Na današnji dan
1998
Blind Guardian izdajo svoj šesti album Nightfall in Middle-Earth
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 4. 2024

Kanadski black/death metal metalci Fractal Generator so obelodanili komad Askesis s tretjega studijskega albuma Convergence, ki ga bodo 7. junija izdali pri Everlasting Spew Records. Tracklista:

Cryogenian
Convergence
Askesis
Ancient Civilizations
Obelisk
Ciphertext
Xiphoid
Algorithmic Pathways
Encephalon

19. 3. 2024

Znan je razpored po dnevih za Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024, ki se bo odvil 3. in 4. maja v Trstu. Ta zgleda tako:

petek, 3. maj:
Mondo Generator
Ufomammut
Kadabra
Witchthroat Serpent
1782
TankZilla

sobota, 4. maj:
Bongzilla
Nightstalker
Mr. Bison
Josiah
The Clamps
Buss

12. 3. 2024

Na voljo za poslušanje je Doom Rules Eternally, prvenec grške doom metal zasedbe Distorted Reflection.

11. 3. 2024

Norveške black metalke Witch Club Satan so minuli petek, na svetovni dan žena, izdale samonaslovljen dolgometražni prvenec, ki ga lahko v celoti preverite spodaj.

4. 3. 2024

Znani so vsi bandi, ki bodo 3. in 4. maja v Trstu nastopili na festivalu Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024. To so: 1782, Bongzilla, Buss, Josiah, Kadabra, Mondo Generator, Mr. Bison, Nightstalker, TankZilla, The Clamps, Ufomammut, Witchthroat Serpent.

14. 2. 2024

Finski melodični death metalci Kolossus so pet let po prvencu Veritas izdali EP z naslovom Arma, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

13. 2. 2024

Radio Študent in Galerija Alkatraz vabita na otvoritev razstave »Sam, ampak ne zares« Žana Gašperiča:

»S ponosom vam predstavljamo razstavo 'Sam, ampak ne zares' umetnika Žana Gašperiča, lanskega zmagovalca Festivala Tresk v kategoriji Najboljša dokumentacija glasbenega dogodka. Otvoritev razstave, nastale v koprodukciji Radia Študent, se bo zgodila v torek 13. februarja v Galeriji Alkatraz in predstavlja sveža umetnikova dela, ki združujejo avtorjevo ljubezen do fotografije in glasbene umetnosti. Gre za navidezno minimalistična dela, ki hkrati vsebujejo vizualno bogato notranjščino in so ustvarjena s pomočjo generatorja UI, pri čemer so umetnikove lastne fotografije služile kot izhodišče za manipulacijo.«

Povezavo do dogodka najdete tukaj.

12. 2. 2024

Stoner pankerji Mondo Generator se bodo konec aprila odpravili na evropsko turnejo. V okviru te turneje naj bi odigrali prek 30 koncertov, kakor lahko razberete s slike, dva za nas najbolj zanimiva pa sta verjetno 3. maja v Trstu in 8. maja v Mariboru.

7. 2. 2024

Poslušate lahko Night Slasher, samonaslovljeni prvenec litovske speed black metal zasedbe Night Slasher.

29. 1. 2024

Poslušate lahko Mycelium, deseti album danskih progresivnih power/thrash metalcev Manticora.

12. 12. 2023

Festival Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024 je napovedal prve nastopajoče. To so: Bongzilla, Mondo Generator, Ufomammut, Nightstalker, 1782, Kadabra, Mr. Bison, TankZilla, The Clamps.

Poleg tega se je že tudi začela predprodaja vstopnic, in sicer tukaj.

21. 9. 2023

Po uspešni drugi izvedbi StonerKras Festa, ki je julija potekal na Proseku in na katerem so nastopile tako domače kot tuje zasedbe, začenja Rocket Panda Management z novo jesensko koncertno sezono. Tržaška ekipa se je tokrat odločila, da se nekoliko oddalji od klasičnih psihedeličnih ter puščavskih stoner rok ritmov in organizira večer, posvečen black metalu.

Otvoritev sezone bo ta petek, 22. septembra, v Kulturnem domu na Proseku, kjer bodo kot zvezde večera nastopile ikone lokalne težkokovinske scene The Secret, black metal/grind skupina iz Trsta, ki se je v dvajsetletni karieri uveljavila tudi na mednarodni ravni. Kot predvozači bodo nastopili death/black metalci Kryptonomicon in death metalci Claustrum.

20. 3. 2023

Organizatorji kraškega festivala StonerKras 2023 sporočajo, da se je minuli petek začela predprodaja vstopnic po ceni 20 EUR (brez stroškov obdelave). Te lahko kupite tukaj.

Poleg tega so znani trije novi nastopajoči, in sicer so to: Mondo Generator, TSO in ljubljanski Jegulja. Kot prvi najavljeni so bili 1000MODS.

Kot vedno pa še več informacij najdete v našem Napovedniku.

21. 10. 2022

Heavy metalci Hangar 55 so v digitalni obliki (CD in LP verzija bosta na policah kmalu) izdali drugi album, ki nosi naslov Asylum in prinaša naslednje komade:

Intro
Asylum
Wings
Pilots
My Life is Taken
Final Regret
Follow the Madness
Love Remains
Time

3. 1. 2022

Norveški heavy metalci Warzaw, ki naj bi nagovorili ljubitelje zasedb, kot so Judas Priest, Motörhead, Iron Maiden, Dokken ali Accept, so konec minulega leta v celoti objavili album Black Magic Satellite, ki ga lahko poslušate spodaj.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona