NOVICE

6. 5. 2021

Medtem ko čakamo na njihov nov studijski izdelek, so nas domači blackened sludge/post-metal mojstri The Canyon Observer razveselili z videospotom za najnovejši single, ki nosi naslov Come Home And Break My Bones.6. 5. 2021

Urfaust so nedavno pri založbi Ván Records izdali kompilacijski album z naslovom Compilation Of Intoxications, ki mu lahko prisluhnete na tej povezavi. Gre za zbirko šestih skladb, ki so bile sicer že objavljene na njihovih 7" in split izdajah.

Tracklista je sledeča:

Intro
Die Erste Levitation
Zelfkastijder
Hypnotisch Bevel - De Daimonische Mensch
Zelfbestraffingstendenz en Occulte Raadsels
Vom Freien Tode
Scrabreusheden uit het Tuchtarsenaal

6. 5. 2021

Belgijski black metalci Thronum Vrondor bodo danes ob 20. uri predstavili video za pesem Odium Humanis Generis, s katerim opominjajo na prihod četrtega studijskega albuma Dies Tenebrosa Sicut Nox, ki bo izšel 28. maja prek založbe Immortal Frost Productions. Število fizičnih nosilcev je omejeno, album pa lahko naročite prek te povezave.

 

6. 5. 2021

Švedska heavy rock zasedba Wytch, prej poznana pod imenom Aska, je objavila besedilni video za tretji single You s prihajajočega studijskega prvenca z naslovom Exordium, ki bo izšel 21. maja pri založbi Ripple Music.

Skupino iz kraja Skellefteå sestavljajo vokalistka Johanna Lundberg (Vintersorg), basist Simon Lundström (Vintersorg, TME), kitarist Niklas Viklund (The Spacious Mind), kitarist/vokalist Mattias Marklund (Otyg, Vintersorg, TME) in bobnar Fredrik Nilsson (Otyg).

6. 5. 2021

Fear Factory so objavili uradni kitarski posnetek novega komada Disruptor, ki se nahaja na prihajajočem albumu Aggresion Continuum. Ta bo izšel 18. junija pri Nuclear Blast.

Še vedno poteka tudi nagradna igra, v kateri lahko z zelo enostavno nalogo – predshrambo novega albuma na izbranem predvajalniku oz. aplikaciji, dobite sedemstrunsko kitaro Dina Cazaresa.

6. 5. 2021

Britanska atmosferična sludge/post-metal zasedba Bossk napoveduje svoj drugi studijski album z naslovom Migration, ki bo izšel 18. junija pri založbi Deathwish Inc. Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za prvi single Menhir, v katerem se jim je pridružil Johannes Persson iz skupine Cult Of Luna. Poleg Perssona na albumu med drugim sodeluje tudi Josh McKeown (Palm Reader).

Migration prinaša naslednje skladbe:

White Stork
Menhir (feat. Johannes Persson)
Iter
HTV-3 (feat. Josh Mckeown)
Kibo
Lira
Unberth

6. 5. 2021

Ameriški stoner metal kvartet Lost Relics je prejšnji teden pri Coffin & Bolt Records/Golden Robot Records izdal nov EP z naslovom Now We're Even, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:

Unrealistic Cause
Hungry Noses & Lying Voices
Rope Pusher
Now We're Even
Low Life'n Ugly People

6. 5. 2021

Villagers Of Ioannina City so objavili posnetek dvournega koncerta z imenom Through Space And Time (Alive in Athens 2020), ki je bil zabeležen 15. februarja 2020 v Atenah, kjer so nastopili kot headlinerji.

Villagers Of Ioannina City, ki so ena od vodilnih grških heavy rock skupin, prihaja iz gorate pokrajine Epir na severu države. Pod močnim vplivom tamkajšnje narave in kozmičnih pojavov so ustvarili edinstven spoj psihedeličnega rocka in ljudskih glasbil, kot so dude, piščali in didžeridu.

6. 5. 2021

Ameriška sludge/doom metal zasedba Mosara namerava 28. maja pri Transylvanian Recordings izdati samonaslovljeni debitantski album. Mosara iz Phoenixa v Arizoni je bila ustanovljena leta 2018, trenutno zasedbo pa tvorijo Tony Gallegos (vokal/kitara), Nikos Mixas (kitara/vokal), Kristoffer Reynolds (bas) in John Quin (bobni/vokal).

Album prinaša naslednje skladbe:

Clay And Iron
Majestik
Fear Merchant
Earth God
I Cain
Cypher
Oumuamua
Cocoliztli

6. 5. 2021

Ameriški grunge/punk/metal trio Warish je pretekli petek pri založbi RidingEasy Records izdal drugi dolgometražni album z naslovom Next To Pay, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Skupina je izid pospremila tudi z videospotom za zadnji single Destroyer, ki je na voljo spodaj.


ZADNJE OBJAVE
Recenzija
7. 5. 2021
Iz ropotarnice: Lizzy Borden - Visual Lies
Recenzija
6. 5. 2021
Lunar Shadow - Wish To Leave
Recenzija
5. 5. 2021
Asphyx - Necroceros
Recenzija
4. 5. 2021
Primal Creation - News Feed
Recenzija
3. 5. 2021
Sovrag - Tribute To Death (EP)
Intervju
30. 4. 2021
Snovalci slovenske metal scene: Belokranjska železarna
Recenzija
29. 4. 2021
Evergrey - Escape of the Phoenix
Recenzija
28. 4. 2021
Infest - Psychosis
KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2021
STREAM: Metalsteel – TRIBUTE TO LEGENDS
Klub Jedro, Medvode
22. 5. 2021
ODPOVEDANO! Vienna Metal Meeting 2021
Arena, Dunaj, Avstrija
22. 5. 2021
Throne Fest 2021
Kubox, Kuurne, Belgija
23. 5. 2021
STREAM: Emperor – A Night of Emperial Wrath
Notodden Teater, Oslo, Norveška
4. 6. 2021
ODPOVEDANO! Download Festival 2021
Castle Donington, Združeno kraljestvo
10. 6. 2021
System Of A Down, Korn
Area Expo, Milano, Italija