VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 2. 2024

Dva težkokategornika, Cryptopsy in Atheist, se konec februarja odpravljata na skupno evropsko turnejo, katere datume najdete na priloženi sliki. Zasedbi bodo spremljali še Almost Dead, Monastery (25. 2.–10. 3.) in 72 Legions (11. 3.–24. 3.). Karavana se bom med drugim ustavila 5. marca v Zagrebu in 6. marca v Gradcu.

19. 12. 2023

Organizatorji češkega festival Brutal Assault 2024 so najavili 16 novih bandov, in sicer After The Burial, Cryptopsy, Deicide, Dopethrone, Night Verses, Obscura, Plini, Red Fang, Riverside, Severe Torture, Spiritbox, Stoned Jesus, Ten56., Textures, The Amity Affliction, Villagers Of Ioannina City.

Vse bande najdete v našem Napovedniku.

13. 9. 2023

Tehnični death metalci Cryptopsy so nam pred kratkim postregli z novim ploščkom As Gomorrah Burns. Ob izidu albuma so objavili še en besedilni video, in sicer za skladbo Godless Deceiver.

7. 8. 2023

Kanadski death metalci Cryptopsy so v petek premierno predstavili komad Flayed The Swine s prihajajočega albuma As Gomorrah Burns.

11. 7. 2023

Kanadski death metal mojstri Cryptopsy so posneli videospot za komad In Abeyance z albuma As Gomorrah Burns, ki izide 8. septembra pri založbi Nuclear Blast Records. Ta bo bandov osmi dolgometražec po vrsti in obsega naslednje komade:

Lascivious Undivine
In Abeyance
Godless Deceiver
Ill Ender
Flayed the Swine
The Righteous Lost
Obeisant
Praise the Filth

28. 6. 2022

Kanadski tehnični death metalci Cryptopsy se trenutno mudijo v studiu, kjer poteka snemanje novega materiala. Gre za prvo izdajo po letu 2018, ko je izšel EP The Book Of Suffering - Tome II, oziroma prvo dolgometražno izdajo po letu 2012, ko je izšel njihov samonaslovljeni sedmi studijski album.

Avtorica: Tina Urek
11. 4. 2022

Kanadski prinašalci smrti Miscreation se bodo svetu predstavili z izdajo Miscreation MMXXI. Izdajo s tremi skladbami je posnel, zmiksal in masteriziral Christian Donaldson iz Cryptopsy.

Seznam pesmi:
VI
II
IV

12. 10. 2021

Southern death/grind zasedba Son Of A Shotgun, ki jo vodi kitarist Ivan »Meathook« Gujic, znan predvsem kot kitarist norveških Blood Red Throne, je objavila video za pesem Strike Above The Neck. To najdete na albumu Be For Oss Alle, ki ga je miksal in masteriziral Christian Donaldson (Cryptopsy). Tracklista je naslednja:

Caught on Guard
My Bible, My Wife, My Gun
All I Got Left
War Inside
Pray for Me
Natural Born Killaz
Strike Above the Neck
Supak

21. 9. 2021

Kanadski tehnični death metal dvojec Deformatory predstavlja besedilni video za Deciphering the Archetype, komad, ki se nahaja na albumu Inversion of the Unseen Horizon, ki je izšel 3. septembra v samozaložbi. Celoten seznam komadov je naslednji:

Chapter I - INCEPTION: THE CYRU’XILEAN NEXUS
Within The Astral Abscess
Behold, The Apex of Decay
Enginieering The Wvrmhorde

Chapter II - INCURSION: THE PROTOTYPAL ESCHATON
Summoning The Cosmic Devourer
Masticated By An Infinite Shadow
In The Embervoid Where Dead Stars Reign

Chapter III - INVERSION: THE HORIZONTAL REFLECTION
Deciphering The Archetype
Impaled Upon The Carrionspire (feat. Jon Levasseur (ex-Cryptopsy))
Beyond The Abhorrence

21. 9. 2021

Danska post-apokaliptična sludge/hardcore zasedba LLNN je objavila videospot za tretji single Desecrator s prihajajočega albuma z naslovom Unmaker, ki izide ta petek pri založbi Pelagic Records. V omenjeni skladbi kot gostujoči vokalist sodeluje tudi Matt McGachy iz Cryptopsy.

Unmaker ponuja naslednje skladbe:
Imperial
Desecrator
Obsidian
Vakuum
Scion
Interloper
Division
Forger
Tethers
Resurrection

2. 6. 2020

Aestetics Of Sickness – Heavy Music Artwork je knjižna izdaja, ki jo bodo z veseljem kupili vsi, ki pri metal bandih cenijo groteskne, slikovite, sci-fi in v vsakem primeru brutalne artworke. Knjiga z besedili, fotografijami in članki predstavlja dela umetnikov, kot so Hermann Nitsch, Andres Serrano, Jordan Eagles, Vincent Castiglia, Neal Auch, Dr Rev Mayers, Jen Lewis, Maxime Taccardi in Costin Chioreanu oziroma enostavnejše povedano bandov, kot so Cannibal Corpse, Carcass, Napalm Death, Avulsed, Asphyx, Exhumed, Aborted, Acheron, Cryptopsy, Autopsy, Cradle of Filth, Municipal Waste, Obituary, Death Angel, Six Feet Under, Decapitated, Sodom, Impaled Nazarene, Thy Art Is Murder in mnogi drugi. Vse skupaj je izdano na izjemno kakovostnih 256 straneh, knjigo pa dobite s kodo METALGORE15 za slabih 50 EUR na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
4. 2. 2019

Trio Vltimas, ki ga sestavljajo David Vincert (ex- Morbid Angel), Rune »Blasphemer« Eriksen (ex- Mayhem, Aura Noir) ter Flo Monier (Cryptopsy), je objavil besedilni video za komad Diabolus Est Sanguis, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Something Wicked Marches In. Ta izide 29. marca pri založbi Season Of Mist.

Avtorica: Tina Urek
10. 1. 2019

Kanadska blackened death metal zasedba Tribe Of Pazuzu, v kateri so moči združili vokalist/basist Nick Sagias (Soulstorm, ex-Overthrow, ex-Pestilence), kitarist Randy Harris (ex-Macifecation), kitarist/vokalist John McEntee (Incantation) in bobnar Flo Mounier (Cryptopsy), bo 8. februarja izdala debitantski EP z naslovom Heretical Uprising.

Tracklista je sledeča:
Heretical Uprising
Divinity Destroyed
Indoctrinated Into Enslavement
Blind Disciples Of Poisonous Faiths
Proliferation Of The Final Plague

10. 1. 2019

Trio Vltimas, ki ga sestavljajo David Vincent (ex- Morbid Angel), Rune »Blasphemer« Eriksen (ex- Mayhem, Aura Noir) ter Flo Monier (Cryptopsy), je objavil komad Total Destroy!, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Something Wicked Marches In. Ta bo izšel 29. marca pri založbi Season Of Mist, na njem pa bodo sledeči komadi:
Something Wicked Marches In
Praevalidus
Total Destroy!
Monolilith
Truth And Consequence
Last Ones Alive Win Nothing
Everlasting
Diabolus Est Sanguis
Marching On

Avtorica: Tina Urek
19. 10. 2018

Organizatorska ekipa Železni Aktivizem bo kmalu vstopila v peto leto delovanja, med katerim si bo prizadevala narediti leto 2019 najbolj produktivno do zdaj. Kot prvega v nizu koncertov "5th candle on a cake tour" naznanjajo ameriške death metalce Jungle Rot, ki smo jih pri nas nazadnje lahko videli leta 2014 v družbi Disgorge in Cryptopsy. Poleti so izdali svoj deveti, samonaslovljeni album, ki ga bodo naslednje leto promovirali na turneji Send Forth Oblivion, začeli pa jo bodo prav v Velenju.

V klubu eMCe si bodo 5. aprila delili oder z italijanskimi thrasherji Ultra-Violence, ki so pri Candlelight Records letos izdali svoj tretji album Operation Misdirection. Več o samem dogodku lahko preberete na Facebooku ali v našem napovedniku.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana