NOVICE

22. 10. 2021

Ameriški blackened death/domm metalci Summoner's Circle so objavili videospot za pesem Apostasy s svojega studijskega albuma Chaos Vector, ki je izšel 27. avgusta letos.
22. 10. 2021

Finska atmosferična metal zasedba Alase je na YouTubu objavila video za single z naslovom Unburden. Za naslovnico je poskrbel Sakke Paavola.
22. 10. 2021

Zasedba Einschlog je začela delovati leta 2012 pod prvotnim imenom Franz Jösef I., ki so ga z izidom svojega prvega albuma spremenili v ime, pod katerim jih poznamo danes. Tričlansko prleško heavy metal zasedbo sestavljajo Denis Ilješ na vokalu in basu, Marjan Kovačič na kitari in Timo Kosi na bobnih, ki se je pridružil skupini leta 2018 kot zadnji, istočasno pa je za bas kitaro prijel vokalist Denis.

S pridružitvijo novega člana se je zasedba odličila, da je končno nastopil pravi čas za korak k albumu, ki bo vseboval izključno avtorske komade. Glede na to, da so v življenju vseh članov zasedbe že od nekdaj prisotni trši zvoki, je v glasbi možno čutiti prisotnost njihovih vzornikov, kot so Slayer, Megadeth, Metallica, Pomaranča, Iron Maiden, AC/DC, Judas Priest, Black Sabbath, Venom, Kraftwerk, Kiss in podobni. Iz mešanice vsega, kar jih je v glasbi skozi leta obdajalo, so poskušali izpeljati svoj zvok, v katerem je čutiti predvsem prleško melanholijo in temačnost, čeprav so besedila izključno v angleškem jeziku.

Glasbo je prispeval kitarist Marjan, besedila vokalist Denis, za aranžmaje pa so poskrbeli kot band v celoti. Prvenec Guts & Glory je nastal pod taktirko producenta Tilena Sapača iz studia Homeland Production, obeta pa dobro dozo kombinacije metala in hard rocka, ki ga zaznamujejo predvsem izvirni kitarski rifi, težka bobnarska roka in surov vokal, česar v današnji preveč zlikani glasbeni industriji že skoraj primanjkuje. Z desetimi komadi želijo predstaviti svojo unikatno zgodbo in zvok, ki vas zagotovo ne bo pustil ravnodušnih, dokaz za to pa predstavlja spodnji komad z naslovom Power and Greed.

21. 10. 2021

Avstralski blackened thrash/death metal novinci Idle Ruin (Liam Anthony (bobni in glavni vokal), Kaleb Doherty (kitara in vokal) in Tim Maastricht (bas)) bodo na novo izdali svoj samonaslovljeni EP, ki je izšel decembra lani v samozaložbi. Za ponovno izdajo bodo poskrbeli pri Bitter Loss Records, kjer bodo prvotni izdaji dodali še 3 bonus komade, tako da zgleda nova tracklista takole:

Whipped to Death
Spiritual Contagion
The Devil's Trade
Gods of Glass
The Devil's Trade (live)
The Inheritance (live)
Process of Suffocation (Pestilence Cover)

21. 10. 2021

God Is An Astronaut so objavili videospot za pesem Luminous Waves, ki jo najdete na njihovem letošnjem albumu Ghost Tapes #10.
21. 10. 2021

Ameriška atmosferična black metal zasedba Feral Season bo jutri pri založbi Profound Lore Records izdala svoj debitantski album Rotting Body In The Range Of Light, ki mu lahko že v celoti prisluhnete na tej povezavi. Feral Season sta Karl Cordtz (Chrch, Occlith) in Patrick Hills (Occlith).

Tracklista je sledeča:
Tied To The Sun
Methuselah
Rotting Body In The Range Of Light
Seized In Emerald Grief
Thickets
The Sigil Of Snags

21. 10. 2021

Ameriška stoner/sludge metal zasedba Mother Iron Horse je objavila nov single in naslovno skladbo drugega studijskega albuma Under The Blood Moon, ki bo izšel 5. novembra pri založbi Ripple Music.

21. 10. 2021

Po več Dirty Skunks koncertih na letnem vrtu Gala Hale bo naslednji metalski koncert tokrat že potekal v klubu. Škuc Ksb namreč danes zvečer vabi na odličen death metal paket domačih zasedb Nefarious Vermin, Razvalina, Ensanguinate in Siderean.

Več informacij najdete v našem napovedniku in na Facebooku. Vstopnina na vratih bo 8 €, razpored pa je naslednji:

19.00 vrata
19.30 Nefarious Vermin
20.15 Razvalina
21.00 Ensanguinate
22.00 Siderean

20. 10. 2021

Švedska power/doom metal zasedba Memory Garden predstavlja videospot za prvi single in naslovno skladbo novega studijskega albuma 1349, ki bo izšel 17. decembra pri založbi No Remorse Records.

Tracklista je sledeča:

Shallow Waters
Pariah
Distrust
Rivers Run Black
The Flagellants
The Messenger
The Empiric
1349
Blood Moon

Bonus skladbe za vinilno in limitirano digipak izdajo:

Unrestrained
Heart Of The Dark (Demo 1993)
Legions Of The Lost (Demo 1993)
Up From The Ashes (Demo 1993)

19. 10. 2021

Preko spletne strani The Obelisk lahko premierno prisluhnete novemu singlu Parasite s prihajajočega albuma ameriških progresivnih heavy rockerjev Old Man Wizard z naslovom Kill Your Servants Quietly, ki bo izšel 5. novembra.

Tracklista je sledeča:
I Prayed
Kill Your Servants
God Is Your Friend
I Wanna Know
Your Life
Today
Soldier’s Winter
Parasite
Falling Star
Live Forever

19. 10. 2021

Nemški power metalci Powerwolf so za single Dancing With The Dead prejeli platinasto nagrado. Gre za pesem z njihovega zadnjega albuma Call of the Wild, ki je njihov 10. po vrsti. Pesem lahko poslušate spodaj.18. 10. 2021

Spodaj si lahko ogledate najnovejši video iz hiše Beyond Helvete, in sicer za single Mass of Obedience, ki izide v fizičnem 29. oktobra preko Immortal Frost Productions.
18. 10. 2021

Finski melodičarji Wolftopia z besedilnim videom za single Wash The Spears napovedujejo svoj dolgometražni prvenec, ki bo ugledal luč sveta 17. decembra pri Inverse Records. Album lahko prednaročite tukaj, tracklista pa je naslednja:

Hound of War
The Last Embrace of the Mother
Wash the Spears
We are Pack
Predator
May He Sever the Shadow
The Alpha
I am the Storm

18. 10. 2021

Finski thrasherji Demonztrator, ki prihajajo iz zasedb, kot so ArchiTorture, BeDimmed, Ceaseless Torment, Disformed, Freedomination, Gandalf ali The Scourger, so se pridružili poljski založbi Ossuary Records, kjer bodo 1. novembra izdali svoj 2. album Sinister Forces Of Hatred, na katerem bodo naslednji komadi:

Murderlust
Proclamation
Acid Remains
The Collapse
Into The Mouth Of Madness
Intermission: Deus Volt
Crossing The Rubicon
Scavenger Of War
Nail Them All
Embryonic Evil

15. 10. 2021

Francoski blackened death metalci Varechian bodo 26. oktobra pri Sliptrick Records izdali svoj 2. album Tabula Rasa Ultima /// The Morbidoom))). Tracklista:

Fucus Effluvium Varechian Genesis
L’Ancien Monde
Astrum Argentinum
Neikromanteion Of River Acheron
Dead Tavern
Still The Warmongers
Mutant Humans Regression
So Sick, In Solaize
Re-entering Purgatory
Neikromanteion Of River Acheron (Bonus)
Still The Warmongers (Cybercore Industrial Remix By Grosso Gadgeto)

KONCERTI & FESTIVALI
23. 10. 2021
Chains, Decatholicize, Løben
KUD Channel Zero
28. 10. 2021
KoD: Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana