VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 1. 2020

My Dying Bride se po težkih osebnih preizkušnjah in pretresih v lanskem letu vračajo z novim studijskim albumom The Ghost Of Orion, ki bo izšel 6. marca pri založbi Nuclear Blast Records. Na albumu se jim je kot gostja s svojim čudežnim glasom pridružila tudi Lindy-Fay Hella (Wardruna). Tukaj že lahko prisluhnete prvemu singlu Your Broken Shore.

6. 12. 2019

Španska doom/death metal zasedba Sun Of The Dying je konec preteklega tedna pri založbi AOP Records izdala svoj drugi dolgometražni album The Earth Is Silent, ki mu lahko v celoti prisluhnete na njenem Bandcampu oziroma na tej povezavi.

Korenine njihove glasbe so močno podprte s tradicijo 90-ih s skupinami, kot so My Dying Bride, Paradise Lost in Anathema, katerim dodajajo nekoliko modernejši zvok v stilu Shape Of Despair, Ahab ali Swallow The Sun.

8. 10. 2019

Alter Bridge so posneli videospot za skladbo Dying Light z novega studijskega albuma Walk The Sky, ki izide 18. oktobra pri založbi Napalm Records.

17. 9. 2019

As I Lay Dying predstavljajo videospot za skladbo Blinded s sedmega studijskega albuma z naslovom Shaped By Fire, ki izide ta petek pri založbi Nuclear Blast Records.

Novi album je producirala skupina sama, za miks je poskrbel Joseph McQueen, mastering pa so zaupali Tedu Jensenu (Machine Head, Death Angel, Metallica, Alice In Chains). Izjema je le skladba My Own Grave, ki jo je pomagal producirati Drew Fulk, medtem ko je miks opravil Adam »Nolly« Getgood.

22. 8. 2019

As I Lay Dying so objavili koncertni video za skladbo Confined, ki je bil posnet na njihovi lanski evropski turneji.

Skupina se pripravlja tudi na izid novega studijskega albuma z naslovom Shaped By Fire, ki bo na voljo 20. septembra preko Nuclear Blast Records.

12. 8. 2019

As I Lay Dying so podpisali z založbo Nuclear Blast, pri kateri bo 20. septembra izšel težko pričakovani album z naslovom Shaped By Fire. Spodaj si lahko ogledate videospot za naslovni komad, sicer pa bodo na ploščku še sledeči:
Burn To Emerge 
Blinded 
Shaped By Fire 
Undertow
Torn Between
Gatekeeper
The Wreckage
My Own Grave
Take What's Left
Redefined
Only After We've Fallen
The Toll It Takes

Avtorica: Tina Urek
8. 8. 2019

My Dying Bride so končali z delom na novem studijskem albumu, ki bo njihov prvi za založbo Nuclear Blast Records. Kot posebna gostja na albumu med drugim sodeluje tudi vokalistka Lindy-Fay Hella (Wardruna).

16. 7. 2019

Obituary so za serijo Adult Swim Singles objavili novi single z naslovom A Dying World, na katerem se njihovi nalezljivi death metal zvoki prepletajo z udarno hardcore punk energijo.

10. 6. 2019

BlackRain predstavljajo besedilni video za naslovno skladbo novega studijskega albuma Dying Breed, ki bo izšel 13. septembra pri založbi SPV/Steamhammer.

8. 5. 2019

Lord Dying predstavljajo videospot za skladbo Nearing The End Of The Curling Worm z najnovejšega studijskega albuma Mysterium Tremendum, ki je izšel konec aprila pri založbi eOne Music.

15. 4. 2019

As I Lay Dying so objavili videospot za novi komad Redefined. Pri komadu sodeluje tudi vokalist zasedbe August Burns Red, Jake Luhrs.

Avtorica: Tina Urek
12. 4. 2019

Dead To A Dying World so objavili skladbo The Seer's Embrace s prihajajočega studijskega izdelka z naslovom Elegy, ki bo izšel 19. aprila pri založbi Profound Lore Records.

15. 3. 2019

Ameriška sedemčlanska blackened sludge/doom/crust zasedba Dead To A Dying World je razkrila skladbo Empty Hands, Hollow Hymns s prihajajočega albuma z naslovom Elegy, ki bo izšel 19. aprila pri založbi Profound Lore Records. Gre za tretji del trilogije, ki raziskuje človekov odnos do sveta z razmišljanji o preteklosti, sedanjosti in bližnji prihodnosti.

Tracklista je sledeča:
Syzygy
The Seer's Embrace
Vernal Equinox
Empty Hands, Hollow Hymns
Hewn From Falling Water
Of Moss And Stone

6. 3. 2019

Lord Dying nameravajo 26. aprila pri založbi eOne Music izdati svoj tretji studijski album, ki nosi naslov Mysterium Tremendum. Za snemanje je bil zadolžen Mike Plotnikoff (Fear Factory, In Flames), medtem ko je za mastering poskrbel Howie Weinberg (Slayer, Nirvana, Pantera, Red Hot Chili Peppers). Tukaj za pokušino že lahko prisluhnete otvoritveni skladbi Envy The End.

Mysterium Tremendum prinaša naslednje skladbe:
Envy The End
Tearing At The Fabric Of Consciousness
Nearing The End Of The Curling Worm
The End Of Experience
Exploring Inward
Severed Forever
Even The Darkness Went Away
Freed From The Pressures Of Time
Lacerated Psyche
Split From A World Within/Devoid Of Dreams/Death The Final Loneliness
Saying Goodbye To Physical Form

17. 10. 2018

Ameriška black metal zasedba Uada je posnela videospot za naslovno skladbo drugega studijskega albuma Cult of a Dying Sun, ki je spomladi izšel pri založbi Eisenwald.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 1. 2022
ODPOVEDANO! The Black Dahlia Murder, Rings of Saturn, Viscera
Kino Šiška, Ljubljana
21. 1. 2022
ODPOVEDANO! Tormentor, Cult of Fire
Orto Bar, Ljubljana
25. 1. 2022
Swallow the Sun, Avatarium
Orto Bar, Ljubljana
29. 1. 2022
Madness of the Fall III: Dickless Tracy, Decatholicize, Human Host Body
Klub eMCe plac, Velenje
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana