Na današnji dan
1985
Slayer izdajo svoj drugi album Hell Awaits
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 11. 2023

Bavarski folk metalci Equilibrium so objavili nov single Cerulean Skies. Za komad je band posnel tudi videospot, ki si ga lahko ogledate spodaj.

23. 11. 2023

Novo nastali band Robse, ki ga je ustanovil Robert »Robse« Dahn, širši javnosti bolje poznan kot nekdanji vokalist nemške zasedbe Equilibrium, napoveduje izid prvenca Harlekin und Krieger. Album naj bi izšel maja naslednje leto pri založbi Reaper Entertainment, točen datum pa še ni znan.

3. 8. 2023

Organizatorji graškega festivala Metal on the Hill so pred dobrim tednom dni objavili nove potrditve za letošnjo izvedbo festivala: The Night Flight Orchestra, Schirenc Plays Pungent Stench, Nakkeknaekker, Silenzer in Darkfall. Festival se bo letos odvijal 1. in 2. septembra na Schlossbergu, vstopnice pa so še na voljo. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Med nastopajočimi so še Doro, Tarja, Burning Witches, Equilibrium, Die Apokalyptischen Reiter, Freedom Call in Dieth.

11. 7. 2023

V petek so bavarski folk metal veterani Equilibrium pri založbi Nuclear Blast izdali single z naslovom Shelter.

27. 1. 2023

Italijanski gotičarji Setanera so razkrili naslovni komad prihajajočega albuma Equilibrium, ki ga lahko preverite spodaj.

25. 11. 2022

SilentLie predstavljajo video za skladbo The One Who Disappears z oktobra izdanega drugega albuma, ki nosi naslov Equilibrium.

19. 10. 2022

Nemci Equilibrium so se pred nedavnim razšli z vokalistom Robertom Dahnom. Zdaj se je zasedba odločila, da bo zamenjavo na vokalu poiskala prek javnih avdicij. Več o sami avdiciji najdete tukaj.

5. 10. 2022

Nemški folk metalci Equlibrium sporočajo, da so se razšli z vokalistom Robertom Dahnom. Zasedba še sporoča, da bodo vsi napovedani koncerti odigrani, ni pa sporočila, kdo bo prevzel vlogo pevca.

4. 10. 2022

Po včerajšnji objavi osveženega seznama nastopajočih na norveškem festivalu Inferno objavljamo še osvežen seznam nastopajočih na domačem festivalu MetalDays. Ta zgleda trenutno tako: Heaven Shall Burn, Paradise Lost, At The Gates , Kataklysm, Equilibrium, TesseracT, Abbath, Sólstafir, Marduk, Fit For An Autopsy, Bleed From Within, Archspire, Thundermother, Nervosa, Cobra The Impaler, Diablo Swing Orchestra, Noctem, Endseeker, Hippotraktor in Here Comes The Kraken.

Kot prvi headlinerji festivala so bili izbrani že avgusta napovedani Heaven Shall Burn, ki imajo za januar in februar napovedano evropsko turnejo.

2. 9. 2022

Tržaški gothic metalci SilentLie predstavljajo video za skladbo On my Skin s prihajajočega drugega albuma. Equilibrium izide konec meseca pri založbi Rockshots Records in prinaša naslednje komade:

Divided
On My Skin
Something to Remember
Taste of Solitude
The One Who Disappears
Equilibrium
Hysteria
Modern Paradox
The Others
World Upside Down

21. 6. 2022

Ameriški avantgardni black metal band Xenoglyph bo sredi julija izdal svoj drugi studijski dolgometražec Spiritfraud pri založbi Translation Loss Records. Do zdaj je že razkril, kako zvenita naslovna skladba in Iconocide.

Album Spiritfraud ima naslednjo tracklisto:

Mainframe Equilibrium
Spiritfraud
Cyphon
Iconocide
Nightshade Reverie
Acclamations of Emptiness

15. 6. 2022

Conan bodo 19. avgusta pri Napalm Records izdali svoj šesti studijski dolgometražec Evidence of Immortality, ki prinaša naslednje komade:

A Cleaved Head No Longer Plots
Levitation Hoax
Ritual Of Anonymity
Equilibrium Of Mankind
Righteous Alliance
Grief Sequence

Za prvi single Levitation Hoax so posneli videospot.

20. 5. 2022

Italijani SilentLie bodo konec septembra pri založbi Rockshots Records izdali drugi studijski album z naslovom Equilibrium.

31. 3. 2022

Hämatom se jeseni odpravljajo na turnejo po Evropi z zanimivim imenom Liebe & Hass. Družbo jim bodo delali Equilibrium in The O'Reillys and the Paddyhats. Nam najbližje se bodo ustavili na Dunaju, natančneje 18. novembra, v klubu Simm City. Več informacij o sami turneji najdete tukaj.

18. 1. 2022

Studijski projekt Olamot, ki sta ga ustvarila Daniele Boccali (Fictio Solemnis, ex-Disequilibrium) in Edoardo Casini (Desource, Xenofaction), namerava pri Lethal Scissor Records izdati EP Realms, prvo poglavje serije albumov, ki pripovedujejo zgodbo o Razielu, človeku, ki skuša postati bog s pomočjo pakta s hudičem, ki temelji na obredni magiji in človeških žrtvah.

EP s štirimi skladbami, ki ga je posnel, zmiksal in masteriziral Giovanni Rosellini iz Undergrind Studio (Fleshgod Apocalypse, Despite Exile in Coexistence), bo zajemal prvi del zgodbe, ki jo skupina že razvija za naslednja poglavja.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana