skladbe:

Crushing Hail
Native Colossus
Breathing
Frozen Harbor
Cedar
Wetland
Mind of Myth
Sunfire Shower
Come Home
The Scarred Clay Reshaping

Video za komad Wetland že lahko vidite spodaj.

14. 1. 2022

Tukaj lahko v celoti slišite prvenec dvojca Weaponry z naslovom Everwinding Slaughter, ki je pri založbi Xtreem Music izšel v torek. Band sestavljata kanadski kitarist/basist/bobnar Jo Steel (Ice War, Aphrodite, Expunged) in španski vokalist Dave Rotten (Avulsed, Holycide, Christ Denied, Famishgod).

14. 1. 2022

Finska simfonična death/doom metal zasedba Depressed Mode je izdala nov single Death Walks Among Us. Gre za pesem z bandovega prihajajočega albuma Decade of Silence, ki bo izšel 6. marca pri Inverse Records.

14. 1. 2022

Po dveh singlih in EP-jih španski heavymetalci Redshark za marec napovedujejo izid prvenca z naslovom Digital Race, ki prinaša naslednje komade:

The Drill State
Never Too Late
Digital Race
Arrival
Mars Recall
Kiill your Idol
The Death Rides
Burning Angels
Pallid Hands
I'm Falling

14. 1. 2022

Ameriški blackened heavy metalci Nite so predstavili komad Archeron s svojega drugega albuma Voices of the Kronian Moon.

14. 1. 2022

Thrash/heavy metalu zapisani Američani Thoughtcrime so posneli besedilni video za pesem Alone, ki je del njihovega samonaslovljenega EP-ja, ki bo konec meseca na novo izdan pri Wormholedeath / Aural Music Group.

14. 1. 2022

Britanski težkometalci Absolva bodo sredi februarja izdali šesti album z naslovom Fire in The Sky, ki prinaša naslednje skladbe:

Demon Tormentor
Burn Inside
Addiction
What Does God Know?
Stand Your Ground
Fire In the Sky
Man For All Seasons
Galloglaigh
Historic Year
Refuse to Die

Video za naslovni komad si že lahko ogledate spodaj.

14. 1. 2022

Pri založbi Nameless Grave Records bodo 3. marca izdali plošček Crest of the Martyrs Demos ameriške power metal zasedbe Twisted Tower Dire. Prednaročila so možna na Bandcampu in v spletni trgovini založbe. Tracklista Crest Of The Martyrs Demos je naslednja:

At Night
Some Other Time, Some Other Place
Axes And Honor
To Be A Champion
Infinitum
Fight To Be Free
Transfixed
Guardian Bloodline
The Reflecting Pool

14. 1. 2022

Britanski brutal death duo Slob je objavil single Squeal Like a Pig s prihajajočega albuma z naslovom Deepwoods Shack of Sodomy, ki bo izšel 4. marca pri založbi Comatose Music.

14. 1. 2022

Američani Sentient Horror bodo 22. aprila pri založbi Testimony Records izdali tretji album, ki nosi naslov Rites of Gore in prinaša naslednje komade:

A Faceless Corpse
Obliteration of Souls
Swamp Burial
Rites of Gore
Splitting Skulls
Descend to Chaos
The Grave Is My Home
Till Death Do Us Rot
The Eyes of Dread
Supposed to Rot

Za miks albuma je poskrbel Jonny Pettersson (Studio Unbound), za mastering pa Dan Swanö (Unisound). Band je za skladbo Till Death do us Rot že posnel video, ki ga lahko vidite spodaj.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 1. 2022
ODPOVEDANO! The Black Dahlia Murder, Rings of Saturn, Viscera
Kino Šiška, Ljubljana
21. 1. 2022
ODPOVEDANO! Tormentor, Cult of Fire
Orto Bar, Ljubljana
25. 1. 2022
Swallow the Sun, Avatarium
Orto Bar, Ljubljana
29. 1. 2022
Madness of the Fall III: Dickless Tracy, Decatholicize, Human Host Body
Klub eMCe plac, Velenje
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana