NOVICE

23. 9. 2021

Ljubljanska epic crust zasedba Natt predstavlja svoj prvi dolgometražni album Into The Night, ki je izšel v začetku tega tedna. Album je bil posnet v Studio Subart v Kranju, za miks pa je poskrbel Jure Žigon. Naslovnico je prispevala Leja Hočevar.

Tracklista je sledeča:
Wasteland
Evil
Into The Night
Eclipse
Ghosts Of The Past
War
Fallen Souls

Natt po novem sestavljajo Gregor Rus na kitari, Dan Zrimšek na basu in vokalu, Toni Pleško na bobnih in Martin Knap na drugi kitari.

23. 9. 2021

Domača metal zasedba Macellum Mentis ponovno opozarja nase, tokrat s politično obarvano skladbo QR, za katero pravi: »Našo novo skladbo gre razumeti kot besen protest proti zajebani situaciji, v kateri smo se v epidemiji znašli vsi. Ne bomo rekli, da to ni političen song, ker še kako je. Vse pa smo povedali z besedilom.«

23. 9. 2021

Bliža se 13. edicija ljubljanskega festivala MetalWitch. Ta se bo odvila v soboto, 2. 10. 2021, ob 18h na vrtu pred barom ČinČin v Tobačni v Ljubljani. Nastopili bodo Britof (Slovenj Gradec), Inmate (Velenje) in Necrotik (Novo mesto). Vstop je prost.

*Dogodek organizira Četrtna skupnost Vič (MOL) v sklopu Viških dnevov sosedov.

23. 9. 2021

Dream Theater se vračajo z najnovejšim singlom Invisible Monster, ki naznanja tudi izid njihove najnovejše stvaritve A View From The Top Of The World. Za singel so fantje posneli tudi video, ki ga je režiral William »Wombat« Felch. Najnovejši album progresivcev A View From The Top OF The World naj bi izšel 22. oktobra.

23. 9. 2021

Novozelandski thrasherji Alien Weaponry predstavljajo video za komad Hatupatu, ki ga najdete na njihovem albumu Tangaroa, ki bo izšel 1. oktobra pri avstrijski založbi Napalm Records. Album lahko prednaročite tukaj.23. 9. 2021

Švedska stoner rock zasedba Stonewall Noise Orchestra bo 5. novembra pri založbi Heavy Psych Sounds ponovno izdala svoj legendarni debitantski album z naslovom Vol. 1, ki je v originalu izšel leta 2005. Tukaj lahko prisluhnete prvemu singlu in otvoritveni skladbi Superfortress.

Spisek skladb je sledeč:
Superfortress
An Epic Curse (CD bonus track)
Two Sides Of A Sin
As My Sun Turns Black
Freedoms Prize (priredba Demon Cleaner)
Going To Clarksdale
Evolution?
High Octane Fever
Hill Street Madman
Sweet Queen

23. 9. 2021

Ukrajinci 1914 objavljajo drugi singel z naslovom Pillars of Fire (The Battle of Messines) s prihajajočega albuma Where Fear and Weapons Meet. Skupaj s skladbo je skupina izdala tudi animirani video, izid albuma pa je napovedan za 22. oktobra pri založbi Nuclear Blast.


23. 9. 2021

Italijanski stoner/doom metal trio Sonic Wolves, v katerem sodelujeta nekdanja člana Pentagram in Ufomammut, je napovedal tribute EP It's All A Game To Me, s katerim bodo počastili spomin na Lemmyja in Cliffa Burtona. Kot pravi skupina, sta Motörhead in Metallica dva izmed njenih najljubših izvajalcev vseh časov, več pa si lahko ogledate v napovedniku na tej povezavi. It's All A Game To Me bo 25. decembra v omejeni nakladi izšel na vinilu pri založbi Argonauta Records.

Tracklista je sledeča:
Stran Lemmy - CCKL
Stran Cliff - Thee Ace Of Spades

23. 9. 2021

Ponovno združena Bay Area thrash metal zasedba Scarecrow, v kateri so moči združili člani Exhumed, Death Angel in Hammers Of Misfortune, bo 5. novembra pri Relapse Records izdala nov EP z naslovom Raise The Death's Head, ki mu lahko premierno že prisluhnete na tej povezavi.

Tracklista je sledeča:
Raise The Dead's Head
Desperate Hours
Victory

Skupino sestavljajo vokalist/kitarist Matt Harvey (Exhumed, Gruesome, Dekapitator), basist Damien Sisson (Death Angel), bobnar Will Carroll (Death Angel, Hammers Of Misfortune, ex-Machine Head) in kitarist Bud Burke (ex-Exhumed).

23. 9. 2021

Ameriški ekstremni metalci Full Of Hell so objavili videospot za skladbo Eroding Shell s prihajajočega albuma z naslovom Garden Of Burning Apparitions, ki bo izšel 1. oktobra pri založbi Relapse Records.23. 9. 2021

Ameriška stoner/doom metal zasedba Ritual Earth je podpisala za založbo Iodine Recordings, pri kateri bo v začetku prihodnjega leta izdala svoj debitantski album.

Ritual Earth so pretekli petek objavili tudi nov single Distress Signal, ki je že na voljo na vseh digitalnih glasbenih platformah.

23. 9. 2021

Francoski rockerji Sweet Needles predstavljajo svež videospot za aktualni single Shake It! Groove It! s prihajajočega debitantskega albuma z naslovom Tormenta, ki bo luč sveta ugledal 26. novembra.23. 9. 2021

Danski psihedelični stoner rockerji Bogwife so prejšnji teden pri založbi Majestic Mountain Records izdali svoj drugi studijski album A Passage Divine, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
The Approach
Restoration
Among The Trees
Celestial Dawn
Descent

23. 9. 2021

Ameriška death/doom metal zasedba Pulchra Morte je objavila videospot za skladbo Knife Of The Will z aktualnega studijskega albuma Ex Rosa Ceremonia, izdanega novembra lani pri založbi Transcending Records.

Pulchra Morte so vokalist Adam Clemans (Skeletonwitch, Wolvhammer), basist John Porada (Wolvhammer, Abigail Williams), kitarist Jarrett Pritchard (Eulogy), bobnar Clayton Gore (Eulogy, Harkonin) in drugi kitarist Jeffrey Breden (Leagues Below).

23. 9. 2021

Francoski stoner rock kvartet Goatfather je konec prejšnjega tedna pri založbi Argonauta Records izdal svoj drugi studijski album Monster Truck, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Goatfather so Raph »Grizzly« J. (bobni), Quentin »Greunt« J. (bas), Pierre »Menhir” B. (solo kitara) in Yann »Olaf« S. (ritem kitara, vokal).

Tracklista je sledeča:
Convoy
Punish The Punisher
Blood Of My Brother
Monster Truck
Don't Give Up
Mile After Mile
In Your Face
Shelter

23. 9. 2021

Nemška alternative/post-grunge zasedba Shambala predstavlja svoj prvi videospot za najnovejši single Get Your Gun.

Trio iz Mainza tvorijo Moritz Alexander Riffel (vokal, kitara), Lukas Gauz (bas, spremljevalni vokal) in Elric Levin Lutz (bobni).

KONCERTI & FESTIVALI
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
25. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
Morost, Agan
Mostovna, Nova Gorica
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
30. 9. 2021
Ambra, Hoba, Decair
Orto Bar, Ljubljana
1. 10. 2021
Kaoz, Reach A.D., Guattari, Smrt
Orto Bar, Ljubljana