Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 4. 2024

Marca smo že poročali, da bodo maja finski moderni metalci Crownshift izdali istoimenski prvenec, sedaj pa band predstavlja single My Prison. Za komad je band posnel tudi video, ki ga najdete spodaj.

27. 3. 2024

Američani Hatebreed letos obeležujejo 30 let delovanja. Ob tej priložnosti se bodo poleti podali tudi na turnejo po Evropi. Družbo jim bodo delali legendarni Crowbar, kje pa jih boste lahko ujeli, pa preverite na sliki.

22. 3. 2024

Tokrat so znani štirje novi bandi, ki bodo nastopili na češkem festivalu Basinfirefest 2024. To so: Atreyu, Crowbar, Dangerface, Nanowar Of Steel.

Vse bande in razpored po dnevih najdete v našem Napovedniku.

8. 3. 2024

Ameriški rock veterani The Black Crowes bodo 15. marca pri Silver Arrow izdali album Happiness Bastards, v spodnjem videu pa lahko prisluhnete skladbi Wanting and Waiting.

7. 3. 2024

Finski moderni metalci Crownshift bodo 10. maja pri Nuclear Blast Records izdali istoimenski prvenec, za katerega pa že predstavljajo video za komad A World Beyond Reach.

1. 3. 2024

Francoski death/black metalci Necrowretch so objavili nov video za komad Vae Victis. Komad najdete na aktualnem albumu Swords of Dajjal, ki je izšel prejšnji mesec pri Season Of Mist.

19. 2. 2024

Švedski death/black metal veterani Necrophobic so posneli guitar playthrough video za Stormcrow s prihajajočega desetega albuma In The Twilight Grey.

16. 2. 2024

Kanadski melodični power/black metalci The Lightbringer so z besedilnim videospotom za pesem Astral Crown napovedali album Seven Thrones. Ta bo izšel 21. marca in ponudil osem komadov:

Embodiment
Worlds Beyond
Aether Rivers
Elementalians
Pillar of Creation
Astral Crown
Efflorescence
Mystic Places of Dawn (Septic Flesh cover)

6. 2. 2024

Ameriški death/doom metal band Vincent Crowley so objavili video za komad Amityville's Horror, ki bo del njihovega drugega albuma Anthology of Horror, katerega izid je napovedan za 23. februar pri Hammerheart Records.

2. 2. 2024

Francoski death/black metalci Necrowretch so danes izdali peti studijski album, ki nosi naslov Swords of Dajjal in ga založba Season of Mist tukaj ponuja v posluh.

2. 2. 2024

Po besedilnem videospotu so Judas Priest za pesem Crown of Horns s prihajajočega dolgometražca Invincible Shield posneli še klasičen videospot. Album bo izšel 8. marca pri založbi Sony Music.

30. 1. 2024

Simfonični black metalci Vesperian Sorrow bodo 26. aprila pri Black Lion Records izdali šesti album Awaken the Greylight. Tracklista:

As the Pillars Were Raised
Antediluvian – Proceeding the Unshaping
An Epistle to the Prime Vivified
Traverse the Vorthonian Passage
A Dire Flight for the Black Fragment
Seek the Last Priestess of Tyyk
They Beheld the Chainbreaker's Crowning Defiance
Who Dwells Whithin the Blight Moon
The Excillion Ontogenesis
Awaken the Greylight

29. 1. 2024

Finski melodični death metalci Decrowned so posneli vizualizer za single Stonewing s prihajajočega dolgometražnega prvenca Persona Non Grata, ki bo izšel 23. februarja pri Rockshots Records.

26. 1. 2024

Znani so še zadnji nastopajoči na letošnji izvedbi festivala Tolminator, ki se bo odvijal med 24. in 28. julijem v Tolminu. Kot četrti in zadnji headliner so potrjeni Electric Wizard! Na glavnem odru bodo nastopili Jungle Rot in Dödsrit, na underground odru pa Stillbirth, Dust Bolt, Monochromatic Black, Mezzrow, Nemesis, Infest, Dusk in Dezaztre.

Poleg že omenjenih na festivalu igrajo še zasedbe Natural, Battlesword, Public Grave, False Crown, Carrion, Patroness, Behind Bars, Astral Paralysis, Chronic Hate, Nekrodeus, Total Annihilation, Contractkiller, Slave To Sirens, Thy Legion in Eternal Struggle, od domačih bandov pa Kamra, Samperium, Dethrone The Corrupted in Sovrag.

Znan je tudi že razpored nastopajočih po dnevih in naslednji teden gre v prodajo omejeno število dnevnih vstopnic. Festivalske vstopnice so na voljo na tej povezavi.

24. 1. 2024

Judas Priest pred izidom 19. dolgometražca Invincible Shield znova predstavljajo nekaj novega. Tokrat so gospodje objavili besedilni video za komad Crown Of Horns. Izid albuma je napovedan za 8. marec pri založbi Sony Music.

KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna