Na današnji dan
1998
Blind Guardian izdajo svoj šesti album Nightfall in Middle-Earth
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 4. 2024

Avstrijski epic death/doom metalci Endonomos in Daniel Droste (Ahab) so posneli video za pesem Hostile, ki je del prihajajočega albuma Avstrijcev. Več informacij sledi.

18. 4. 2024

Simfoniki Epica se te dni potikajo po studiu, kjer so skupaj s producentom Joostom van den Broekom začeli delati na devetem studijskem albumu, ki bo nasledil leta 2021 izdani plošček Ωmega. Več novic sledi kmalu.

12. 4. 2024

Ruski epic heavy/doom metal band Vendel predstavlja komad Never Surrender z dolgometražnega prvenca Out in the Fields, ki ga bo 14. junija izdal pri založbi Dying Victims Productions. Album obsega te naslove:

Intro
Defender
Never Surrender
Dirge
Vengeance
Out in the Fields

8. 4. 2024

Komaj smo poročali o tem, da so ameriški black metalci Akhlys napovedal album House of the Black Geminus, pa je že znan prvi komad. To je Sister Silence, Brother Sleep.

19. 3. 2024

Tudi na Bandcampu lahko poslušate Epic, drugi celovečerec od Vltimas, medtem ko boste na sliki našli nekaj datumov evropske promocijske turneje, ki se začne to soboto.

18. 3. 2024

Veljak norveške black metal scene Abbath se letošnje poletje znova odpravlja na turnejo po Evropi. Turneja z imenom Return to the Raven Realms Tour bo nekaj posebnega zlasti zaradi tega, ker se bo Abbath z bandom sprehodil skozi cel katalog komadov, ki jih je kot član legendarnih Immortal soustvaril med 1992 in 2009. 1. avgusta se bo karavana ustavila tudi na Dunaju, in kot pravi Abbath, bo celotna turneja nekaj posebnega:

»I can’t wait to get back on stage this summer to perform some old favorites that I haven’t played for a long, long time. Mark my words – it’s going to be loud and epic!«

15. 3. 2024

Danes bo mednarodna blackened death metal zasedba Vltimas pri Season of Mist izdala drugi studijski album Epic, ki mu lahko prisluhnete tukaj.

4. 3. 2024

Poljski folk metalci Cronica in italijanski simfonični epic metalci Cremisi se bodo aprila podali na skupno turnejo, ki jo bodo začeli v Sloveniji, in sicer 17. aprila v mariborski Dvorani Gustaf. Kot domača predskupina bodo nastopili prekmurski simfonični black metalci Dark Sphere.

Ostale datume skupne turneje najdete na sliki.

22. 2. 2024

Vltimas predstaljajo komad Invictus s prihajajočega albuma Epic, ki bo 15. marca izšel pri Season of Mist.

21. 2. 2024

Epic power/heavy metalci Greyhawk predstavljajo še en komad s prihajajočega drugega albuma. Tokrat gre za istoimensko skladbo Thunderheart, izid albuma pa je napovedan za 2. april.

19. 2. 2024

Ameriški epic power/heavy metalci Greyhawk so objavili besedilni video za Rock & Roll City s prihajajočega albuma Thunderheart. Tracklista:

Spellstone
Ombria (City of the Night)
Thunderheart
Rock & Roll City
Steadfast
Sacrifice of Steel
The Last Mile
Back in the Fight
The Golden Candle

12. 2. 2024

Italijanska epic/viking metal zasedba Apocalypse bo znova izdala prvenec Si Vis Pacem, Para Bellum. Ta bo izšel 24. marca s pomočjo Earth and Sky Productions na vinilu, medtem ko lahko v YouTubu preverite prenovljeno različico komada Gloria et Mortem, ki bo del te izdaje. Mastering je opravil Micke Moberg, ki je sodeloval tudi pri zadnjih albumih Bathory.

2. 2. 2024

Belgijski epic simfonični metalci Cathubodua bodo 23. februarja pri Massacre Records izdali drugi dolgometražec z naslovom Interbellum. S tega albuma pa že predstavljajo video za skladbo Effigy of Aftermath.

25. 1. 2024

Portugalski epic death metalci Dark Oath so 18. januarja po osmih letih od izida prvenca izdali drugi album Ages of Man. Albumu lahko v celoti prisluhnete tukaj.

19. 1. 2024

Mednarodna blackened death metal zasedba Vltimas je posnela vizualizer za pesem Scorcher s prihajajočega albuma Epic.

KONCERTI & FESTIVALI
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona