VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
29. 6. 2022

Whitesnake so včeraj sporočili, da v ekipi razsajajo bolezni. Prvo je zbolel kitarist Reb Beach, sledil mu je bobnar Tommy Aldridge. Oba se sicer počutita veliko bolje, a žal je sedaj zbolel vokalist David Coverdale. Spopada se s sinusno okužbo, zaradi katere naj bi mu zdravnik odredil 5 dni tišine in počitka. Zasedba je bila primorana odpovedati vse koncerte v tem tednu, in sicer v Milanu, na Dunaju in žal tudi sobotni koncert v Zagrebu. Organizatorji bodo tekom današnjega dne sporočili možnosti glede vračila vstopnic, obenem pa se dogovarjajo za samostojni koncert zasedbe Steel Panther v Tvornici. Za vse informacije spremljajte dogodek na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
29. 6. 2022

Čez dober teden se ameriške thrash legende Death Angel vračajo nazaj v Evropo in nadaljujejo, kjer so končali pred dvema letoma. Evropska turneja zasedbe se bo začela 8. julija, pri nas pa se bodo fantje ustavili na festivalu MetalDays.

29. 6. 2022

Megadeth so eni izmed mnogih izvajalcev, ki so v sodelovanju z ArteConcert objavili celoten posnetek nastopa na letošnji različici festivala Hellfest. Zasedba je odigrala sledeče komade:

Hangar 18
Dread And The Fugitive Mind
The Threat Is Real
Angry Again
The Conjuring
Sweating Bullets
Conquer Or Die
Dystopia
A Tout Le Monde
Trust
Symphony Of Destruction
Peace Sells
Holy Wars

Avtorica: Tina Urek
29. 6. 2022

Obsidious, kjer delujejo bolj ali manj vsi nekdanji člani zasedbe Obscura, so predstavili špansko različico singla Sense Of Lust. Nova verzija tako nosi naslov Turbia Pasión, vokalist Javi Perera pa je kot osrednji razlog za to odločitev navedel enostaven poklon vsem oboževalcem iz Španije, poleg vsega pa od tam izvira tudi on sam.

Avtorica: Tina Urek
29. 6. 2022

Italijanski metalci Celtic Hills so objavili videospot za pesem Villacher Kirchtag z aktualnega albuma Huldufólk.

29. 6. 2022

Belgijski atmosferični post-black metalci Soul Dissolution bodo 30. septembra pri Viridian Flame Records izdali že tretji celovečerni album, naslovljen Sora. Zasedba je album napovedala z objavo videospota oziroma komada The Absolving Tide.Avtor fotografije je Peter Baele.

Avtorica: Tina Urek
29. 6. 2022

Američani Yautja, ki so zapisani grindcore/sludge metal glasbi, so objavili live video za komad Catastrophic. Ta je vzet s še zmeraj aktualnega lanskega albuma The Lurch.

29. 6. 2022

Finski black metal dvojec Pestilent Hex premierno v digitalni obliki predstavlja album The Ashen Abhorrence. Tega lahko preverite na Youtubu.

29. 6. 2022

Avantasia so včeraj razkrili nove podrobnosti glede prihajajočega studijskega albuma. A Paranormal Evening with the Moonflowers Society bo izšel 21. oktobra pri Nuclear Blast Records. Avtor naslovnice je švedski ilustrator Alexander Jansson, za produkcijo je poskrbel kar sam Tobias Sammet, pomagal pa mu je kitarist Sascha Paeth, ki je poskrbel tudi za miks. Prednaročila se bodo začela v kratkem, naslovi pa so sledeči:

Welcome to the Shadows
The Wicked Rule the Night
Kill the Pain Away
The Inmost Light
Misplaced among the Angels
I Tame the Storm
Paper Plane
The Moonflower Society
Rhyme and Reason
Scars
Arabesque

Avtorica: Tina Urek
29. 6. 2022

Nemški black metalci Nocturnis so podpisali za založbo Black Sunset/MDD, kjer bodo jeseni izdali album, ki se bo tematsko ukvarjal s prvo svetovno vojno. Več informacij sledi.

29. 6. 2022

Portugalski black metalci Gaerea se vračajo z novim singlom Salve, ki naj bi bil objavljen danes tekom dneva (klik za dražilec). Gre za prvi single s prihajajočega albuma Mirage, ki bo izšel 23. septembra pri založbi Season Of Mist in bo obsegal naslednje komade:

Memoir
Salve
Deluge
Arson
Ebb
Mirage
Mantle
Laude
Dormant (bonus track)

29. 6. 2022

Sveža black metal zasedba Eihort iz Londona se predstavlja že s svojim drugim singlom Holy Venom On The Lips Of The Whore s prihajajočega prvenca Consuming the Light.Prvi single Through The Oil And Blood pa lahko slišite tukaj.

29. 6. 2022

Basist Marco Mendoza, znan po sodelovanju z bandi, kot so Thin Lizzy, Whitesnake, Journey, Ted Nugent in The Dead Daisies, je posnel novi album z naslovom New Direction. Ta bo izšel 16. septembra pri Mighty Music, naslovi komadov pa so sledeči:

Take It To The Limit
I Just Can’t Get Over You
Light It Up
Walk Next To You
Shoot For The Stars
All That I’m Living For
Free Ride
Can’t Explain It
Scream And Shout
New Direction

Avtorica: Tina Urek
29. 6. 2022

Moonlight Haze so objavili videospot za komad Kintsugi, ki se nahaja na njihovem aktualnem albumu Animus.

Avtorica: Tina Urek
29. 6. 2022

Industrialci Heartlay so posneli vizualizer za single Broken Seams, ki ga lahko med drugim preverite na YouTubu.

29. 6. 2022

Francoski melodični thrash metalci Deficiency so posneli videospot za pesem The Feathers s svojega letošnjega albuma Warenta. Tracklista:

Warenta
Dichotomy
I Am The Misfortune Herald
The Black Book
The Feathers
Lumpendoktor
Ludma
A Fire Asleep
Alleviate The Suffering
Real Is Revealed

KONCERTI & FESTIVALI
5. 7. 2022
Five Finger Death Punch
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
6. 7. 2022
Rockharz Open Air 2022
Ballenstedt, Nemčija
7. 7. 2022
Masters of Rock 2021
Vizovice, Češka
7. 7. 2022
ODPOVEDANO! Aerosmith
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
8. 7. 2022
Guns N' Roses
Olympiastadion, München, Nemčija
8. 7. 2022
Odprto/Open: Razvalina
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana