Na današnji dan
1987
Death Angel izdajo debitantski album The Ultra-Violence, ko ima bobnar Andy Galeon komaj 14 let
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 8. 2023

Prvi sklop »super earliest bird« vstopnic za velenjski festival MetalDays 2024, ki so šle v prodajo minuli teden, je razprodan, zato je organizator dodal v prodajo še 1000 vstopnic po isti ceni. Vstopnice z nazivom »earliest bird«, ki bodo za kakšnih 20 EUR dražje, bodo šle v prodajo, ko bo prodanih teh 1000 vstopnic. Prodaji lahko sledite tukaj.

Zaenkrat potrjeni bandi so Emperor, Blind Guardian, Korpiklaani, Caliban, Borknagar, Kampfar in Cattle Decapitation.

1. 8. 2023

Medtem ko se je letošnja edicija festivala MetalDays včeraj komaj začela, so organizatorji že naznanili prve potrditve za MetalDays 2024. Zaenkrat so potrjeni Emperor, Blind Guardian, Korpiklaani, Caliban, Borknagar, Kampfar in Cattle Decapitation.

Festival MetalDays 2024 se bo odvijal med 28. julijem in 3. avgustom v Velenju, na voljo pa je že tudi prvih 1500 »super earliest bird« vstopnic.

29. 11. 2022

Nemški metalcorovci Caliban v obliki videospota ponujajo v posluh svež single The Shadow.

21. 11. 2022

Nemška metalcore zasedba Caliban je posnela dva guitar playthrough videospota, in sicer za komada VirUS in Dystopia. Oba sta vzeta z letošnjega albuma Dystopia.

17. 6. 2022

Nemški metalcore velikani Caliban so objavili videospot za komad Darkness I Became z aktualnega albuma Dystopia.

29. 3. 2022

Nemški metalcore veljaki Caliban in Marcus Bischoff (Heaven Shall Burn) so posneli videospot za pesem VirUS, ki je del prihajajočega dolgometražca Dystopia. Album izide 22. aprila pri Century Media Records, tracklista pa je takšna:

Dystopia
Ascent of the Blessed
VirUS
Phantom Pain
Alien
sWords
Darkness I Became
Dragon
Hibernate
mOther
The World Breaks Everyone

21. 1. 2022

Nemški metalcore veterani Caliban objavljajo videospot za komad Ascent Of The Blessed, ki ga boste lahko našli na njihovem najnovejšem dolgometražcu Dystopia. Sicer datum izida še ni znan, bo pa album izšel pri založbi Century Media Records.

18. 5. 2021

Nemci Caliban so v petek izdali težko pričakovani album Zeitgeister, ki njihovo glasbo predstavi v maternem jeziku. Ob izidu so predstavili še videospot za komad Nichts ist für immer.

Avtorica: Tina Urek
19. 4. 2021

Čez slabi mesec dni bodo Caliban izdali celovečerec Zeitgeister, katerega posebnost so komadi, v celoti odpeti v nemškem jeziku. Pred nekaj dnevi so objavili videospot za novi komad nICHts.

Avtorica: Tina Urek
22. 3. 2021

Nemški metalcore veterani Caliban so predstavili komad Intoleranz, ki se nahaja na prihajajočem albumu Zeitgeister. Komad je bil že enkrat izdan – »Intolerance« ima namreč svoje mesto na njihovi debitantski izdaji A Small Boy In A Grey Heaven. Spomnimo, da bo Zeitgeister v celoti odpet v nemščini, izšel pa bo 14. maja pri Century Media. Morda je vredno omeniti še to, da bodo poleg povsem novega komada nICHts na ploščku predelane pesmi preteklih izdaj.

Avtorica: Tina Urek
4. 3. 2021

Nemško-avstrijska naveza Oceans za 30. april pri založbi Nuclear Blast napoveduje album We Are Not Okay, s katerim opozarja na nevarnost depresije in duševnih bolezni ter njihove posledice. Pred časom so izdali tudi zelo nazoren video izdelek za istoimensko pesem s prihajajočega albuma, ki si ga lahko ogledate spodaj. Svoj glas je tukaj posodil tudi Andy Dörner (Caliban).

Avtorica: Mateja Felc
12. 2. 2021

Ko so nemški metalcore veterani Caliban posneli priredbo komada Sonne od Rammstein, so jih odlične kritike poslušalcev in očitno ponovna vzljubitev domačega jezika prepričale k temu, da posnamejo dolgometražec v celoti zapet v nemščini. Tako je nastal Zeitgeister, ki bo pri Century Media Records izšel 14. maja.

Avtorica: Tina Urek
21. 8. 2018

Vitja predstavljajo videospot za skladbo Overdose, v kateri na vokalu gostuje tudi Andy Dörner iz skupine Caliban. Gre za skladbo s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Mistaken, ki bo izšel 28. septembra pri založbi Century Media Records.

14. 8. 2018

Thou predstavljajo videospot za skladbo The Changeling Prince s prihajajočega albuma z naslovom Magus, ki bo izšel 31. avgusta pri Sacred Bones Records. Po treh izdanih EP-jih je to že njihova četrta izdaja v letošnjem letu.

Magus prinaša naslednje skladbe:
Inward
My Brother Caliban
Transcending Dualities
The Changeling Prince
Sovereign Self
Divine Will
In The Kingdom of Meaning
Greater Invocation Of Disgust
Elimination Rhetoric
The Law Which Compels
Supremacy

18. 7. 2018

Saltatio Mortis so objavili videospot za priredbo We Drink Your Blood, ki jo v originalu izvajajo nei power metalci Powerwolf. Skladba se nahaja na drugem disku posebne mediabook verzije novega albuma Powerwolf z naslovom The Sacrament Of Sin, ki izide ta petek pri založbi Napalm Records. Drugi disk z imenom Communio Lupatum prinaša priredbe v izvedbi izvajalcev, kot so Eluveitie, Heaven Shall Burn, Amaranthe, Mille Petrozza (Kreator), Marc Görtz (Caliban) in drugi.

Communio Lupatum ponuja naslednje predelave:
Epica - Sacred & Wild
Saltatio Mortis - We Drink Your Blood
Caliban - Kiss Of The Cobra King
Battle Beast - Resurrection By Erection
Heaven Shall Burn - Night Of The Werewolves
Kadavar - The Evil Made Me Do It
Kissin' Dynamite - Let There Be Night
Amaranthe - Army Of The Night
Mille Petrozza & Marc Görtz - Amen & Attack
Eluveitie - When The Saints Are Going Wild

KONCERTI & FESTIVALI
23. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 4. 2024
Consumer, Trigger
Kontejnr, Postojna
23. 4. 2024
Northern Revival
Dvorana Gustaf, Maribor
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana