Na današnji dan
1985
Slayer izdajo svoj drugi album Hell Awaits
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 8. 2022

Black/thrash zasedbi Bunker 66 in Lucifuge bosta 21. oktobra pri Dying Victims Productions izdali skupen split z naslovom Of Night and Lust. Vsaka zasedba bo prispevala tri komade:

Mellhammer (Bunker 66)
Sulphurous Lust (Bunker 66)
Doctor Rock (Bunker 66)
In Blood And Dust (Lucifuge)
The Great Unseen (Lucifuge)
Warriors Of The Night (Lucifuge)

7. 4. 2022

Vikingi Amon Amarth so ena izmed mnogih zasedb, ki se je odločila tako ali drugače ponuditi finančno pomoč Ukrajini. Amon Amarth so tako skrbno pobrskali med artikli iz turnej in posebnimi izdajami albumov ter na tej povezavi odprli dražbo. Med artikli se najdejo t.i. »backdropi« iz različnih turnej, posebne turnejske jakne in puloverji, namenjeni bandu in ekipi, vikinška čelada in še mnogo zanimivega. Zbrani denar bodo razdelili med 3 fundacije: UNHCR (The UN Refugee Agency), Doctors Without Border in IFAW (Mednarodna fundacija za zaščito in dobrobit živali).

Avtorica: Tina Urek
30. 11. 2021

Francoski heavy rockerji DoctoR DooM se vračajo z novim singlom What They Are Trying To Sell s svojega drugega dolgometražnega albuma, ki bo izšel prihodnje leto v sodelovanju z založbama Ripple Music in Black Farm Records. Predhodno je skupina že objavila skladbo In This Town, ki ji lahko prisluhnete tukaj.

Kvartet, ki se zgleduje po Graveyard, Witchcraft in Horisont, tvorijo kitarist/vokalist Jean-Laurent Pasquet, basist Sébastien Boutin Blomfield, bobnar Michel Marcq in kitarist Betrand Legrand.

19. 11. 2021

Ameriški progresivni metalci October Thorns iz New Yorka so izdali video za pesem Circle Game, ki bo del prihajajočega albuma, za katerega se zanekrat ve le, da bo izšel pri Divebomb Records.

Sicer pa vsebuje video za Circle Game še nikoli videne posnetke v živo z bandovega prvega velikega nastopa v klubu St. Anne's v Brooklynu kot tudi fotografije iz osebnih zbirk skupine. Takrat 19 let stari basist David Z (ex-Legend, ex-Trans-Siberian Orchestra, ex-Chris Caffery (live), ex-Adrenaline Mob, ex-Doctor Butcher) se na koncu videa predstavi s solažo na refren pesmi Billie Jean Michaela Jacksona. To je prvič v več kot 20 letih, da je bil ta posnetek javno objavljen.

8. 9. 2021

Doctor Smoke so konec prejšnjega tedna pri Ripple Music izdali svoj najnovejši album z naslovom Dreamers And The Dead, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Dreamers And The Dead ponuja nalednje skladbe:
Reborn Into Darkness
These Horrid Things
Waking Dreams
Out of Time
Been Here Forever
What Lies Beyond
Dreamers And The Dead
Vexed
The Rope
This Hallowed Ground

27. 8. 2021

Ameriška okultna doom metal/hard rock zasedba Doctor Smoke predstavlja videospot za tretji single The Rope s prihajajočega studijskega albuma Dreamers And The Dead, ki izide 3. septembra pri založbi Ripple Music. Video je režiral kitarist Matt Tluchowski.

24. 8. 2021

Ameriški heavy rockerji Holy Death Trio predstavljajo tretji single Witch Doctor s prihajajočega studijskega prvenca z naslovom Introducing​.​.​., ki bo izšel 17. septembra pri založbi Ripple Music. Single je že na voljo tudi na vseh digitalnih glasbenih platformah.

27. 7. 2021

Doctor Smoke so objavili besedilni video za nov single Been Here Forever z drugega studijskega albuma Dreamers And The Dead, ki izide 3. septembra pri založbi Ripple Music.

20. 7. 2021

Teksaški rockerji Holy Death Trio na ogled ponujajo videospot za nov single White Betty s prihajajočega debitantskega albuma Introducing​.​.​., ki bo izšel 17. septembra pri založbi Ripple Music. Skupino je v imenu založbe izbral in podpisal Rob »Blasko« Nicholson (Ozzy Osbourne).

Tracklista je sledeča:
Introducing...
White Betty
Bad Vibrations
Black Wave
Get Down
The Killer (Intro)
The Killer
Fishsticks
Witchdoctor

29. 6. 2021

Ameriška doom metal/hard rock zasedba Doctor Smoke je podpisala za založbo Ripple Music, pri kateri bo 3. septembra izdala studijski album z naslovom Dreamers And The Dead. Spodaj si lahko ogledate tudi svež videospot za prvi single This Hallowed Ground.

Tracklista je sledeča:
Reborn Into Darkness
These Horrid Things
Waking Dreams
Out Of Time
Been Here Forever
What Lies Beyond
Dreamers And The Dead
Vexed
The Rope
This Hallowed Ground

Doctor Smoke so vokalist/kitarist Matt Tluchowski, kitarist Steve Lehocky, basist Jeff Young in bobnar Cody Cooke.

29. 4. 2021

»Po dvanajstih letih dela smo zadovoljni in komaj čakamo, da to delimo z vami. Doctor Plague je naš najboljši izdelek do sedaj,« pesem svojega banda komentira Brian Almeida. The Shape so razkrili novo pesem s prihajajočega albuma The Age of Doom and Fear. Projekt je empatična glasbena analiza in izjava o trenutnem življenju ter poti groze in upanja, ki lahko sledijo našim odločitvam.

Avtorica: Mateja Felc
13. 1. 2021

Finske velikane simfoničnega metala Nightwish je včeraj nepričakovano zapustil dolgoletni basist/vokalist Marko Hietala. Njegovo sporočilo je precej negativno nastrojeno zoper glasbeno industrijo in plačilo v tej. Med drugim je izpostavil potrebo po vsakodnevnem napornem delu, a ob tem nepravično razdeljenem plačilu članom, medtem ko večinski denar pobirajo ne le založbe, ampak tudi organizatorji turnej in celo podjetja držav Srednjega Vzhoda. Pri svoji obrazložitvi je uporabil še besede zarota, izguba motivacije in začetek (ponovne) kronične depresije. Ob koncu uradnega sporočila je navedel, da bo pri določenih projektih v 2021 še vedno sodeloval (sklepam, da bosta to med drugim pretočna koncerta, o katerih smo pisali tukaj), sicer pa se umika iz javnega življenja do leta 2022. Za zasebnost je tako prosil ne le medije, ampak tudi vse glasbenike in zasedbe, ki bi želeli morebiti z njim sodelovati. V šali je za konec napisal, da je iz tega izvzet le njegov idol, Tommy Iommi.

Vse skupaj je še bolj zanimivo zato, ker je Marko še v zadnji tretjini lanskega leta sodeloval v resničnosti glasbeni oddaji oziroma tekmovanju »Masked Singer Suomi«, v kateri je pod akronimom »Tohtori« oziroma »Doctor« celo zmagal in se tako javno zelo izpostavil. Na njegov precej dolg zapis se je zasedba odzvala z nekaj stavki, v katerih so izpostavili predvsem težko situacijo, v kateri so se znašli. Vseeno so se odločili, da bodo za že najavljeno svetovno turnejo Human :II: Nature poiskali session basista, vseh dodatnih komentarjev glede Markove odločitve pa se bodo do nadaljnjega vzdržali.

Avtorica: Tina Urek
16. 6. 2020

Ameriška stoner/doom zasedba Curse The Son je konec preteklega tedna pri založbi Ripple Music izdala svoj četrti dolgometražni album Excruciation, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Excruciation ponuja naslednje skladbe:
Suicide By Drummer
Disaster In Denial
Novembre
Worry Garden
Excruciation
Infinite Regression
Black Box Warning
Devil Doctor Blues (bonus track)
Phoenix Risin' (bonus track) (feat. Joetown)

Skupina je posnela tudi videospot za otvoritveno skladbo Suicide By Drummer, ki je na voljo spodaj.

23. 4. 2020

Ameriški stoner/doom trio Curse The Son namerava 12. junija pri založbi Ripple Music izdati svoj četrti plošček, ki so ga naslovili Excruciation. Preko Theobelisk.net lahko že premierno prisluhnete prvi skladbi Suicide By Drummer.

Excruciation prinaša naslednje skladbe:
Suicide By Drummer
Disaster In Denial
Novembre
Worry Garden
Excruciation
Infinite Regression
Black Box Warning
Devil Doctor Blues
Phoenix Risin'

Curse The Son iz Connecticuta so Ron Vanacore (kitara, vokal), Brendan Keefe (bas, vokal) in Robert Ives (bobni).

9. 10. 2018

Bonfire bodo še pred pričetkom turneje z imenom Bonfire & Friends - A Night With Rock Legends, na kateri kot posebni gostje sodelujejo Joe Lynn Turner (ex-Rainbow, ex-Deep Purple), Phil Mogg (UFO), Geoff Tate (ex-Queensryche, Operation: Mindcrime), Bobby Kimball (Toto), Dave Bickler (ex-Survivor), Robin Beck, Johnny Gioeli (Hardline, Axel Rudi Pell), Chris Boltendahl (Grave Digger), James Christian (House Of Lords) in Paul Morris (ex-Rainbow, ex-Doro, ex-Nena), izdali dvojni album s priredbami skupin omenjenih gostov. Tukaj že lahko prisluhnete njihovi verziji klasike skupine Toto z naslovom Africa s prihajajoče kompilacije z naslovom Legends, ki bo izšel 19. oktobra pri založbi AFM Records. Vse vokale v studiu je posnel novi vokalist Alexx Stahl, razen za priredbe skupine Puhdys.

Legends prinaša naslednje skladbe:

Disk 1:
Africa (priredba Toto)
Hold The Line (priredba Toto)
Rosanna (priredba Toto)
Man On The Silver Mountain (priredba Rainbow)
I Surrender (priredba Rainbow)
Stone Cold (priredba Rainbow)
Death Alley Driver (priredba Rainbow)
Black Masquerade (priredba Rainbow)
Burning Heart (priredba Survivor)
Eye Of Tiger (priredba Survivor)
Caught In The Game (priredba Survivor)
Doctor Doctor (priredba UFO)
Lights Out (priredba UFO)
Rock Bottom (priredba UFO)
Child In Time (priredba Deep Purple)

Disk 2:
Jet City Woman (priredba Queensryche)
Silent Lucidity (priredba Queensryche)
Eyes Of A Stranger (priredba Queensryche)
Tears In The Rain (priredba Robin Beck)
The First Time (priredba Robin Beck)
Save Up All Your Tears (priredba Robin Beck)
Hot Cherie (priredba Hardline)
Dr. Love (priredba Hardline)
Hallelujah (priredba Axel Rudi Pell)
Rebellion (priredba Grave Digger)
Heavy Metal Breakdown (priredba Grave Digger)
Love Don't Lie (priredba House Of Lords)
I Wanna Be Loved (priredba House Of Lords)
King Of Dreams (priredba Deep Purple)
Frei Wie Die Geier (priredba Puhdys)
Erinnerung (priredba Puhdys)
Alt Wie Ein Baum (priredba Puhdys)

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana