VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 12. 2023

Pri Dissonance Records so izdali Hadean, komplet petih ploščkov belgijskih black metalcev Enthroned, ki zajema te naslove:

Prophecies of Pagan Fire
Towards the Skullthrone of Satan
Regie Sathanas - A Tribute to Cernunnos
The Apocalypse Manifesto
Armoured Bestial Hell

11. 5. 2023

Black Stone Cherry bodo 29. septembra izdali svoj osmi studijski album, naslovljen Screamin' At The Sky. Zasedba je včeraj predstavila svoj nov videospot za komad Nervous.

Avtorica: Tina Urek
14. 3. 2023

Ameriški rockerji Buckcherry iz Kalifornije bodo 2. junija pri Roundhill Records/Earache Records izdali nov album z naslovom Vol.10. Trenutno v posluh ponujajo nov komad Good Time, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

17. 8. 2022

Ameriški veterani Vicious Rumors napovedujejo izid prav posebne izdaje z naslovom The Atlantic Years. Gre za ponovno izdajo treh albumov, in sicer Vicious Rumors, Wellcome To The Ball in Plug In And Hang On - Live in Tokyo, iz obdobja med leti 1989 in 1992, ki jih je zasedba izdala pri založbi Atlantic Records. Posebna izdaja na treh CD-jih naj bi izšla 30. septembra, prednaročite pa jo lahko tukaj.

6. 5. 2022

Založba Cherry Red Records bo sredi junija ponovno izdala Mayhemic Destruction ter Face of Despair, prva dva albuma avstralskih thrasherjev Mortal Sin.

17. 2. 2022

Buckcherry so posneli že peti videospot ob promociji aktualnega devetega ploščka Hellbound. Odločili so se za komad 54321.

Avtorica: Tina Urek
7. 12. 2021

Kadavar in Elder na ogled ponujajo videospot za tretji single Blood Moon Night s kolaborativnega albuma z naslovom Eldovar - A Story Of Darkness & Light, izdanem pretekli petek pri založbi Robotor Records. Album lahko v celoti preverite tudi na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
From Deep Within
In The Way
El Matador
Rebirth Of The Twins
Raspletin
Blood Moon Night
Cherry Trees

26. 10. 2021

Kadavar in Elder predstavljajo videospot za prvi single From Deep Within s prihajajočega kolaborativnega albuma z naslovom Eldovar - A Story Of Darkness & Light, ki bo izšel pri založbi Robotor Records.

Tracklista je sledeča:
From Deep Within
In The Way
El Matador
Rebirth Of The Twins
Raspletin
Blood Moon Night
Cherry Trees

28. 7. 2021

Newyorški doom rock trio Mama Doom je prejšnji teden pri založbi Majestic Mountain Records izdal drugi studijski album Ash Bone Skin N Stone, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Ash Bone Skin N Stone prinaša naslednje skladbe:
Batshit Crazy
Vodka
Blood Moon
Indigo
Oh, Lucifer
Werewolf
Slither
Cherry

21. 7. 2021

The Picturebooks predstavljata videospot za najnovejši single Catch Me If You Can, v katerem se jima je na gostujočih vokalih pridružil Chris Robertson iz skupine Black Stone Cherry. Gre za skladbo s prihajajočega albuma z naslovom The Major Minor Collective, ki bo izšel 3. septembra pri založbi Century Media Records.

Na albumu poleg Robertsona sodelujejo tudi The Well, Neil Fallon (Clutch), Dennis Lyxzen (Refused, INVSN), Lzzy Hale (Halestorm), Elin Larsson (Blues Pills), Jon Harvey (Monster Truck), Erlend Hjelvik (Hjelvik, ex-Kvelertak) in drugi.

4. 6. 2021

Newyorški okultni rockerji Mama Doom predstavljajo videospot za skladbo Oh, Lucifer, prvi single s prihajajočega novega albuma Ash Bone Skin N Stone, ki bo izšel 23. julija pri založbi Majestic Mountain Records.

Ash Bone Skin N Stone prinaša naslednje skladbe:
Batshit Crazy
Vodka
Blood Moon
Indigo
Oh, Lucifer
Werewolf
Slither
Cherry

9. 4. 2020

Organizatorji nemškega festivala Wacken Open Air na tej povezavi ponujajo zastonj prenose koncertov, ki so se zgodili lani. Program za danes je takšen:

17.00 Equilibrium
17.45 Black Stone Cherry
18.30 Anthrax
18.50 Within Temptation
20.00 Sabaton
22.15 Hämatom

7. 2. 2020

Španski stonerji Rosy Finch na čelu s kitaristko/vokalistko Mireio Porto predstavljajo skladbo Lava s svojega novega dolgometražnega albuma z naslovom Scarlet, ki bo izšel 6. marca v sodelovanju z založbami Lay Bare Recordings, Discos Macarras, La Rubia Producciones in Spinda Records.

Scarlet ponuja naslednje skladbe:

Oxblood
Lava
Vermilion
Amaranto
Gin Fizz
Ruby
Alizarina
Scarlet
Dark Cherry

5. 12. 2017

Za posledicami raka je umrla Cherry Taketani, kitaristka brazilske death metal zasedbe NervoChaos.

12. 5. 2017

Josh Todd & The Conflict so podpisali za založbo Century Media Records, pri kateri bodo v začetku jeseni izdali debitantski album z naslovom Year Of The Tiger. Gre za novi projekt vokalista Josha Todda iz skupine Buckcherry, v katerem sodelujejo še kitarist Stevie D. (Buckcherry), bobnar Sean Winchester (Everclear) in basist Greg Cash (Dorothy).

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija
26. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
29. 5. 2024
Metallica
Ippodromo Snai La Maura, Milano, Italija
31. 5. 2024
Britof, Jegulja
Dvorana KS Podlubnik - Stara Loka, Škofja Loka