VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
13. 1. 2022

Pri Century Media Records sta danes na programu dve premieri. Najprej bo ob 11. uri premierno predstavljena pesem Orcus Mouth od Mass Worship z albuma Portal Tombs, ki izide 4. februarja, nato pa še ob 17. uri pesem Childhood's End od Angelus Apatrida s samonaslovljenega albuma, ki je bil izdan lani.

13. 1. 2022

Phillip H. Anselmo & The Illegals sporočajo, da so zaradi potovalnih negotovosti v tem koronskem času primorani odpovedati vse nastope na festivalih po vsej Evropi (Hell Awaits, Rockstadt Extreme, Brutal Assault, Alcatraz in Bloodstock). 

13. 1. 2022

Trollfest so pred nekaj dnevi objavili povsem sveži single Dance Like A Pink Flamingo. Samooklicani pionirji »true norwegian balkan« metala pa so razkrili še dve informaciji. Zasedba se je namreč odločila, da v soboto, 15. januarja, nastopi na norveškem šovu Melody Grand Prix, ki je pravzaprav predizbor za Evrovizijo. Če bi tako njim kot Eskimo Callboy uspel preboj, bo letošnji izbor kar dobro metalsko zastopan. Trollfest pa so ob izdaji singla najavili tudi nov, zaenkrat še neimenovan album, ki je že posnet v celoti.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Cult Of Luna objavljajo videospot za drugi single Into The Night s prihajajočega dolgometražca The Long Road North. Osmi studijski album zasedbe naj bi izšel 11. februarja pri založbi Metal Blade Records.

The Long Road North prinaša naslednje skladbe:
Cold Burn
The Silver Arc
Beyond I (feat. Mariam Wallentin)
An Offering to the Wild
Into the Night
Full Moon
The Long Road North
Blood Upon Stone
Beyond II (feat. Colin Stetson)

13. 1. 2022

Poljski death metalci Catharsis so izdali prvi videospot s svojega zadnjega albuma Human Failures, ki je izšel sredi leta 2021 pri založbi Mad Lion Records. Videospot je bil posnet v originalnih ruševinah mavzoleja v bližini palače v Sławikówu (Poljska), s čimer odraža navdušenje skupine nad starimi črno-belimi grozljivkami.

13. 1. 2022

Kanadčani The Design Abstract so objavili videospot za komad The Hybrid Awakening. S spotom so ovekovečili njihovo prvo srečanje oziroma prve vaje v živo z novim članom.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Japonci Survive bodo izdali svoj prvi live plošček, ki so ga naslovili Live At Death Valley. Izšel bo pomladi pri Pest Records, seznam komadov pa je sledeč:

Degenerate
Wrath
Fuck Against Authority
Obey Your Own Army Corps
Rules Of Lies
Immortal Warriros
Human Misery
the Road to hell is paved by goodwill

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Thrash metalci Incrypt so objavili single Extermination. Ta se nahaja na že najavljenem celovečercu Thrashing Extinction, ki bo izšel 25. februarja pri Wormholedeath.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Nizozemski melodeath thrasherji Insurrection so med snemanjem in izdajo svojega celovečernega prvenca Circles Of Despair, ki je izšel 2019 pri Headbangers/Big Bad Wolf Records, odigrali zelo poseben enkraten koncert. Takratni izbor skladb je bil ekskluzivno aranžiran v orkestralno različico z violončelom in zborom, izveden pa na nizozemskem festivalu Freeze v mestu Leeuwarden konec leta 2018. The Deepest Depths je bila ena izmed predstavljenih skladb, ki so jo tisti večer zaigrali na polnem prizorišču. Videoposnetek te v živo predstavljene skladbe si lahko ogledate spodaj.

13. 1. 2022

Vikingi Heidra bodo 8. aprila izdali plošček To Hell Or Kingdom Come. Ta zaključuje tematsko trilogijo z naslovom The Dawn Trilogy. Zasedba bo že jutri predstavila prvi single Dusk, ki si ga lahko predčasno shranite na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Kanadčani Fall Of Stasis objavljajo prvi video The Cult s svojega prvenca The Chronophagist. Kot pravijo sami, se album sprehaja od black metala do progresivnih pasaž in tako predstavlja brutalno simfoničnost glasbe. Izid albuma je napovedan za 25. februarja in bo obsegal naslednje skladbe:

Wilted Forests
Fall of Stasis
Drunken Howl
Baal Arise
The Cult
Twilight Carnival
Baron
The Last Waltz
Swarm Of Casualties
The Chronophagist (Feat. Viky Boyer)

13. 1. 2022

Power metal zasedba Moonlight Haze je objavila besedilni videospot za single We´ll Be Free, ki se nahaja na prihajajočem studijskem albumu Animus. Ta bo izšel 18. marca pri Scarlet Records, naslovi komadov pa so sledeči:

The Nothing
It’s Insane
Kintsugi
Animus
The Thief and the Moon
Midnight Haze
Tonight
Never Say Never
We’ll Be Free
A Ritual of Fire
Horror & Thunder

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Season of Mist so med svoje člane povabili death/doom dvojec OAK. Njihovi prvi izdaji Lone lahko prisluhnete tukaj, drugi dolgometražni album pa bo pri omenjeni založbi izšel konec leta.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Finski death/black metalci OvDeth so razkrili drugi single s prihajajočega EP-ja Mortal Burden. Ta nosi naslov Saturn Devoured in je na voljo za poslušanje na vseh vodilnih glasbenih platformah.

13. 1. 2022

One-man industrial electro projekt 800 Throats je objavil single The Feed. Ta se nahaja na prihajajočem EP-ju Day Of The Woman, ki bo izšel 28. januarja pri Epictronic.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Švedski melodični heavy metal/rock band JD Miller se vrača z novim singlom Inside The Night.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Finski one-man melodic death metal projekt Shade Of Sorrow je objavil single Meteor.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Ameriški heavy metalci Immortal Sÿnn so objavili videospot za komad Anamnesis. Ta se nahaja na aktualnem albumu Force Of Habit.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Finska death metal zasedba Hautajaisyö bo konec letošnjega leta pri Inverse Records izdala že četrti studijski album, ki bo nosil naslov Ei Hauta Kysy Lupaa. Prvemu singlu Kuuleeko kukaan lahko prisluhnete tukaj.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Kanadski black/death metalci Arkos objavljajo prvi single Carcasse. Komad boste lahko našli na prihajajočem albumu Forges, ki bo izšel 3. marca.

13. 1. 2022

Finski post-metalci Light Beneath bodo 25. marca pri Inverse Records izdali samonaslovljeni prvenec. Tukaj že lahko prisluhnete singlu Sirens.

Avtorica: Tina Urek
13. 1. 2022

Ameriški thrasherji Misfire v obliki videospota predstavljajo single Fractured z albuma Sympathy for the Ignorant.

13. 1. 2022

Francoski prog/black/post metalci Orob so prejšnji mesec v samozaložbi izdali prvenec Aube noir, ki ga lahko poslušate spodaj.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 1. 2022
ODPOVEDANO! The Black Dahlia Murder, Rings of Saturn, Viscera
Kino Šiška, Ljubljana
21. 1. 2022
ODPOVEDANO! Tormentor, Cult of Fire
Orto Bar, Ljubljana
25. 1. 2022
Swallow the Sun, Avatarium
Orto Bar, Ljubljana
29. 1. 2022
Madness of the Fall III: Dickless Tracy, Decatholicize, Human Host Body
Klub eMCe plac, Velenje
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana