VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 5. 2022

Iz tabora black metal ekstremnežev Cvinger sporočajo, da so se razšli z ustanovnim članom in kitaristom Bagotom. Bandu sta se že pridružila nov basist in kitarist, katerih imena pa za zdaj ostajata še skrivnost. 

17. 3. 2022

Black metal suroveži Cvinger sporočajo, da bodo v prihodnje sodelovali z Extreme Management Group. Gre za pomemben korak zasedbe, ki si s sodelovanjem prizadeva doseči večje število oboževalcev in tako na glasbeni poti narediti velik korak naprej.

17. 1. 2022

Ker praznujejo domači black metalci Cvinger letos 10 let obstoja, so svoje sledilce na družbenem omrežju Facebook presenetili s svežim grafičnim materialom. S čim še bodo letos presenetili, pa zaenkrat še nočejo izdati, a govorice okoli novega albuma so kar glasne. Več informacij sledi.

9. 11. 2021

V taboru slovenskih black metalcev Cvinger, ki bodo naslednje leto praznovali 10 let obstoja, se kuha nekaj novega, svojim sledilcem preko svojega Facebook profila sporočajo naslednje: »As we slowly drift into the winter, we also drift into a year of magnificent manifestations. A decade will pass since Cvinger emerged from the depths, and it is time to prepare ourselves for the celebration with the dark symphonies. Great news and things are upon us all. SLAVA!«

Počakajmo torej še malo, kaj nam bo zasedba zakuhala.

9. 8. 2019

V Reziji (Campo Sportivo di Resia) se bo jutri in pojutrišnjem odvijal že tradicionalni Eresia Metalfest, ki ga organizirajo italijanski thrasherji HellMetAll.

Domače barve letos zastopajo ljubljanski death/progressive metal band Morost, velenjski black metalci Cvinger (že drugič) in eksperimentalni metal veterani Noctiferia.

Sobotni program bo pretežno deathmetalsko obravan, saj bojo festival odprli tržaški doom/death metalci Hadal, poleg Morost in Noctiferie pa jutri igrajo še hardcore/metal skupina Brût & Madone, power metalci Rise of Voltage in death metal band Chronic Hate.

Nedelja bo bolj v znamenju črnine, saj poleg Cvinger na črno mašo vabijo še lobardijski black metalci Fiume Nero, black/doom metal zasedba Akroterion, black/death metal band Keres, nemška black metal skupina Groza, atmosferični folk/black metal dvojec Selvans in portugalski black metalci Gaerea.

Tukaj lahko na Facebooku spremljate dogodek, na katerem je tudi letos brezplačen vstop in kampiranje.

Sobotni program:

17.00–17.30 Hadal
18.00–18.30 Brût & Madone
19.00–19.30 HellMetAll
20.00–20.45 Morost
21.15–22.00 Rise Of Voltage
22.30–23.30 Chronic Hate
00.00–......... Noctiferia

Nedeljski program:

17.00–17.30 Fiume Nero
18.00–18.30 Akroterion
19.00–19.30 Keres
20.00–20.45 Groza
21.15–22.00 Cvinger
22.30–23.30 Selvans
00.00–......... Gaerea

24. 6. 2019

Bliža se Metaljot Raspaljot Open Air in organizatorji pošiljajo naslednje sporočilo:

Nekaj o lanski ediciji festivala
METALJOT RASPALJOT open air festival 2019 Lanska edicija festivala je privabila preko 500 obiskovalcev, veliko jih je bilo tudi iz tujine, ki so priložnost izkoristili tudi v turistične namene, saj je Laško staro mestece, ki pa ima zares bogato zgodovino in tradicijo, od najstarejše pivovarne v Sloveniji, do vrhunskega zdraviliškega turizma, pa vse do gradu, v katerem so nekoč prebivali Celjski grofje. Nosilci lanskega festivala, so bili poljski death metal velikani Decapitated, program pa so dopolnili še bandi, kot so Noctiferia, Interceptor, Paragoria, Panikk, Valuk in Sarcom in Kaoz – festival je presegel prav vsa pričakovanja!

Opis letošnje edicije festivala
METALJOT RASPALJOT open air festival 2019 Po zelo uspešni lanski ediciji festivala, je logično nadaljevanje, da letos festival še nadgradimo, tako bosta letos nosilca programa kar dva. V veliko čast nam je, da bomo ekskluzivno ob 40-letnici skupine, gostili največjo heavy metal/hard rock zasefbo v Sloveniji, če ne kar na prostoru bivše Jugoslavije – POMARNAČO! Drugi nosilec programa, so svetovni death metal velikani, nizozemci SINISTER! Sinister veljajo za ene od svetovnih pionirjev v svojem žanru in band, ki v metal sceni velja za enega boljših in bolj prepričljivih »live« bandov! Za pravo dozo thrash metala, bodo poskrbeli največji slovenski thrash metalci ERUPTION, za vse ljubitelje black metala, iz Srbije prihaja, verjetno njihov največji metal band THE STONE, ki je v underground black metal vodah, tudi eden bolj zaželjenih v tem delu Evrope, po enem letu koncertiranja v tujini, se nam bodo predstavili trenutno največji slovenski black metalci CVINGER, ki pa nam bodo predstavili tudi nekaj svežega materiala. Za največjo senzacijo v zadnjem obdobju prav gotovo veljajo ljubljanski heavy metalci SKYEYE, za slovenske groove/djent/progressive death metal prvake v Sloveniji, pa veljajo MORYWA, ki vas s svojo energijo prav gotovo ne bodo pustili ravnodušne.

Tudi letos bo idilična lokacija starega graščinskega dvorišča, kjer poteka festival, v celoti prekrita s streho, tako da nam vreme ne bo prišlo do živega! Poskrbljeno bo za veliko udobje (klopi, mize, senca, prostor), tudi letos pa bo v ponudbi odlična hrana, koktajli, craft in lager piva in še marsikaj in sicer po zelo ugodnih cenah (isto kot lani).

Lokacija festivala, parkiranje, kako do Laškega?
Festival poteka v starem mestnem jedru v Laškem, na idilični lokaciji starega graščinskega dvorišča, v času festivala pa je v neposredni bližini na voljo tudi dovolj prezplačnega parkirnega prostora. Laško je dobro in praktično locirano, tako da je lahko dostopno praktično s celotne Slovenije. Pred in po festivalu so odlične povezave vlakov prav v vse smeri, tako da močno priporočamo, da se poslužite prevoza z vlakom.

Ostalo obfestivalsko dogajanje
Laško je prečudovito srednjeveško mestece, ki pa ima zelo bogato zgodovino, tradicijo in kulturo. Verjetno je odveč omeniti, da je v Laškem bila prva pivovarna na Slovenskem, da ima Laško bogato tradicijo zdraviliškega turizma, vsekakor si splača vzeti čas tudi za kakšen sprehod po starem mestnem jedru, po katerem izmed čudovitih parkov, ali pa da obiščete naprimer grad, ki so ga zgradili Celjski Grofje. To je le peščica stvari, za več informacij obiščite Laško.info.

Ostalo:
+ odlične povezave vlakov
+ celotno prizorišče pod streho (slabo vreme ni faktor)
+ nizke cene
+ free parking
+ stojnice
+ odlična hrana
+ lager in craft piva
+ udobje
+ koktajli in različna žganja


▬▬▬▬▬
Lineup
▬▬▬▬▬
SINISTER (Nizozemska)
death metal

POMARANČA
heavy metal/hard rock

THE STONE (Srbija)
black metal

ERUPTION
thrash metal

CVINGER
black metal
 
SKYEYE
heavy metal

MORYWA
death metal/djent/progressive


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Predprodaja vstopnic
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Cena vstopnice:
early bird vstopnice 22 € (razprodane)
redna prodaja 25 €
na dan festivala 28 €

Spletna predprodaja: www.olaii.com

Fizičen nakup vstopnic je mogoč na vseh bencinskih servisih OMV in v vseh trafikah 3DVA.


Vstopnico lahko z malo sreče dobite tudi v Paranoidovi nagradni igri!

31. 5. 2019

Kot zadnji se so naboru nastopajočih na letošnjem Metaljot Raspaljot open air festivalu pridružili velenjski black metalci Cinvger.

Ugodnejše vstopnice po 22 € so v prodaji samo še danes oz. dokler ne poidejo (včeraj je bilo prodanih že skoraj 90 % vseh 100 "early bird"vstopnic). Od junija bo redna cena vstopnic 25 € v predprodaji (na voljo prek spleta, na bencinskih črpalkah OMV in trafikah 3DVA) oziroma 28 € na dan koncerta. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

13. 5. 2019

Pred 22. Festivalom mladih kultur Kunigunda, ki bo v Velenju potekal med 23. in 31. avgustom in na katerem bo med drugim nastopila Noctiferia, Železni Aktivizem pripravlja še en metalski dogodek. Na terasi pred klubom eMCe plac bojo 3. avgusta namreč nastopili brazilski death metal veterani Nervochaos, ki bojo 21. maja pri Hammerheart Records izdali svoj osmi studijski dolgometražec Ablaze.

Ogrevanje občinstva bo prevzela domača simfonična black metal zasedba Marax (v kateri so člani zasedb Cvinger, Morana in Cordura), ki je letos izdala svoj drugi EP Dance Within the Flames of Burning Fire in sodelovala pri kompilaciji Metal 4 Lignit.

Za koncert Nervochaos in Marax bo vstop prost. Več informacij o nastopajočih najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

4. 3. 2019

Železni Aktivizem tukaj ponuja v posluh četrto kompilacijo Lignit, na kateri je predstavljenih 13 šaleških metal skupin. CD Metal 4 Lignit lahko kupite pri šanku v klubu eMCe plac.

Na kompilaciji so naslednje skladbe:

Cordura – Insomnia and Dispair
Kaoz – Bangin' Headz
Decage – Bending Time
Inmate – Anarthas
Something Small – Šlager
Tim Draksler Project – Back to the Roots
Britof – Ouroboros
Dickless Tracy – Faydark Forrest
Carnifilate – Compel Insemenation
Kholn – Genocide
Marax – The Reliquishment of Existance
Snøgg – Bogdan Voda
Cvinger – Embodied in Incense

24. 10. 2018

Dirty Skunks sporočajo: »Proti koncu oktobra, blizu noči čarovnic in dneva mrtvih, bomo črno mašo darovali tudi v Kadilnici of Death!
Na tokratnem koncertu, 25. 10., se nam bo predstavila šele slabo leto dni stara simfonična black metal skupina Marax, v kateri so se združili člani zasedb Cvinger, Cordura in Morana, svoj krst na odru Orto Bara pa bo doživela tudi mlada bogokletna zalega, ki sliši na ime Ways of a Heretic.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, naprodaj pa bodo tudi karte za druge Dirty Skunks koncerte po predprodajni ceni.«

Avtor: Gorjanec
31. 8. 2018

Železni Aktivizem tudi letos v sklopu Festivala mladih kultur Kunigunda prireja metalski koncert, ki se bo odvijal na velikem odru pred klubom eMCe (v primeru slabega vremena pa v dvorani kluba eMCe).

Letos so med nastopajočimi slovenjgraški heavy/stoner metal trio Britof, trboveljski hardcore/metal band Kreshesh Nepitash, srbsko-kanadska melodična black/death skupina Bane ter black metal domačini Cvinger, s katerimi bo tokrat nastopil basist Byting (Gehenna, Hellfiver). Več o nastopajočih lahko preberete v našem napovedniku ali na Facebooku. Vstopnine ni, vabljeni.

Časovnica:

21.45–22.30 Britof
22.45–23.45 Cvinger
00.00–01.00 Kreshesh Nepitash
01.15–02.15 Bane

27. 8. 2018

Domača black metal zasedba Cvinger se trenutno nahaja v Truga studiu, kjer so fantje pričeli s snemanjem tretje, zaenkrat še neimenovane studijske izdaje. Prva kaplja krvi bo single Slava, katerega datum izida pa zaenkrat še ni znan.

Zasedbi se je na basu pridružil Byting (Gehenna, Lja, Panic Attack), ki bo s fanti nastopil 31. 8. na odru velenjske Kunigunde. Več o samem dogodku lahko preberete tukaj

Avtorica: Tina Urek
15. 6. 2017

23. septembra se bo v Celovcu odvijal dogodek z imenom Blasphemer Fest Clagenfurth, na katerem bodo nastopili Varulv, Sakrileg, Blessmon in Cvinger. Pri slednjih so na voljo tudi vstopnice po predprodajni ceni 9 €.

16. 5. 2017

Tim Draksler (Cordura, Cvinger, Chalice of Torment) je konec aprila izdal instrumentalni mini album Back to the Roots, za katerega je posnel kitare, bas, klaviature, tamburico. V celoti ga je objavil na portalu Youtube, v posluh pa ga ponuja tudi na Bandcampu, kjer ga lahko tudi kupite.

Pri nastajanju EP-ja so sodelovali tudi naslednji gostje:

Grega Plamberger : bobni, vibrafon, marimba, zvončki, tam-tam
Ana Novak: violina
Grega Habič: soli
Žan Florjanc: trobenta
Nina Brezar: flavta
Bagot Hircum: naslovnica

22. 3. 2017

Cvinger so našli začasno zamenjavo za basista Obscuruma, ki iz zdravstvenih razlogov ne more z bandom na prihajajočo turnejo z Ragnarok. Namesto njega bo tokrat vskočil Byting, nekdanji član norveške black metal zasedbe Gehenna.

Zahvaljujejo se vsem, ki ste se prijavili na mesto.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 8. 2022
Odprto/Open: Challenger, Damnation
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 8. 2022
Črna Šagra: Ellende, Guattari, Ways Of A Heretic, Spirits of Stygia
Pobegi - Čežarji
19. 8. 2022
Krawal 2022
Jesenovec, Železniki
19. 8. 2022
Sabaton
Ljetna pozornica, Opatija, Hrvaška
20. 8. 2022
StonerKras Fest
Prosek, Trst, Kras
20. 8. 2022
Kunigunda: Noctiferia, Hellcrawler, Reach A.D., Spirits of Stygia, Hurakan
Letni kino ob Škalskem jezeru, Velenje