VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
21. 7. 2022

Železni Aktivizem sporoča, da se Vratolom z letnega kina ob Škalskem jezeru letos seli na sosednje Velenjsko jezero. Nova lokacija je za obiskovalce logistično prijaznejša, saj je tam vse na enem mestu: v neposredni bližini sta kamp in plaža, na voljo bodo različne stojnice s hrano in na isti lokaciji se bo odvijal tudi afterparty.

Zaradi menjave lokacije se Vratolom časovno pomakne na 16. in 17. septembra, izbor nastopajočih pa ostaja skoraj enak.

21. 7. 2022

Poljski black metalci Mgła prihajajo v Ljubljano, natančneje bodo 5. septembra nastopili v Kinu Šiška. Več informacij o samem dogodku najdete tukaj

21. 7. 2022

Zamaskiranci Slipknot po treh letih od izida zadnjega dolgometražca We Are Not Your Kind napovedujejo nov album The End, So Far. Izid albuma je napovedan za 30. september pri založbi Roadrunner Records, spodaj pa si lahko ogledate video za single z naslovom The Dying Song (Time To Sing) s tega albuma.

21. 7. 2022

Kreator in Lamb Of God, ki bodo 9. avgusta nastopili v ljubljanski Cvetličarni, so skupaj posneli komad State Of Unrest. Skladba bo izšla šele oktobra letos, zato vam je na tem mestu ne moremo predstaviti, verjetno nam jo bosta pa zasedbi predstavili v živo Ljubljani.

21. 7. 2022

Iz tabora DevilDriver sporočajo, da se po desetih letih na sceno vrača basist Jon Miller. Poleg Millerja se je zasedbi na kitari pridružil kitarist Alex Lee, ki bo zamenjal dosedanjega kitarista Niela Tiemanna.

21. 7. 2022

Acephalix predstavljajo komad Abyssal s prihajajočega albuma Theothanatology, ki bo 30. septembra izšel pri 20 Buck Spin in prinaša naslednje komade:

Theothanatologist
Godheads
Abyssal
Portmortem Punishment
Innards of Divinity
Pristine Scum
Defecated Spirit
Atheonomist

21. 7. 2022

Kot smo že poročali, Wolfheart pripravljajo nekaj novega, a ne le nov single, ki nosi naslov Ancestor in pri katerem je sodeloval Jesse Leach (Killswitch Engage), temveč napovedujejo tudi dolgometražec z naslovom King Of The North. Izšel naj bi 16. septembra pri založbi Napalm Records, prednaročite ga lahko tukaj, video za single pa si lahko ogledate spodaj.

21. 7. 2022

Eksperimentalni black metal dvojenc Scarcity iz New Yorka je v petek pri založbi The Flenser izdal debitantski prvenec Aveilut, ki ga ponuja v posluh na Bandcampu. Člana Scarcity sta Brendon Randall-Myers, ki je posnel vse instrumente, in vokalist Doug Moore (Pyrrhon, Glorious Depravity, Seputus, Weeping Sores).

21. 7. 2022

Thrash legende Anthrax so julija lani s kompilacijo XL (MCMLXXXI - MMXXI) praznovale 40 let obstoja. Na albumu med drugim seveda ni smel manjkati hit, ki so ga možakarji posneli skupaj z rap legendami Public Enemy Bring The Noise in za katerega so zdaj izdali tudi video.

21. 7. 2022

Limp Bizkit so bili primorani prestaviti turnejo po Veliki Britaniji in Evropi, napovedano za to poletje. Vzrok naj bi bile nepredvidene zdravstvene težave vokalista Freda Dursta. Kdaj se bo napovedana turneja odvila, še ni znano.

21. 7. 2022

Black/death metal dvojec The Spirit je objavil komad Extending Obscurity, ki ga je predhodno izdal le na vinilni različici EP-ja Pillars Of Doom leta 2019. Zdaj je komad na voljo vsem oboževalcem na vseh glasbenih platformah, tudi kot video.

21. 7. 2022

Jason Köhnen (Bong-Ra, Celestial Season, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble) s svojim darkjazz/eksperimentalnim black metal projektom The Lovecraft Sextet predstavlja prvo skladbo s prihajajočega albuma Miserere, ki bo 7. oktobra izšel pri založbi Debemur Morti. Album sicer prinaša naslednje komade:

Miserere [Opus I]-Occulta
Miserere [Opus II]-Domine
Miserere [Opus III]-Sanctum
Miserere [Opus IV]-Sacrificium
Miserere [Opus V]-Humiliatum
Miserere [Opus VI]-Libera

21. 7. 2022

Ameriški progresivni metalci Leviathan Project, ki so mimogrede zelo produktivni od svojega nastanka, s singlom Staring Away (The Darkness) v obliki besedilnega videa ponujajo nov material, ki ga lahko preverite spodaj.

21. 7. 2022

Strigoi predstavljajo single Hollow s prihajajočega dolgometražca Viscera, ki naj bi luč sveta ugledal 30. septembra. Album bo izšel pri založbi Season Of Mist, spodaj si pa lahko ogledate video.

21. 7. 2022

Španski grindcore/death metal band Ósserp je objavil komad Cavalcant l’Ossa Menor s pihajajočega albuma Els Nous Cants de la Sibil.la, ki bo izšel 19. avgusta. 

KONCERTI & FESTIVALI
19. 8. 2022
Odprto/Open: Challenger, Damnation
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 8. 2022
Črna Šagra: Ellende, Guattari, Ways Of A Heretic, Spirits of Stygia
Pobegi - Čežarji
19. 8. 2022
Krawal 2022
Jesenovec, Železniki
19. 8. 2022
Sabaton
Ljetna pozornica, Opatija, Hrvaška
20. 8. 2022
StonerKras Fest
Prosek, Trst, Kras
20. 8. 2022
Kunigunda: Noctiferia, Hellcrawler, Reach A.D., Spirits of Stygia, Hurakan
Letni kino ob Škalskem jezeru, Velenje