NOVICE

24. 9. 2021

Danes je preko Emanzipation Productions izšel celovečerni prvenec ljubljanskih blackened speed metalcev Hellsword z naslovom Cold Is the Grave. Album lahko kupite tukaj in slišite danes v živo na uradnem release partyju v ljubljanskem Klubu Gromka. Spremljajo jih starošolski heavy metalci Challenger.

24. 9. 2021

Ljubljanski alternativci Ambra zbirajo prednaročila za majice, kape, torbe in maske z različnimi motivi, ki jih lahko preverite tukaj.

V živo lahko fante ujamete že konec tega meseca, saj igrajo 30. septembra na Riffeaterju v Orto Baru skupaj z Decair in Hoba.

24. 9. 2021

V Ljubljani se bo v začetku naslednjega tedna odvilo prvo mednarodno srečanje manjših neodvisnih koncertnih prizorišč, ki bo poleg priložnosti za mreženje z vodji klubov iz regije ponudilo tudi bogat program predavanj in pogovorov na temo promocije in komunikacije.

Program se bo odvil na letnem vrtu Gala Hale in bo potekal v angleškem jeziku. Vstop je prost, za udeležbo je obvezna predhodna prijava.

EEnlarge Europe je skupnost koncertnih prizorišč in izobraževalni projekt za samoniklo sceno, znotraj katere se glasba razvija. Projekt si prizadeva samoniklemu glasbenemu sektorju pomagati skozi medsebojno sodelovanje in podporo, izmenjavo znanja in izkušenj, stremenje k višjim profesionalnim standardom in pomoč glasbenim talentom.

V EEnlarge Europe delujejo koncertna prizorišča Channel Zero (Ljubljana), Kvaka 22 (Beograd), Moszkva Kávézó (Oradea), Nappali (Pecs) in Zentropia (Senta).

24. 9. 2021

Hrvaška progresivna/alternativna rock zasedba Luxus Lord predstavlja single Zora, ki ga je posnela pod okriljem založbe Croatia Records in pri producentu Vedranu Kovačeviću – Belem (Chicken Studio).24. 9. 2021

Armored Saint predstavljajo koncertni video za skladbo The Truth Always Hurts s prihajajočega koncertnega albuma/DVD-ja z naslovom Symbol Of Salvation Live, ki bo izšel 22. oktobra pri založbi Metal Blade Records.24. 9. 2021

Me and That Man ali bolje rečeno dark blues/folk band Adama Nergala Darskega (Behemoth) predstavlja novo skladbo z naslovom Angel of Light. Tokrat pa ni v ospredju moški, temveč je Adam za to skladbo k sodelovanju povabil mistično Myrkur. Kot smo že poročali, bo najnovejši album New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2 izšel ponovno pri Napalm Records, in sicer 19. novembra, svoje prednaročilo pa že lahko oddate tukaj.

24. 9. 2021

Norveški ekstremneži Gaahls Wyrd najavljajo izid najnovejšega EP-ja z naslovom The Humming Mountain. Gre za naslednjika GastiR - Ghosts Invited, ki je izšel leta 2019. Plošček bo vseboval pet skladb in bo izšel 5. novembra pri založbi Season Of Mist. Pred izidom EP-ja pa je vsem poslušalcem že na voljo v posluh istoimenska skladba The Humming Mountain, medtem ko je celoten seznam komadov sledeč:

The Seed
The Humming Mountain
The Dwell
Awakening Remains – Before Leaving
The Sleep

24. 9. 2021

Green Lung so posneli videospot za aktualni single Graveyard Sun s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Black Harvest, ki izide 22. oktobra pri založbi Svart Records. Video je režiral Billy Howard Price.24. 9. 2021

Avstralska death/thrash metal zasedba Killrazer bo 12. novembra izdala album The Burial Begins. Tracklista:

Stations Of The Cross
Salt In The Wounds
Suicide Command
The Legions
Sunken
Seven Years
Unleash Hell
Silence Your Insolence
Burn In Hell
The Burial Begins

24. 9. 2021

Tudi ameriški thrasherji Fueled by Fire bodo 12. novembra izdali nov material. Gre za EP z naslovom Past​.​.​.​Present​.​.​.​No Future Pt. 1, ki bo izšel pri založbi M-Theory Audio, spodaj pa si lahko ogledati video za komad Bloodshed, medtem ko lahko EP prednaročite tukaj.


24. 9. 2021

Francoska doom metal zasedba Indigo Raven na ogled ponuja videospot za tretji single Where Lies Our Heart z debitantskega albuma Looking For Transcendence, ki bo izšel 22. oktobra pri založbi Argonauta Records. Video je režirala in zmontirala Estelle Vernay.


24. 9. 2021

Kalifornijski death/doom metal dvojec Apparition je objavil skladbo Nonlocality s prihajajočega dolgometražnega prvenca Feel, ki bo izšel 22. oktobra pri založbi Profound Lore Records.

Tracklista je sledeča:
Unequilibrium
Drowning In The Stream Of Consciousness
Nonlocality
Perpetually Altered
Entanglement
Feel

24. 9. 2021

Finski doom/stoner trio Funeral For Two je včeraj pri založbi Inverse Records izdal svoj drugi EP z naslovom II, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

II prinaša naslednji skladbi:
The Curse Of Lord
La Muerte

24. 9. 2021

Avstralski black/death metal veterani Vahrzaw, katerih začetki segajo v zgodnja 90. leta, v posluh ponujajo skladbo The Pessimist z novega studijskega albuma The Trembling Voices Of Conquered Men, ki bo izšel 10. decembra pri založbi Transcending Obscurity Records.

Tracklista je sledeča:
The Trembling Voices...
Death Of An Unknown Architect
Waiting With The Wolves
As Ships Upon Shores
Vultures
The Pessimist
...Of Conquered Men

24. 9. 2021

Ameriška melodična black metal zasedba Necrofier je objavila videospot za skladbo Betrayal Of The Queen s prihajajočega studijskega prvenca z naslovom Prophecies Of Eternal Darkness, ki bo izšel 22. oktobra pri založbi Season Of Mist.24. 9. 2021

Poljska doom metal četverica z imenom Tankograd je prejšnji teden pri založbi Piranha Music izdala nov dolgometražni album Klęska, ki ga lahko v celoti preverite na Bandcampu.

Klęska ponuja naslednje skladbe:
Za ofiarną służbę
Nie Dać Się Zarżnąć
Niech Liczą Trupy
Hańba
SLAM
Nostalgia
Polska

24. 9. 2021

Avstrijska progressive/psychedelic rock zasedba Sound Dealer predstavlja videospot za skladbo Bombs, prvi single s prihajajočega koncertnega albuma Red Room Session, ki bo izšel 15. oktobra pri založbi StoneFree Records.

Skupino sestavljajo kitarist Armin Polsinger, basist David Kinzer, bobnar Gabriel Cresnar in vokalist Marco Hutegger.

24. 9. 2021

Nemški doom/sludge metal kvartet Confusion Master se vrača s svojim drugim albumom Haunted, ki bo izšel 19. novembra pri založbi Exile On Mainstream. Album so posneli z Lutzom Baumannom, medtem ko so mastering zaupali Jamesu Plotkinu (Khanate, Sunn O))), Pelican). Tukaj je na voljo tudi dražilnik za prihajajočo izdajo.

Haunted prinaša naslednje skladbe:
Viking X
The Cannibal County Maniac
Casket Down
Jaw On A Hook
Haunted (digital/CD bonus track)
Under The Sign Of The Reptile Master (digital bonus track)

24. 9. 2021

Nemški heavy metal okultisti The Night Eternal predstavljajo videospot za nov single Elysion (Take Me Over) s prihajajočega debitantskega albuma Moonlit Cross, ki bo izšel 5. novembra na vinilu pri založbi Ván Records in na kaseti pri Dying Victims Productions.

Moonlit Cross prinaša naslednje skladbe:
Manbelyst
Elysion (Take Me Over)
Cloaked In Darkness
Son Of Sin
Deadly As A Scythe
Shadow's Servants
Prison Of Flesh
Closeness In Suspension
Moonlit Cross

24. 9. 2021

Španska psihedelična stoner/doom metal zasedba Ered Guldur je v začetku tega meseca izdala nov EP Palantir's Quest, ki prinaša 16-minutno naslovno skladbo.

24. 9. 2021

Finski death metal barbari Huoripukki so v začetku tega tedna pri Fallen Temple končno izdali svoj debitantski album z naslovom Ikuinen Kamppailu, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Spisek skladb je sledeč:
Intro + Voima on oikeutta
Rauta-aika
Kutsu Pimeydestä
Valkyriain Hylkäämä
Verikaste
Antropomorfia
Kuvainraastaja
Kuolinnaamio

KONCERTI & FESTIVALI
23. 10. 2021
Chains, Decatholicize, Løben
KUD Channel Zero
28. 10. 2021
KoD: Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana