VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 3. 2024

Znani so trije novi bandi, ki bodo nastopili na češkem festivalu Basinfirefest 2024. To so: Battle Beast, Fleshgod Apocalypse in Rotting Christ.

Seznam vseh zaenkrat potrjenih bandov: Battle Beast, Blind Guardian, Brand Of Sacrifice, Cradle Of Filth, Destruction, Fear Factory, Fleshgod Apocalypse, Gutalax, Hulder, Insomnium, Kataklysm, Halocene, Panzerfaust, Rotting Christ, Skalmöld, Suffocation, Suicidal Angels.

29. 1. 2024

Znanih je pet novih bandov, ki bodo nastopili na češkem festivalu Basinfirefest 2024. To so: Cradle Of Filth, Destruction, Gutalax, Hulder in Panzerfaust.

8. 1. 2024

Poljska post metal zasedba Defying je razkrila Tempus Infaustum, prvi komad s prihajajočega tretjega albuma Wadera, ki bo izšel digitalno in na CD-ju s pomočjo italijanske založbe These Hands Melt. Tracklista:

Tempus Infaustum
...miast cichać szemrają...
The Fugue
Incomprehensibly Woken
The Acquaintance Shade
The Lurking Spectres
Cremaberis Igne AeternoI
Reluctant To The Grave
Misbegotten
Quietus

11. 9. 2023

Italijanski power metalci Draconicon so s videospotom za pesem Heresy napovedali svoj drugi album Pestilence. Ta bo izšel 17. novembra na CD-ju, vinilu in digitalno pri založbi Inner Wound Recordings in bo prinesel deset komadov:

Twisted Reflection
Heresy
Thorns
Pestilence
Theatre of Sorrow
Circus of the Dead
Drowned
Slumber Paralysis
Under the Weight of Your Sin
Faust

17. 8. 2023

Kanadski black metalci Panzerfaust se oktobra odpravljajo na obsežnejšo turnejo po Evropi. V sklopu turneje se bo zasedba 22. oktobra ustavila tudi v ljubljanskem Orto Baru. Družbo na odru jim bodo delali Danci Afsky, ki smo jih letos na odru Orto Bara že lahko ujeli. Gre za paket, ki bo potešil marsikatero črno dušo. 

Vstopnice so že na voljo, cena v predprodaji znaša 23 EUR, na dan koncerta pa 27 EUR, več informacij o koncertu najdete tukaj

Če vam ljubljanski datum slučajno ne ustreza, lahko ujamete karavano dva dni prej v Gradcu ali en dan prej v zagrebški Močvari. Kot vedno pa lahko vse datume turneje preverite na priloženi sliki.

14. 8. 2023

Po tem, ko smo minuli teden dobili single Hoof Tar še v digitalni obliki, sta ambientalna Nizozemca Urfaust včeraj naznanila konec delovanja. Sicer lahko na YouTubu že v celoti poslušate aktualni plošček Untergang, ki uradno izide 25. avgusta, kar pa naj bi bilo zadnje dejanje banda.

10. 8. 2023

Nizozemski dvojec Urfaust je še v celoti v digitalni obliki izdfal single oziroma EP z naslovom Hoof Tar. Na vinilu in CD-ju je izšel lani pri založbi Ván Records.

18. 1. 2023

Black metalci Old Forest sporočajo, da bodo pri založbi Soulseller Records izdali nov dolgometražec z naslovom Sutwyke. Album bo izšel 31. marca in bo zajemal naslednje komade:

Faust Recants (Satan Cometh)
Black Hearts of Sutwyke
Zodiac of War
Winter Years Begin
Master of Arachnids
Witch of Prague Pt. 1
Witch of Prague Pt. 2
Effigies to the Flames

14. 12. 2022

Nemška založba Eisenwald je v ponedeljek izdala kompilacijo Winter Fires: The Heirs of Haunted Nights, ki jo ponuja v posluh na Bandcampu.

Kompilacija obsega 19 skladb, ki so jih prispevali Ceremonial Castings, Heltekvad, Vanum, Falls of Rauros, Mosaic, By the Spirits, Panzerfaust, Nordein, Iskandr, Eclesios, Odal, Ungfell, Fäulnus, Enge Store, ColdWorld, Byrdi, Precieux Sand, Givre in Ateiggär.

7. 12. 2022

Organizatorji festivala Transcending Visions Fest so krepko zavihali rokave, saj ponovno napovedujejo nove pridobitve za naslednje leto. Tako bodo 20. oktobra 2023 oder graškega kluba Explosiv zavzeli kanadski suroveži Panzerfaust ter domačini Theotoxin. Ogranizatorji še sporočajo, da je število kart omejeno na 300 kosov, zato pohitite z nakupom, ki ga lahko opravite tukaj.

17. 11. 2022

Enočlanski francoski melodični black metal projekt Fäust predstavlja tretji single z naslovom And All Its Evil. Komad boste našli na bandovem prihajajočem albumu Death from Beyond, ki izide 9. decembra pri založbi Black Lion Records.

5. 10. 2022

Francoska enočlanska melodična black metal zasedba Fäust je razkrila komad Night Eternal s prihajajočega albuma Death from Beyond, ki bo izšel 9. decembra pri Black Lion Records. Tracklista:

When Death Spawn Fire
And All Its Evil
Throne of the Damned
To Death and Beyond
Unhallowed Souls
Ashes
Night Eternal
Hellstorm

26. 9. 2022

Poljski death/thrast metalci Faust so razkrili drugi komad s prihajajočega četrtega albuma Cisza po Tobie. Gre za pesem Jakbyś Gryzła Żwir. Poleg tega sta znani tudi naslovnica in tracklista:

A jeśli umrę
Za tamtą górą
Pokocham tę cisze po Tobie
Pogarda
Iskra pod śniegiem
Jakbyś gryzła żwir
Zdążyć przed deszczem

23. 9. 2022

Prezir in Beastlurker bodo 21. oktobra pri založbi Chaos Records izdali split z naslovom Faustian Hallucinations, ki prinaša naslednje komade:

Prezir – Devil of Englewood
Prezir – Murder at the Helm
Beastlurker – Holocosmic Entombment
Beastlurker – Quills of Faustian Meditation

8. 9. 2022

Poljski death/thrast metalci Faust bodo 30. septembra v sodelovanju z založbo Szataniec izdali svoj četrti studijski album Cisza Po Tobie. Prisluhnete že lahko komadu Pogarda.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana