VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 1. 2022

Poročali smo že o tem, da belgijski death metalci Carnation pripravljajo live album Galaxy Studio Sessions. Ta je zdaj na YouTubu v celoti na voljo za ogled.

14. 12. 2021

Progresivci Green Carnation bodo ta četrtek premierno predstavili akustično verzijo pesmi 9-29-045. To najdete na re-izdaji njihovega albuma Acoustic Verses iz leta 2006, ki je v remasterizirani obliki izšel v začetku tega meseca.

Posnetek pesmi je nastal v začetku tega leta za Progspace Online Festival in bo vsem na voljo za brezplačen ogled v četrtek ob 21. uri na YouTubu. Na premieri bo prisoten tudi band, ki bo preko chata odgovarjal na vprašanja svojih slušateljev.

2. 12. 2021

Norveški progresivci Green Carnation so včeraj v celoti preko YouTube kanala založbe Season of Mist objavili remasteriziran album The Acoustic Verses. Tega lahko torej poslušate tukaj, še zmeraj pa ga lahko prednaročite tukaj, saj ta izide komaj jutri.

19. 11. 2021

Belgijski death metalci Carnation so objavili drugi komad z live albuma Galaxy Sessions, ki je bil posnet med njihovim virtualnim koncertom z naslovom Galaxy Studio Sessions. Video si lahko ogledate spodaj.

25. 10. 2021

Norveška progresivna metal zasedba Green Carnation je ob 15. obletnici svojega akustičnega albuma The Acoustic Verses napovedala njegovo remasterizirano različico. Ta jubilejna izdaja, ki jo je remasteriziral Maor Appelbaum, vsebuje tri bonus skladbe in ima popolnoma novo naslovnico, za katero je poskrbel Lukasz Jaszak. To bo tudi prvič, da bo album The Acoustic Verses izdan na vinilu.

V počastitev tega izida je skupina izdala besedilni video za pesem My Greater Cause, ki predstavlja 1. del pesmi 9-29-045. Nova različica bo na voljo od 3. decembra, naročite jo pa lahko tukaj. Nova tracklista:

Sweet Leaf
The Burden is Mine… Alone
Maybe?
Child`s Play, part 3
Alone
9-29-045
Six Ribbons
Transparent Me
High Tide Waves
Child`s Play, part 3 (live version)

21. 10. 2021

Brazilski death metalci Nervochaos predstavljajo tretji single s svojega prihajajočega 9. albuma Dug Up... Diabolical Reincarnations. Gre za komad I Hate Your God.

14. 10. 2021

Belgijski death metalci Carnation so 18. aprila preko svojega Youtube kanala predvajali virtualni koncert z naslovom Galaxy Studio Sessions. Zdaj bo ta izšel tudi v fizični obliki, prednaročila so že možna tukaj, medtem ko je zasedba že tudi objavila prvi video, in sicer za komad Reincarnation, ki si ga lahko ogledate spodaj.

27. 9. 2021

Kot kronanje 25. obletnice svojega delovanja bodo brazilski death metalci Nervochaos 19. novembra letos izdali že svoj 9. studijski celovečerec, ki bo nosil naslov Dug Up... Diabolical Reincarnations. S tega albuma sta na voljo za poslušanje že dva komada, in sicer Pazuzu Is Here ter najnovejši Putrid Pleasures (oba lahko slišite spodaj), sicer pa je tracklista naslednja:

I Hate Your God
Envy
Putrid Pleasures
Pazuzu Is Here
Mighty Justice
Upside Down Cross
The Urge to Feel Pain
Dark Chaotic Destruction
Nervochaos
Pure Hemp
Scavengers of the Underworld
Perish Slowly
The Devil’s Work

8. 4. 2021

Belgijski death metalci Carnation bodo 18. aprila preko svojega Youtube kanala predvajali virtualni koncert. V času koncerta bodo v chatu na kanalu prisotni tudi vsi člani zasedbe, ki bodo poizkusili odgovoriti na vsa vprašanja zvestih poslušalcev. Do dogodka lahko dostopate tudi preko Facebooka na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
18. 12. 2020

Norveška progresivna zasedba Green Carnation je sredi zaprtja zaradi koronavirusa napisala in posnela single The World Without a View, povsem svež komad, ki ni del letos izdanega albuma Leaves of Yesteryear. Nov single je odraz trenutnega stanja sveta, band pa ga je posvetil vsem poslušalcem. Za odličen videospot je poskrbel Costin Chioreanu.

Avtorica: Tina Urek
9. 3. 2020

Norveški progresivci Green Carnation predstavljajo videospot za naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Leaves Of Yesteryear, ki bo izšel 8. maja pri založbi Season Of Mist.

3. 10. 2019

Belgijski death metalci Carnation so objavili koncertni video za skladbo Plaguebreeder, ki se v originalu nahaja na njihovem aktualnem debitantskem albumu Chapel Of Abhorrence, izdanem avgusta lani pri založbi Season Of Mist.

15. 3. 2019

Belgijski death metalci Carnation so objavili videospot za skladbo Power Trip, ki se nahaja na njihovem aktualnem albumu Chapel Of Abhorrence.

2. 8. 2018

Carnation so objavili videospot za skladbo Sermon Of The Dead z debitantskega albuma z naslovom Chapel Of Abhorrence, ki izide 17. avgusta pri založbi Season Of Mist.

12. 7. 2018

Tukaj si lahko ogledate besedilni video za skladbo Hellfire z debitantskega albuma belgijskih death metalcev Carnation z naslovom Chapel Of Abhorrence, ki bo izšel 17. avgusta pri založbi Season Of Mist.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 1. 2022
ODPOVEDANO! The Black Dahlia Murder, Rings of Saturn, Viscera
Kino Šiška, Ljubljana
21. 1. 2022
ODPOVEDANO! Tormentor, Cult of Fire
Orto Bar, Ljubljana
25. 1. 2022
Swallow the Sun, Avatarium
Orto Bar, Ljubljana
29. 1. 2022
Madness of the Fall III: Dickless Tracy, Decatholicize, Human Host Body
Klub eMCe plac, Velenje
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana