Na današnji dan
2011
Vicious Rumors izdajo svoj deseti album Razorback Killers
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 3. 2024

Po tem, ko so Dickless Tracy na nedavnem koncertu v kamniški Kotlovnici samo bežno predstavili novega pevca, se je zasedba ta konec tedna na Facebooku uradno predstavila kot kvartet. Band torej zdaj sestavljajo (na sliki od leve proti desni): Jernej Rejc (bas), Tomi Cepanec (kitara/vokal), Vid Fekonja (vokal) in Ivan Cepanec (bobni).

Avtor fotografije je K. Kalin.

9. 2. 2024

Danes se bodo v naši mali podalpski državici zgodili kar trije metal koncerti, in sicer v Kamniku, kjer bo potekal Tribute to Paranoid 25 z Dickless Tracy in Eruption, v Mariboru, kjer se bo treslo po deathmetalsko, in v Postojni, kamor prihaja nenavaden italijanski trio Ottone Pesante, ki ga bo spremljal dvojec Nefarious Vermin.

Časovnica v Mariboru je taka:
21.30 Damnation
22.30
KHNVM

Časovnica v Kamniku pa taka:
20.00 vrata
20.30 prvi band
22.00 drugi band

29. 1. 2024

V kamniški Kotlovnici se bo 9. februarja zgodil koncertni dogodek z imenom Tribute to Paranoid 25. Nastopili bosta zasedbi Dickless Tracy in Eruption, ki sta slovenskim metalcem več kot dodobra poznani.

V imenu uredništva spletnega časopisa Paranoid se na tem mestu najlepše zahvaljujem organizatorjem dogodka za posvetilo, čestitke in prijetne želje.

15. 1. 2024

Minuli teden smo poročali, da so morali Eruption in Dickless Tracy, ki si delijo bobnarja, odpovedati nastop na Paranoidovi obletnici zaradi prekrivanja s koncertoma v Španiji. Obljubili smo hitro napoved menjave, ki jo sporočamo na tem mestu. Dolgemu seznamu bandov se bodo pridružili prekmurski death metalci Smrt in slovenjgraški stonerji Woygn.

10. 1. 2024

Domači thrasherji Eruption, ki so zaradi dveh koncertov v Španiji morali odpovedati nastop na Paranoidovi obletnici, bodo ta konec tedna odigrali dva koncerta v Nemčiji, in sicer:

v petek, 12. januarja, v Aalnu in
v soboto, 13. januarja, v Augsburgu.

9. 1. 2024

Zaradi nastopa v Španiji so odpovedali nastop na festivalu za Paranoidovih 25 let ljubljanski thrasherji Eruption. Ker si zasedba deli bobnarja z grinderji Dickless Tracy, so tudi oni odpovedali nastop na obletnici.

Pogovori z bandi že potekajo, tako da bosta zamenjavi za oba banda naznanjeni kmalu.

6. 11. 2023

Naslednje leto, natančneje 14. marca 2024, praznuje spletni časopis Paranoid 25 let delovanja. Praznovanje bo potekalo tradicionalno metalsko, in sicer v obliki dvodnevnega festivala. V petek in soboto, 15. in 16. marca 2024, bo tri klube ljubljanske Metelkove zasedlo 25 slovenskih metal bandov, ki so tako ali drugače zaznamovali slovensko metal sceno.

Nastopili bodo (v abecednem vrstnem redu): Brutart, Challenger, Chains, Cvinger, Dekadent, Dethrone The Corrupted, Dickless Tracy, Divine Illusion, Eruption, Extreme Smoke 57, Hellcrawler, Metalsteel, Mist, Morost, Nefarious Vermin, Kaoz, Kamra, Omega Sun, Penitenziagite, Sarcasm, Shanti Nilaya, Skyeye, Sovrag, Space Unicorn On Fire in Vulvathrone.

Praznovanje četrt stoletja delovanja bo v duhu dobrodelnosti, saj bodo vsa zbrana sredstva od prodaje kart namenjena Društvu Rdeči noski. Sicer pa kot vedno najdete vse podrobnejše informacije v našem Napovedniku.

9. 10. 2023

Znan je datum thrash metal dogodka Thrashin' Tris II, ki je bil aprila odpovedan oziroma prestavljen na jesen. Thrash metal koncert, na katerem bodo nastopile zasedbe Eruption, Darkfall in Methedrine, se bo zgodil 25. novembra v Klubu Gromka.

4. 8. 2023

Čez natanko tri tedne se začne dvodnevni prekmurski festival Breka Fest. XIV. izvedba se bo odvijala 25. in 26. avgusta na že tradicionalni lokaciji v Srednji Bistrici, letos pa bodo nastopili:

Cytotoxin, Putrid Pile, Menstrual Cocktail, Anime Torment, Match!, Carnifliate, Vulvathrone, Don Gatto, Greia, Živi zid, Wasserdicht, Sirrush, Urban Instinkt, Deformed Cadaver, Ashine, Čarne Marjetice in Eruption.

Znana sta tudi že razpored po dnevih in časovnica:

7. 6. 2023

Ali bi šli na Brutal Janez Fest? Kaj pa na Cahn Fest in Breka Fest? Če je vaš odgovor pritrdilen za vse tri domače festivale, potem imamo za vas dobro novico. V kolikor se za obisk katerega izmed omenjenih festivalov še odločate, vas bodo prihajoče besede morda prepričale v to. Omenjeni trije festivali so se namreč povezali tako, da so v prodajo dali t. i. zlato karto, s katero vam je omogočen obisk vseh treh festivalov po znižani ceni.

Dogajanje bo otvoril Cahn Fest, ki se bo med 23. in 24. junijem odvijal v Trbovljah, kot nosilci festivala pa bodo nastopili Ektomorf. Konec avgusta mu bo sledil Breka Fest, ki bo 25. in 26. avgusta v Srednji Bistrici gostil Cytotoxin, Putrid Pile, Vulvathrone, Eruption in mnoge druge. Sveta trojica pa bo sklenjena v začetku septembra, natančneje že med 1. in 2. septembrom, ko bo Brutal Janez v mariborsko dvorano Štuk pripeljal med drugimi The Stone, Fleshless in Cvinger. Zlato karto po ceni 69 EUR lahko kupite v spletni trgovini On Parole.

Avtorica: Tina Urek
5. 6. 2023

Francoski black metal posebneži Blut aus Nord so razkrili prve podrobnosti prihajajočega 15. albuma. Kot drugi del serije albumov z imenom Disharmonium bo nasledil lanski plošček Disharmonium - Undreamable Abysses (po mnenju skrbnikov Metal Arhivov eden izmed desetih najboljši albumov leta 2022) in tako nosil naslov Disharmonium - Nahab. Plošček bo izšel 25. avgusta pri Debemur Morti Productions in bo prinesel enajst komadov:

Hideous Dream Opus #1
Mental Paralysis
The Endless Multitude
Hideous Dream Opus #2
The Crowning Horror
Queen Of The Dead Dimension
The Black Vortex
Nameless Rites
Hideous Dream Opus #3
The Ultimate Void Of Chaos
Forgotten Aeon

24. 4. 2023

Koncert Toxik in Eruption, ki bi se moral zgoditi 17. maja v Menzi pri Koritu, je odpovedan. Sledi organizatorjeva celotna objava za javnost:

»Žal, koncert odpade. Kupnino vstopnic dobite nazaj pri prodajnem mestu.

'To all the amazing Toxik fans,

It is with sincere regret that we to have to announce the postponement of this May’s “Dis Morta Over Europe” Tour. Our Captain and founder, Josh Christian, is unable to perform due to a setback in his recovery from hand surgery in January. We are hopeful that his recovery continues to progress so we can get back out on the road and bring only the best Toxik show for our fans. All ticket purchases will be refunded at point of sale. We are absolutely devastated, and appreciate all of your support. See you all soon!'«

14. 4. 2023

Koncertni dogodek Death Ritual Graz 2023, na katerem bi morali nastopiti tudi naši thrasherji Eruption, je bil zaradi slabe predprodaje vstopnic odpovedan. Celotno izjavo za javnost lahko preberete na Facebook strani dogodka.

9. 3. 2023

Konec marca se bo v Postojni pripetila prav posebna medgeneracijska »veselica«. 24. marca namreč v tamkajšnji mladinski center prihajajo thrasherji Eruption, ki bodo skupaj z veterani Game Over poskrbeli za pravšnjo metal eksplozijo. Več o samem dogodku najdete v našem Napovedniku.

16. 2. 2023

V sklopu evropske turneje Dis Morta Over Europe v Ljubljano prihajajo thrash metalci Toxik. 17. maja jih boste lahko ujeli v Menzi pri Koritu, kjer vas bodo pred nastopom thrash metal legend dodobra ogreli Eruption. Več informacij o koncertu najdete v našem Napovedniku.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 3. 2024
Inferno Metal Festival 2024
Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene, Oslo, Norveška
28. 3. 2024
KoD: Glista, Prototype 5, Black Camo
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija