NOVICE

29. 6. 2021

Velenjski promoter Železni Aktivizem je nedavno naznanil, da letošnja edicija festivala Vratolom bo. Podrobnejše informacije še sledijo.

29. 6. 2021

V petek, na slovenski dan državnosti, je dvojec Darkthrone preko založbe Peaceville Records v digitalni obliki ter na zgoščenki, vinilni plošči in limitirani izdaji s kaseto izdal svoj 19. studijski album z naslovom Eternal Hails...... Kot je že nekaj časa znano, vsebuje album 5 pesmi:

His Master's Voice
Hate Cloak
Wake of the Awakened
Voyage to a North Pole Adrift
Lost Arcane City of Uppakra

29. 6. 2021

Norveški stoner punksi Bokassa predstavljajo videospot za single Careless (In The Age Of Altruism) s prihajajočega studijskega albuma Molotov Rocktail, ki bo izšel 3. septembra pri založbi Napalm Records.

Tracklista albuma je sledeča:
Freelude
So Long, Idiots!
Pitchforks'R'Us
Hereticules
Low (And Behold)
Godless
Molotov Rocktail
Burn It All (P.T.S.D.E.A.D)
Careless (In The Age Of Altruism)
Code Red
Immortal Space Pirate 3: Too Old For This Sith

29. 6. 2021

Britanskim stoner metal veteranom Orange Goblin se je pridružil nov basist Harry Armstrong (Blind River, Earls Of Mars, End Of Level Boss, Decomposed, Hangnail).

V živo se bodo na domačih tleh predstavili že konec prihodnjega meseca, medtem ko je skupina med drugim napovedana tudi za Dome of Rock Festival v Salzburgu, ki naj bi se zgodil 4. decembra.

29. 6. 2021

Doom metal legendi Bobby Liebling (Pentagram) in Dave Sherman (Earthride, Galactic Cross, Weed Is Weed, ex-Spirit Caravan) v posluh ponujata skladbo South Of The Swamp. Gre za prvo skladbo z remasterizirane in delno remiksane kolekcije neizdanih skladb z naslovom Nite Owl (poznane tudi kot The Basement Tapes ali Basement Chronicles), ki bo izšla 29. oktobra pri založbi Svart Records. Delčke skladb lahko slišite tudi v kultnem dokumentarcu o skupini Pentagram z naslovom Last Days Here, tokrat pa bodo uradno prvič na voljo v celoti.

Nite Owl ponuja naslednje skladbe:
I'm Takin' No More
Drop The Gun
You're Like The Wind
All Lit Up
Last Call
Space Marshall
Sweet Street Cheater
Nite Owl
South Of The Swamp

29. 6. 2021

ToxicRose predstavljajo besedilni video za najnovejši single Outta Time, ki je že na voljo na vseh digitalnih glasbenih platformah.

29. 6. 2021

Švedski stoner/doom metal kvartet Wolves In Haze na ogled ponuja videospot za prvi single Green River Speaks s prihajajočega studijskega albuma Chaos Reigns, ki bo izšel 3. septembra v sodelovanju z založbama Majestic Mountain Records in Tvåtakt Records.

Skupino iz Gothenburga po novem sestavljajo kitarist Olle Hansson, kitarist/vokalist Manne Olander, basist Emil Rolof in bobnar Kalle Lilja.

29. 6. 2021

Apalaški heavy rockerji Jakethehawk so objavili nov single, priredbo Seven Devils britanske indie rock skupine Florence And The Machine.

Jakethehawk so februarja letos pri založbi Ripple Music izdali drugi studijski album, ki nosi naslov Hinterlands.

29. 6. 2021

Britanska stoner/doom metal zasedba Green Lung predstavlja skladbo Leaders Of The Blind, prvi single s prihajajočega drugega dolgometražnega albuma Black Harvest, ki bo izšel 22. oktobra pri založbi Svart Records.

Black Harvest prinaša naslednje skladbe:
The Harrowing
Old Gods
Leaders Of The Blind
Upon The Altar
Graveyard Sun
Black Harvest
You Bear The Mark
Reaper’s Scythe
Doomsayer
Born To A Dying World

29. 6. 2021

Ameriška doom metal/hard rock zasedba Doctor Smoke je podpisala za založbo Ripple Music, pri kateri bo 3. septembra izdala studijski album z naslovom Dreamers And The Dead. Spodaj si lahko ogledate tudi svež videospot za prvi single This Hallowed Ground.

Tracklista je sledeča:
Reborn Into Darkness
These Horrid Things
Waking Dreams
Out Of Time
Been Here Forever
What Lies Beyond
Dreamers And The Dead
Vexed
The Rope
This Hallowed Ground

Doctor Smoke so vokalist/kitarist Matt Tluchowski, kitarist Steve Lehocky, basist Jeff Young in bobnar Cody Cooke.

29. 6. 2021

Škotski underground veteran Tommy Concrete (ex-The Exploited, Psychotic Depression, Tommy Concrete and the Werewolves) je prejšnji teden pri Trepanation Recordings izdal nov solo album Hexenzirkel, ki ga lahko v celoti preverite na Bandcampu. Na albumu kot gostujoči vokalisti sodelujejo Laura Gilchrist (King Witch), Jenni Sneddon (Juniper Grave), Michael Brannagh (Tommy Concrete and the Werewolves, ex-Warrior Soul), Christian Kimmet (Love/Hate, ex-Warrior Soul), Jamie Herkes (Tommy Concrete and the Werewolves, Critkill) in Bryan Ramage (Ramage Inc.), ki je poskrbel tudi za produkcijo, miks in mastering.

Tracklista je sledeča:
What Unknown Force
Practice For The Apocalypse
Entombed With My Pride By My Side
The Blind Man Shines Light On The Truth
Escapism And Lethargy
All Of This Will Be Eaten By The Sun

KONCERTI & FESTIVALI
28. 7. 2021
ODPOVEDANO! Slipknot
Stadthalle, Gradec, Avstrija
28. 7. 2021
Železna Retrospektiva: Sickbreed, Theodore
Letni kino ob Škalskem jezeru, Velenje
29. 7. 2021
MetalDays 2021
Tolmin
29. 7. 2021
ACFH: Koikoi, Haloban
Pruh, Svečina
30. 7. 2021
Paragoria, Agan, Glista, Razvalina
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
31. 7. 2021
Monfy Sound Fest 2021
Area Verde, Monfalcone, Italija