VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
28. 6. 2022

Brutal Partysan, organizator festivala Brutal Janez Fest 2022, je objavil razpored nastopajočih, ki zgleda tako:

petek, 12. avgust:
Uporabniki
In Heaven
Decline The Fall
Sear Bliss
Melechesh

Sobota, 13. avgust:
Iritator
Reach A.D.
Haloban
Snøgg
Vulvathrone
Noctiferia

28. 6. 2022

Petek, 30. september, je zaznamovan kot dan, ko bodo Eruption v Orto Baru uradno predstavili prihajajoči celovečerec Tellurian Rapture. Da bo na dogodku še bolj veselo, so v svojo družbo povabili še legende Sarcasm in italijanske speed/thrash metalce Tytus. Vstopnice so že v prodaji, več pa boste izvedeli na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
28. 6. 2022

Poljaki Vader so objavili drum cam video za pesem Reborn In Flames, ki so jo posneli na poljskem festivalu Mystic Festival. Če ste torej zamudili Michala Andrzejczyka v živo v Ljubljani, ga lahko preverite v spodnjem videu.Avtor fotografije: Foto Gig Art Pl.

28. 6. 2022

Mračnjaki Katatonia so podpisali pogodbo z založbo Napalm Records. Z njimi bodo pisali novo poglavje v zelo uspešni karieri, samo sklepamo pa lahko, da se obeta tudi nova studijska izdaja.

Avtorica: Tina Urek
28. 6. 2022

Kanadski tehnični death metalci Cryptopsy se trenutno mudijo v studiu, kjer poteka snemanje novega materiala. Gre za prvo izdajo po letu 2018, ko je izšel EP The Book Of Suffering - Tome II, oziroma prvo dolgometražno izdajo po letu 2012, ko je izšel njihov samonaslovljeni sedmi studijski album.

Avtorica: Tina Urek
28. 6. 2022

Švedska melodična metalcore/metal zasedba Soilwork je posnela animirani video za Nous Sommes La Guerre s prihajajočega albuma Övergivenheten, ki bo izšel 19. avgusta pri Nuclear Blast.

28. 6. 2022

Poljaki Black River, katerih član je tudi Tomasz Orion Wróblewski (Behemoth), so izdali album Generation aXe. Album je izšel pri založbi Mystic Production. Ob izidu dolgometražca je zasedba izdala tudi video za skladbo Civil Army.

28. 6. 2022

Finski groove metalci Lost Society so objavili video za komad Stitches s prihajajočega albuma z naslovom If the Sky Came Down, ki bo izšel 30. septembra pri Nuclear Blast Records.

28. 6. 2022

Zasedba Volbeat se bo konec jeseni mudila po Evropi. Družbo jim bo delala zelo zanimiva druščina, in sicer reggae metalci Skindred, grindcore legende Napalm Death in moderni heavy metalci Bad Wolves. Nam najbližje se bodo ustavili 22. novembra na Dunaju (Stadthalle).

Avtorica: Tina Urek
28. 6. 2022

Vomit Forth so objavili videospot za single Carnivorous Incantation. Ta se nahaja na njihovem prihajajočem albumu Seething Malevolence, s katerim bodo 8. julija debitirali pri Century Media.

Avtorica: Tina Urek
28. 6. 2022

Prvenec Dark Mysteries of Time & Eternity od ameriških black metalcev Moribund Dawn je v celoti na voljo za poslušanje.

28. 6. 2022

Breaking In A Sequence so postali band, pri katerih je nekoč bobnal David Silveira. Nekdanji bobnar zasedbe Korn je zapustil band zaradi želje po preživljanju več časa z družino. Zasedba je medtem že sporočila, da so s Silveiro posneli nov EP, v času do izida pa bodo iskali novega bobnarja.

Avtorica: Tina Urek
28. 6. 2022

Rob Zombie je objavil videospot za komad Shake Your Ass - Smoke Your Grass. Gre za komad iz zelo dobro sprejetega albuma The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy, saj je izdaja po dolgem času kraljevala na različnih svetovno znanih glasbenih lestvicah.

Avtorica: Tina Urek
28. 6. 2022

Nemci Primal Fear so objavili besedilni video za pesem Running In The Dust s prihajajočega samonaslovljenega albuma, ki izide 15. julija pri Atomic Fire Records. Tracklista:

Primal Fear
Chainbreaker
Silver & Gold
Promised Land
Formula One
Dollars
Nine Lives
Tears Of Rage
Speedking
Battalions Of Hate
Running In The Dust
Thunderdome

Bonus Tracks:
Breaker (Accept Cover)
Chainbreaker (live)
Running In The Dust (live)

28. 6. 2022

Britanski black metalci The Infernal Sea sporočajo, da so zaključili s snemanjem in masteringom svojega četrtega dolgometražca. Ostale informacije so zaenkrat še zavite v tančico skrivnosti.

28. 6. 2022

Nemški simfoničarji Beyond the Black so razkrili single Reincarnation, katarega videospot lahko preverite spodaj.

28. 6. 2022

Ameriški death metalci Guillotine A.D. so objavili svoj drugi album Born to Fall, ki ga lahko preverite spodaj.

28. 6. 2022

Danski deathcorovci Cabal so objavili videospot za pesem Exsanguination s prihajajočega albuma Magno Interitus, ki ga že lahko prednaročite ali shranite. Ta bo izšel 21. oktobra pri Nuclear Blast Records.

28. 6. 2022

Italijanski progresivci Avelion so izdali single Bound to Blackness, ki ga lahko med drugim preverite spodaj.

28. 6. 2022

Belgijska melodična gothic/doom metal/darkrock zasedba Black Reuss, za katero stojita Maurizio Dottores (vokal in instrumenti), ki piše vso glasbo in besedila, in Diego Rapacchietti (bobni), je podpisala za Sliptrick Records. Albumu Metamorphosis iz lanskega leta naj bi sledili še trije, in sicer Journey, Arrival in Death, vsega skupaj torej štiri poglavja, o katerih zaenkrat pa še ni znanega nič več.

28. 6. 2022

Belgijski black metalci Provectus so minuli mesec izdali dolgometražni prvenec Postero Mundi, ki ga lahko preverite spodaj. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji bandov, kot so Dissection, Immortal, Nargaroth, Taake in Windir.

KONCERTI & FESTIVALI
5. 7. 2022
Five Finger Death Punch
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
6. 7. 2022
Rockharz Open Air 2022
Ballenstedt, Nemčija
7. 7. 2022
Masters of Rock 2021
Vizovice, Češka
7. 7. 2022
ODPOVEDANO! Aerosmith
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
8. 7. 2022
Guns N' Roses
Olympiastadion, München, Nemčija
8. 7. 2022
Odprto/Open: Razvalina
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana