VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 5. 2024

Norveški black metalci Kirkebrann bodo 28. junija na vinilu, CD-ju in digitalno izdali album Mot trellenes forfall… To bo drugi dolgometražni album Norvežanov, ki pa prinaša te komade:

Offer
En slaves frihet
Englemaker
Manifest by Murder
Tårer av sand, et liv i grus
Malstrøm
Nattevred
Den som hater (CD version bonus track)
Parasittenes planet
Vandringa
Narkose psykose
Jakten på visdom
Vi går med stormskritt…

28. 5. 2024

Znani so vsi bandi za Basinfirefest 2024, in sicer: 1000 BOMBS, ACID FORCE, ARKONA, AS EVERYTHING UNFOLDS, ASAGRAUM, ATREYU, BATTLE BEAST, BLIND GUARDIAN, BRAND OF SACRIFICE, CELESTE, CRADLE OF FILTH, CROWBAR, DANGERFACE, DEADROOTS, DESTRUCTION, DOGMA ART, DREAM STATE, FATA MORGANA, FEAR FACTORY, FLESHGOD APOCALYPSE, GUTALAX, HALOCENE, HEJTMAN, HENTAI CORPORATION, HULDER, IN EXTREMO, INSOMNIUM, KATAKLYSM, MEAN MESSIAH, NANOWAR OF STEEL, NIAKARA, NYRST, PAN LYNX, PANZERFAUST, PRVNÍ HOŘE, REFORE, ROTTING CHRIST, SATISFACTION, SHOGUN TOKUGAWA, SKÁLMÖLD, SUFFOCATION, SUICIDAL ANGELS.

Češki festival bo potekal od 26. do 29. junija, poleg tega je organizator dodal možnost nakupa enodnevnih vstopnic, medtem ko je program po dnevih že tudi objavljen.

24. 5. 2024

Včeraj smo z vami delili vest, da je letošnji Kramp Fest zaradi slabe vremenske napovedi odpovedan, danes pa delimo še eno bolj spodbudno.

Ekipa kluba Jalla Jalla na Metelkovi je poskusila iz nastale situacije narediti najboljše in bo zato gostila dve zasedbi, ki bi morali sicer nastopiti na odpovedanem festivalu v Godoviču – cerkniški hardcore/punk band The Kripless in brazilsko aracho post/punk zasedbo Água. Za več informacij spremljajte dogodek na Facebooku. Koncert se začne ob 20. uri.

24. 5. 2024

Tretja izvedba Karst Rock festa je letos napovedana za 6. julij, festival pa se bo odvijal na prireditvenem prostoru v Zgoniku v Furlaniji – Julijski krajini. Med dosedanjimi potrditvami sta kar dve slovenski zasedbi, in sicer primorski drone/doom metal dvojec Chains ter štajerski thrash metal band Uporabniki.

Poleg omenjenih so bili doslej potrjeni še italijanski fusion metalci Antidem in goriška rock skupina ArtemisiA. Vstop na festival bo brezplačen, več o dogodku in nastopajočih pa lahko preberete tukaj.

23. 5. 2024

Organizatorji letošnje edicije festivala Kramp fest sporočajo, da je ta zaradi napovedi slabega vremena žal odpovedan. Uradna izjava ogranizatorjev:

»S težkim srcem žal sporočamo, da Kramp fest ta vikend odpovedujemo zaradi slabega vremena. Za dobro izvedbo smo namreč odvisni od vremena tudi par dni prej in po festivalu. O tem, ali bomo poiskali nadomestni datum, vas obvestimo!«

22. 5. 2024

Domači heavy metalci SkyEye sporočajo, da bodo to soboto, 25. maja, nastopili na warm-up partyju za festival GoatHell 2024. Prvotno bi morala nastopiti zasedba Skanners, a so žal morali nastop odpovedati. Tako so vskočili SkyEye, ki si bodo tako oder v klubu Kotač v Pulju delili s Collective Rage in Granice Normale.

Več informacij o samem dogodku najdete tukaj.

21. 5. 2024

Letošnja edicija festivala Tolminator je skoraj že pred vrati. Da pa bo čakanje do julija minilo hitreje, je v izvedbi skrivnostne zasedbe TLMNTR nastala himna festivala Metal as Fuck. Za glasbo sta poskrbela Matic Medja in Simon Intihar, video pa lahko najdete spodaj.

Tolminator Metal Fest 2024 se bo odvijal med 24. in 28. julijem.

20. 5. 2024

Brutal Assault je razkril vse nastopajoče, ki se bodo na letošnji različici festivala razvrstili na glavnih odrih. Prišlo pa je tudi do nekaj t. i. zamenjav. Namesto My Dying Bride bodo nastopili Candlemass, namesto Pig Destroyer pa Cephalic Carnage, ki bodo na BA odigrali kar 2 ekskluzivna koncerta. Nastop so odpovedali tudi After The Burial, Darkest Hour, Devil Master, Spiritworld in Ten56., namesto njih pa prihajajo na Češko Acid Row, Aeon Winds, Deadroots, Distant, Doomas, Exorcizphobia, Ions, Mallephyr, Ocenas Ate Alaska, Persefone, Stellvris in Take Ofense. K celotnemu lineupu dodajajo še šest underground imen, in sicer 1914, Cloak, Hellripper, Chthe'ilist, Sfera in Worm. Na sliki v novici si lahko preberete tudi dnevni razpored zasedb.

Festival se bo letos odvil med 7. in 10. avgustom, na voljo pa so tudi tako imenovane dnevne vstopnice Brutal Inspection, ki so omejene na 300/dan.

Avtorica: Tina Urek
20. 5. 2024

Laški festival Metaljot Raspaljot je prodal že 65 % drugega paketa predprodajnih vstopnic, ki stanejo 32 EUR. Po razprodanem še tem paketu gredo v prodajo vstopnice po festivalski ceni 35 EUR. Spomnimo, da bodo letos v Laškem ružili Rotting Christ, Pestilence, 1914, Skytower, Bombarder, Dekadent, Slugpit ter Kaoz. Vstopnice lahko kupite tukaj.

Avtorica: Tina Urek
17. 5. 2024

Na kanalu Arte Concert si lahko ogledate nastop poljskih veljakov Behemoth v Pariški filharmoniji, kjer so nastopili 30. aprila v sklopu festivala Metal: Diabolus in musica. V živo so predstavili predlanski album Opvs Contra Natvram, ki ga Nergal šteje med svoje najboljše stvaritve.

17. 5. 2024

Ameriški black/thrash metal dvojec Thanatotherion predstavlja komad Red Cathedral s prihajajočega prvenca Alienation Manifesto, ki bo izšel 7. junija pri založbi I, Voidhanger Records.

16. 5. 2024

Malteški Hemplifier so prva zasedba, ki bo nastopila na letošnji ediciji izolskega festivala Bunker Fest. Ta bo potekal 7. septembra.

Avtorica: Tina Urek
15. 5. 2024

Festival Eindhoven Metal Meeting je razkril še sobotnega headlinerja – to so Katatonia. Na ogrevalnem koncertu v četrtek bodo nastopili Deadhead in The Omega Swarm, napovedali pa naj bi še dve zasedbi. Na dogodku, ki se bo odvil 13. in 14. decembra, bodo torej nastopile te zasedbe:

DARK FUNERAL (petkov headliner) | KATATONIA (sobotni headliner) | ASPHYX | THE KOVENANT | AGENT STEEL | M.O.D. | ANAAL NATHRAKH | IMPALED NAZARENE | CARPATHIAN FOREST | REVEL IN FLESH | HOUR OF PENANCE | EMPYRIUM | SCHAMMASCH | CHAPEL OF DISEASE | AKHLYS | ALFAHANNE | SVARTTJERN | SOULBURN | SAVAGE GRACE | THY ANTICHRIST | MALPHAS | FRACTURED INSANITY | VIOLENTHOR | THREE EYES OF THE VOID

Avtorica: Tina Urek
15. 5. 2024

Letošnji Cahn Fest, ki naj bi se odvijal 28. in 29. junija v Trbovljah, je žal odpovedan. Kot razlog so organizatorji navedli prenizko finančno podporo oz. premalo prodanih kart. Prihodnost tega domačega festivala žal ni znana.

Avtorica: Tina Urek
15. 5. 2024

Brutalni Janez je pripravil glasbeni mimohod letošnje edicije štajerskega metal festivala Brutal Janez. Za razliko od preteklih let bo festival letos v MC Pekarni, odvil pa se bo (samo) v soboto, 7. septembra. Nastopili bodo Srd, Nubivagant, Armaroth, Kholn, Marjetice, PYRA in seveda hišni Vulvathrone

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024, 3. dan
Galerija
29. 5. 2024
Seventh Station
Reportaža
29. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024, 2. dan
Reportaža
28. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024, 1. dan
Reportaža
27. 5. 2024
Seventh Station
Reportaža
27. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024: predstavitev
Recenzija
24. 5. 2024
Iz ropotarnice: Gehenna - First Spell (EP)
Recenzija
23. 5. 2024
Dust Bolt - Sound & Fury
KONCERTI & FESTIVALI
31. 5. 2024
Britof, Jegulja
Dvorana KS Podlubnik - Stara Loka, Škofja Loka
1. 6. 2024
Metallica
Magna Racino, Ebreichsdorf, Avstrija
1. 6. 2024
Payale Royale, July Jones
Cvetličarna, Ljubljana
4. 6. 2024
Rats Will Feast, Sociasylum, Smedja in Smetke, TupaTupaTam
TrainStation SubArt, Kranj
5. 6. 2024
Hard Charger, Saccage
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
6. 6. 2024
Corey Taylor
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška